• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 25 Mei 2023

   6 misverstanden over boilers

   Er zijn veel misverstanden over elektrische boilers en het feit dat er zoveel onjuiste informatie beschikbaar is, kan het voor mensen moeilijk maken om de juiste keuze te maken voor hun woning. Om die reden is het belangrijk om deze misverstanden uit de weg te helpen. In dit artikel zullen we enkele van de meest voorkomende misverstanden bespreken. Zo weet u precies waar u aan toe bent bij de aanschaf van een elektrische boiler.

    

   1. Elektrische boilers zijn duur in gebruik

   Dit is ​​een veel voorkomend misverstand en het is een van de belangrijkste redenen waarom mensen geen  elektrische boiler kopen. Het kan echter goedkoper zijn dan andere soorten traditionele boilers. Het is waar dat de elektriciteitskosten hoger kunnen zijn dan gas of olie, maar elektrische boilers zijn energiezuiniger geworden en kunnen nu gemakkelijk worden ingesteld om hun energieverbruik te verminderen. Dit betekent dat u op lange termijn geld kunt besparen met een elektrische boiler.

    

   2. Elektrische boilers zijn niet krachtig

   Dit is niet waar. Elektrische boilers zijn verkrijgbaar in verschillende maten en vermogens. Een elektrische boiler kan een grotere hoeveelheid water verwarmen dan een gasketel en heeft minder ruimte nodig dan boilers die andere vormen van energie gebruiken. Er zijn verschillende soorten boilers op de markt. Voor iedere situatie is er tegenwoordig een geschikte boiler beschikbaar.

    

   3. Levensduur van een elektrische boiler is minder

   Dit is niet waar. Moderne boilers die elektriciteit gebruiken, kunnen langer meegaan dan andere soorten boilers. Een elektrische boiler heeft minder bewegende delen dan een conventionele boiler, wat betekent dat er minder kans is op storingen en dure reparaties.

    

   4. Geen warm water tijdens stroomuitval

   Veel mensen denken dat elektrische boilers werken via elektriciteit en daardoor geen warm water kan leveren tijdens een stroomuitval. Dit is niet waar. Sommige elektrische boilers hebben een back-up van batterijen en kunnen dus werken tijdens een stroomuitval. Er zijn ook elektrische boilers die werken op zonne-energie of aardgas.

    

   5. Elektrische boilers zijn moeilijk te onderhouden

   Deze zorg is niet terecht. Elektrische boilers hebben minder onderhoud nodig dan andere soorten boilers. Er zijn minder bewegende delen, wat betekent dat er minder slijtage kan optreden en minder onderhoud nodig is. Bovendien zijn elektrische boilers gemakkelijker te onderhouden vanwege hun eenvoudige ontwerp. Wij adviseren altijd om de boiler een keer per jaar te onderhouden om ervoor te zorgen dat de boiler op lange termijn goed blijft werken.

    

   6. Elektrische boilers zijn moeilijk te installeren

   Elektrische boilers worden vaak beschouwd als moeilijk te installeren, maar ze zijn eigenlijk heel gemakkelijk te installeren in vergelijking met gas- of olieketels. Elektrische boilers hebben geen rookkanaal nodig, wat betekent dat ze in elke kamer van uw huis kunnen worden geïnstalleerd. Ze hebben ook geen brandstoftoevoer nodig, wat betekent dat ze kunnen worden geïnstalleerd op plaatsen waar gas- of olieketels dat niet kunnen. En omdat elektrische boilers minder onderdelen hebben, is het installatieproces vaak sneller en minder ingewikkeld.

    

   Een elektrische boiler iets voor u?

   Een elektrische boiler kopen is een slimme keuze voor uw woning en kan u helpen om op de lange termijn geld te besparen. Door deze veel voorkomende misverstanden uit te weg te helpen, hopen we dat u nu beter geïnformeerd bent over elektrische boilers en de voordelen ervan. Bij 123InstallatieMaterialen hebben we een breed aanbod aan verschillende soorten boilers. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, close in boiler of staande boiler. Overweeg om een elektrische boiler te kopen voor uw woning en u zult genieten van warm water en lagere energiekosten. 

    

   boiler keuzehulp

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking