• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 30 December 2021

   Wat zijn de voordelen van vorstvrijlint?

   De winter is inmiddels begonnen en dat betekent een koude nachten. Tijdens deze koude winternachten kunnen buitenleidingen of buitenkranen kapot springen of dichtvriezen. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Vorstvrijlint is daarvoor te oplossing. In dit blog nemen we u mee in de voordelen van vorstvrijlint. 

    

   1. Geen springende leidingen

   Tijdens de winter kan het water dat in de leidingen zit ervoor zorgen dat de leidingen springen. Het gevolg hiervan is dat u de leidingen moet vervangen en dat er waterschade kan ontstaan. Dit kan een hoop kosten met zicht meebrengen. Om die reden achten wij het verstandig om vorstvrijlint te gebruiken. Door het vorstvrijlint om de leiding heen te wikkelen voorkomt u dat de leidingen knappen. Bij metalen leidingen kan het vorstvrijlint eromheen worden gebint. Heeft u PVC-leidingen of andere kunststofbuizen? Dan raden wij aan om de leiding eerst om te wikkelen met aluminiumtape voor een goede geleiding.

    

   2. Geen gedoe met de buitenkraan

   Bij strenge vorst zorgt vorstvrijlint ervoor dat de temperatuur warmer wordt dan het vriespunt. Op die manier voorkomt u ten alle tijden dat de leidingen springen. Met vorsvrijlint voorkomt u een hoop gedoe met de buitenkraan. U hoeft deze namelijk niet meer helemaal te beschermen met allerlei materiaal. Hiervoor is vorstvrijlint de ideale oplossing tijdens de koude winterdagen.

    

   3. Houd uw planten en bomen goed

   Bepaalde bomen en planten kunnen het zwaar krijgen tijdens nachtvorst. Door de bomen en planten om te wikkelen met vorstvrijlint zorgt u ervoor dat de bomen en planten de winter goed doorkomen. Het lint kan eventueel ook in de grond worden verwerkt om de wortels te beschermen tegen de kou.

    

   Bestel uw vorstvrijlint bij 123InstallatieMaterialen

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan verwarming. Denk aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Maar ook spiegelverwarming en infrarood plafondstralers. Heeft u vragen over verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »