• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 20 November 2022

   Wat is een sustainable home?

   U heeft ervoor gekozen om een duurzaam huis te bouwen of in ieder geval duurzamer te gaan wonen. Maar waarom zou u dat doen? Het antwoord is simpel: omdat het duurzamer is, omdat u er gezonder door blijft vanwege het leefklimaat en omdat u graag een bijdrage wilt leveren aan een groene toekomst. In dit blog vertellen wij je alles over een sustainable home.

    

   Wat is een sustainable home?

   Een sustainable home is een huis dat zo ontworpen is dat het zuinig met energie omgaat en gezond is voor de bewoners. Dit kan door middel van goede ventilatie, veel ramen om licht binnen te laten, en optimale isolatie. Een sustainable home is ook efficiënt opgezet, zodat de bewoners de minste hoeveelheid energie gebruiken ondanks dat ze comfortabel wonen. En niet te vergeten, een sustainable home heeft vaak een grote tuin, zodat de bewoners kunnen genieten van natuur en dieren. De bekende voorbeelden hiervan zijn dat mensen zonnepanelen, spouwmuurisolatie en een warmtepomp of een warmtepompboiler kopen voor een duurzaam leefklimaat.

    

   Wilt u een goede ventilatie in huis? Dan kunt u bijvoorbeeld een WTW-unit kopen. Een WTW unit zorgt namelijk dat het huis wordt geventileerd en dat er geen warmte-energie verloren gaat. Door deze goede ventilatie voorkomt u schimmels en gezondheidsklachten die kunnen optreden wanneer uw huis slecht ventileert. Dit zien we vooral terug bij goed geïsoleerde woningen. 

    

   Hoe maak je een huis sustainable?

   Er zijn verschillende manieren om een huis sustainable te maken. De belangrijkste factor is het gebruik van duurzame materialen en technologieën. Denk hierbij aan energiezuinige verwarming zoals elektrische vloerverwarming, LED-verlichting en zonnepanelen, of bijvoorbeeld een spouwmuurisolatie om warmteverlies te voorkomen. Daarnaast is het belangrijk om de hoeveelheid energie die u verbruikt zo efficiënt mogelijk te maken. Dit kan door slimme woningautomatisering en een goede isolatie van het huis. Als laatste is de manier waarop u het huis gebruikt erg belangrijk, want een sustainable home staat niet alleen voor duurzaamheid, maar ook voor comfort en genieten. 

    

   Voordelen van wonen in een duurzaam huis

   Gezondere leefruimte: met een focus op luchtkwaliteit en natuurlijke verlichting kunnen duurzame huizen een comfortabelere en gezondere leefomgeving bieden voor de bewoners.

   Kostenbesparingen: hoewel de initiële investering hoger kan zijn, kunnen de energie- en waterbesparingen van het wonen in een duurzaam huis na verloop van tijd leiden tot een aanzienlijk financieel rendement.

   Milieubehoud: door hulpbronnen te besparen en vervuiling te verminderen, dragen duurzame huizen bij aan het behoud van ecosystemen en het verkleinen van de ecologische voetafdruk van de huiseigenaar.

   Verhoogde waarde van onroerend goed: omdat duurzaamheid steeds gewilder wordt, zullen deze huizen waarschijnlijk in waarde stijgen, waardoor ze op lange termijn een verstandige investering zijn.

    

   Maak uw woning sustainable bij 123InstallatieMaterialen

   Wilt u ook in een gezond leefklimaat creëren in huis? Dan ben je bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een ruim assortiment aan installatiematerialen voor in huis. Denk daarbij aan materialen voor het verwarmen van uw huis als infraroodverwarming. Naast verwarming, ventilatie en sanitair kun je bij ons een boiler kopen. Samen met jou kijken we naar welk product het beste past binnen uw woonsituatie. Heb je nog het lezen van dit artikel nog vragen? Neem dan gerust contact met ons op. We helpen u graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking