• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 29 Maart 2021

   Wat is een goede temperatuur voor vloerverwarming?

   Wat is de juiste temperatuur voor vloerverwarming? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. In dit blog leggen we dat graag uit.

    

   Om uw woning te verwarmen is vloerverwarming een aangename en duurzame keuze. Met vloerverwarming voorkomt u droge lucht en stofverplaatsing. Daarnaast behoudt u de ruimte aangezien de verwarming onder de vloer ligt. Wanneer u kiest voor vloerverwarming is het van belang om te weten hoe u gebruik maakt van de juiste temperatuur. Uiteraard verschilt warmte per persoon aangezien de een het sneller warm heeft dan de ander. Maar wat is dan de juiste temperatuur voor vloerverwarming?

    

   Een goede temperatuur bepalen voor je vloerverwarming

   Helaas is hier geen concreet antwoord voor. Dit omdat een goede temperatuur afhankelijk is van factoren. Wel hebben we een aantal tips opgesteld om u een goede richting te geven bij het gebruik van temperatuur voor uw vloer.

    

   Let op te hoge temperaturen

   Wanneer mensen kiezen voor vloerverwarming zien we vaak dat deze temperatuur te hoog oploopt. Dit natuurlijk om een aangename warmte te genereren. Wat logisch is gezien men graag warme voeten heeft. Een fout die hierbij gemaakt wordt is dat de temperatuur steeds verder oploopt, waardoor dit veel energie kost. Vooral bij watergedragen vloerverwarming is er extra veel energie nodig omdat de leidingen diep in de grond liggen.

    

   De invloed van isolatiewaarden

   Isolatiewaarden hebben een grote invloed op de stooktemperatuur. Hoe beter uw woning is geïsoleerd, des meer rendement er uit de vloerverwarming gehaald kan worden. Om zo min mogelijk warmte te verliezen is het dus van belang dat uw woning goed geïsoleerd is.

    

   De ideale temperatuur voor uw vloerverwarming

   Om uw vloer snel op de juiste temperatuur te brengen is het van belang dat wordt gekozen voor een goede combinatie van type vloer en vloerverwarmingssyteem. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we de speciaal ontwikkelde MAGNUM vloerverwarming aan. De MAGNUM matten zijn in bijna elke situatie toepasbaar en zorgt ervoor dat u een zeer aangename temperatuur in uw ruimte genereert. Daarnaast adviseren wij om uw temperatuur te regelen met een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat. Zo heeft u altijd de temperatuur van uw ruimte in de hand.

    

   De voordelen van een perfecte temperatuur

   Het vinden van de juiste temperatuur voor uw vloerverwarming kan vele voordelen hebben. Het kan helpen om de efficiëntie van uw systeem te verhogen en maximaal comfort te garanderen. Met de juiste temperatuur geniet u van een aangename en constante warmte in uw hele huis. Dit kan helpen om uw energiekosten te verlagen en u het hele jaar door comfortabel te houden.

    

   Specialist in vloerverwarming

   Uw woning, kantoorruimte, winkel of bedrijfspand voorzien van vloerverwarming? Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »