• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters

      Betekenis: voegmiddel

      Voegmiddel is een soort pasta-achtige substantie die wordt gebruikt om de naden tussen de stenen op te vullen. Het bestaat uit een mengsel van cement, zand, water en soms ook pigmenten om de kleur te veranderen. Er bestaan verschillende soorten voegmiddel. Het type voegmiddel is afhankelijk van de toepassing en het gewenste effect. Zo zijn er bijvoorbeeld voegmiddelen die extra stevig zijn en geschikt zijn bijvoorbeeld bruggen en tunnels. Anderzijds zijn er ook voegmiddelen die sneller drogen en dus ideaal zijn voor kleinere bouwwerken zoals tuinmuren en betonnen bankjes.

       

      Het aanbrengen van voegmiddel is een cruciale stap in de afwerking van het metselwerk. Na het plaatsen van de stenen en het uitharden van het cement, moet het voegmiddel worden aangebracht. Dit zorgt voor een esthetisch verantwoorde afwerking van het metselwerk. Het voegmiddel zorgt ervoor dat de naden tussen de stenen goed gevuld zijn en waterdicht zijn. Hierdoor kan er geen vocht tussen de stenen doordringen waardoor de structurele integriteit van het gebouw behouden blijft. Naast de esthetische en waterdichte eigenschappen van het voegmiddel, zijn er ook andere voordelen aan het gebruik van voegmiddel. Ten eerste voegt het een extra laag stabiliteit toe aan het bouwwerk doordat het bijdraagt aan de binding tussen de stenen. Ten tweede kan voegmiddel ook bijdragen aan de geluidsisolatie van het gebouw. Bovendien kan het een extra beschermingslaag vormen tegen vuil en chemische stoffen.

       

      Voor een goede hechting van het voegmiddel is het belangrijk om de juiste voegdiepte te hebben. Dit is de afstand tussen de voorkant van een steen en de achterkant van een andere steen. Deze afstand moet minimaal 10mm bedragen. Deze diepte bepaalt namelijk hoeveel voegmiddel er tussen de stenen kan worden aangebracht. Het voegmiddel blijft zo beter op zijn plaats zitten en kan een goede hechting ontwikkelen. Echter kan na verloop van tijd het voegwerk beschadigd raken en zwakker worden, wat het risico op beschadiging en instabiliteit van het bouwwerk vergroot. Het is daarom belangrijk om regelmatig het voegwerk te inspecteren en indien nodig te laten repareren. Dit kan door een professional, maar als u handig bent, kunt u het ook zelf doen met behulp van voegspecie en voegmiddel.

       

       

       

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking