• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 22 Juni 2022

   Wat kost een boiler?

   U zult het vast steeds vaker zien. Mensen die een boiler nemen. Ook niet heel gek aangezien een boiler een zeer geschikte keuze is om warm water te genereren voor uw keuken of badkamer. Voordat u een boiler gaat aanschaffen is het handig om te weten welke kosten daarbij komen kijken. Om die reden hebben wij voor u in kaart gebracht wat het nemen van een boiler kost. 

    

   Wat kost een boiler?

   De prijzen van boilers liggen redelijk uiteen en zijn afhankelijk van een aantal situaties. Zo is de prijs afhankelijk van het aantal liter warm water dat u wenst en het type boiler waar u naar op zoek bent. Welke soort boiler is geschikt voor u? Welke capaciteit neemt u? En welke extra opties zijn noodzakelijk? Hieronder een schema om u een beter beeld te geven van de gemiddelde prijzen van boilers.

    

   SoortPlaatsGemiddelde prijzenVoordeel
   ElektrischKeuken (10 liter)€180 - €280Makkelijk te installeren
    Badkamer (150 liter)€1.350 - €1.650Relatief goedkoop in aanschaf
   GasKeuken (10 liter)€300 - €450Verwarmt snel dus geen constante temperatuur nodig
    Badkamer (150 liter)€1.500 - €2.500Lager verbruik
   Zonneboiler100 liter€2.000 - €2.600Besparen op energiekosten door gebruik zonnewarmte
    300 liter€4.800 - €5.600

    

   Wat kost de installatie van een boiler?

   Het installeren van een boiler kost gemiddeld zo'n €1000 tot €1750 euro. Over het algemeen beginnen de kosten van deze installatie op de €300 euro. Afhankelijk van het type boiler en andere extra wensen kunnen deze kosten verder oplopen. Het voordeel van het nemen van een boiler is dat het een energiezuinige keuze is en het op lange termijn kosten kan besparen.

    

   Subsidies en financiering

   Het is de moeite waard om te onderzoeken of er subsidies of financieringsregelingen beschikbaar zijn voor de aanschaf van uw nieuwe boiler. Sommige overheden en lokale energieleveranciers bieden initiatieven om huiseigenaren te helpen bij het overgaan naar energie-efficiëntere systemen.

    

   Koop een boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan verschillende boilers. Denk daarbij aan een close-in boiler, doorstroomboiler of een warmtepompboiler kopen voor snel warm water en een aangenaam leefklimaat. Advies nodig bij de keuze van uw boiler? Dan helpen we graag. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

    

   boiler keuzehulp

   • Roberto

    Geplaatst op zondag 3 maart 2024 18:07

    Beste,

    Ben bezig om een geschikte boot te zoeken…diegene die ik op het oog heb mist een paar noodzakelijke accessoires die ik er graag op zou willen hebben en dat is o.a warm water. Dat mag op gas maar zou op electra kunnen. Nu is het wel zo dat tijdens het varen ( of niet aan walstroom ) over warm water wil beschikken… wat zou jullie advies zijn? Er zit een behoorlijke vermogen in aan accu’s , zonnepanelen 400 Wp met Victron Smart Solar charge controller. Hoor het graag wat jullie advies hier op is.

    Mvg Roberto

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking