• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 15 Juli 2022

   Wel of geen isolatie voor vloerverwarming?

   Wie een aangename warme temperatuur onder de vloer wilt hebben kiest voor vloerverwarming. Daarnaast wilt u natuurlijk dat de warmte die wordt gegenereerd zo lang mogelijk in huis blijft. Vooral tijdens de koude dagen. Een goede isolatie in huis kan daaraan bijdragen. Isolatie zorgt ervoor dat de energiekosten niet omhoog schieten en u onnodige kosten maakt. Om die reden raden wij zeker aan om isolatie onder de vloerverwarming aan te brengen.

    

   Voorkom warmteverlies met isolatie

   Naast vloerverwarming is het plaatsen van isolatie een zeer interessant keuze. Vloeren met vloerverwarming zonder isolatie verliezen namelijk een hoop energie. Dit is te merken aan het systeem dat traag reageert op veranderingen in de gewenste temperatuur, waardoor de vloer niet altijd aangenaam warm wordt. Er is dus altijd wel iets van warmteverlies via de onderkant van de vloer, wat u uiteraard wilt voorkomen.

    

   Ongelijke warmteverdeling

   Zonder goede isolatie kan het vloerverwarmingssysteem de warmte niet gelijkmatig door de kamer verdelen. Deze ongelijkmatige warmteverdeling is te wijten aan de koude plekken in ruimtes zonder isolatie. De kamers in het midden van uw huis worden voldoende verwarmd, maar de randen kunnen kouder aanvoelen. Isolatie zorgt ervoor dat de warmte gelijkmatig door de hele kamer wordt verdeeld, waardoor uw hele woning een constante en comfortabele temperatuur kan behouden.

    

   Vloerbedekking

   De keuze van de vloerbedekking beïnvloedt de prestaties en doeltreffendheid van uw vloerverwarmingssysteem. Vloeren zijn slechte warmtegeleiders en in veel gevallen gaat de warmte verloren in de ondervloer in plaats van door te dringen in de vloerafwerking. Dikkere vloerbedekkingen zoals (tapijt en ondervloeren) of sterk geleidende materialen zoals marmer kunnen verhinderen dat de warmte in de kamer terechtkomt. Het isoleren van uw vloerverwarming biedt extra weerstand, helpt energie te besparen en verhoogt het rendement van uw systeem.

    

   Rendement

   Het isoleren van vloerverwarming is een eenmalige investering die zich op lange termijn terugbetaalt. Isolatiemateriaal kan het rendement van het systeem namelijk aanzienlijk verhogen. Het voordeel hiervan is dat uw energiefactuur daalt en u minder kosten heeft. Dit betekent dat isolatiemateriaal zichzelf op lange termijn terugbetaalt. Bovendien kunt u door vloerverwarming te isoleren de thermostaat op een lagere temperatuur houden, waardoor het risico op oververhitting afneemt en de lucht fris blijft. Om uw temperatuur goed in te stellen bieden we bij 123InstallatieMateralen de slimme MAGNUM vloerverwarming thermostaat aan.

    

   Schade aan het systeem

   Het ontbreken van goede isolatie is slecht nieuws voor je vloerverwarmingssysteem. De onderkant van de verwarmingsbuis zal condenseren, wat vochtophoping in je vloer veroorzaakt, en dit kan na verloop van tijd structurele schade veroorzaken. Kou en vocht kunnen leiden tot kromtrekken of rotten van je houten ondervloer, waardoor het systeem gedeeltelijk of helemaal onbruikbaar wordt. Door goede isolatie aan te brengen voorkom je dit.

    

   Welke soorten isolatie zijn er voor vloerverwarming?

   Werk je bijvoorbeeld met een draadmatten systeem en twijfel je of je wel of geen isolatie onder je vloer kwijt kunt? Kies dan voor aluminium reflectiefolie en je houd de opbouwhoogte minimaal. Bij een noppenplaat systeem is een ondervloer van kunststof noppen, waar u de vloerverwarmingsbuizen tussen kunt leggen. De ondervloer is isolerend, maar functioneert tegelijkertijd als basis voor het leggen van de verwarming. Een andere optie is een tackerplaat systeem. Dit is vooral te adviseren bij grote ruimtes en oppervlaktes. Ook isolatieplaten kunnen nuttig worden gebruikt bij de isolatie. De isolatieplaten zijn los van het vloerverwarmingssysteem maar kunnen onder de verwarming worden geplaatst.

    

   Advies nodig bij de isolatie voor uw vloerverwarming?

   Nu weet u inmiddels dat isolatie voor uw vloerverwarming belangrijk is. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de isolatie voor je vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van 123InstallatieMaterialen staan voor je klaar! Daarnaast bieden we meer dan alleen vloerverwarming. Denk bijvoorbeeld aan boilers of ventilatie voor in huis.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking