• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 Juli 2022

   Wel of geen isolatie voor vloerverwarming?

   Wie een aangename warme temperatuur onder de vloer wilt hebben kiest voor vloerverwarming. Daarnaast wilt u natuurlijk dat de warmte die wordt gegenereerd zo lang mogelijk in huis blijft. Vooral tijdens de koude dagen. Een goede isolatie in huis kan daaraan bijdragen. Isolatie zorgt ervoor dat de energiekosten niet omhoog schieten en u onnodige kosten maakt. Om die reden raden wij zeker aan om isolatie onder de vloerverwarming aan te brengen.

    

   Voorkom warmteverlies met isolatie

   Naast vloerverwarming is het plaatsen van isolatie een zeer interessant keuze. Vloeren met vloerverwarming zonder isolatie verliezen namelijk een hoop energie. Dit is te merken aan het systeem dat traag reageert op veranderingen in de gewenste temperatuur, waardoor de vloer niet altijd aangenaam warm wordt. Er is dus altijd wel iets van warmteverlies via de onderkant van de vloer, wat u uiteraard wilt voorkomen.

    

   Welke soorten isolatie zijn er voor vloerverwarming?

   Werk je bijvoorbeeld met een draadmatten systeem en twijfel je of je wel of geen isolatie onder je vloer kwijt kunt? Kies dan voor aluminium reflectiefolie en je houd de opbouwhoogte minimaal. Bij een noppenplaat systeem is een ondervloer van kunststof noppen, waar u de vloerverwarmingsbuizen tussen kunt leggen. De ondervloer is isolerend, maar functioneert tegelijkertijd als basis voor het leggen van de verwarming. Een andere optie is een tackerplaat systeem. Dit is vooral te adviseren bij grote ruimtes en oppervlaktes. Ook isolatieplaten kunnen nuttig worden gebruikt bij de isolatie. De isolatieplaten zijn los van het vloerverwarmingssysteem maar kunnen onder de verwarming worden geplaatst.

    

   Advies nodig bij de isolatie voor uw vloerverwarming?

   Nu weet u inmiddels dat isolatie voor uw vloerverwarming belangrijk is. Heb je na het lezen van dit blog nog vragen over de isolatie voor je vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij van 123InstallatieMaterialen staan voor je klaar! Daarnaast bieden we meer dan alleen vloerverwarming. Denk bijvoorbeeld aan boilers of ventilatie voor in huis.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »