• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 15 Maart 2021

   Wat is een goede temperatuur voor vloerverwarming?

   Vloerverwarming is een populaire manier om warmte in huis te genereren. Het systeem zorgt voor een aangename warmte in huis en heeft ook een positief effect op de luchtkwaliteit. Er zijn echter wel enkele zaken waar je rekening mee moet houden bij het instellen van de temperatuur van de vloerverwarming. Denk daarbij het bepalen van de juiste temperatuur. Maar wat is de juiste temperatuur voor vloerverwarming? Dit is afhankelijk van een aantal verschillende factoren. In dit artikel leggen we dat graag uit.

    

   Een goede temperatuur bepalen voor de vloerverwarming

   Hoe warm u de vloer moet laten worden, is afhankelijk van de soort vloer. Over het algemeen geldt dat keramische tegels een hogere vloertemperatuur kunnen verdragen dan een houten vloer. Zo kunt bij keramische tegels de vloertemperatuur instellen op ongeveer 25 tot 28 graden, terwijl de vloertemperatuur bij een houten vloer maximaal 23 graden mag zijn. Hout kan namelijk krimpen bij een hogere temperatuur en dat wilt u uiteraard voorkomen.

    

   Type vloerGraden
   Keramisch25 tot 28 graden
   Houtenmaximaal 23 graden

    

   Daarnaast speelt ook de persoonlijke voorkeur een rol bij het instellen van de temperatuur. De meest ideale temperatuur is ongeveer 20 graden, maar dit kan voor sommige mensen te koud of juist te warm aanvoelen. U kunt hierbij denken aan de omgevingstemperatuur, luchtvochtigheid, isolatie en hoe actief u bent in huis. Wanneer u het snel koud heeft, kunt ervoor kiezen om de temperatuur bijvoorbeeld iets hoger in te stellen.

    

   Ook slaapkamers kunnen worden voorzien van vloerverwarming. Hier is het belangrijk om te weten dat de temperatuur van de vloer wat lager moet staan ten opzichte van de woonkamer. Een temperatuur van 17 graden is voldoende om de kamer op een aangename temperatuur te krijgen. Zo slaapt lekker en bespaart ook nog eens op de energiekosten.

    

   Het is verder aan te raden om de vloerverwarming nooit volledig uit te schakelen. Wanneer u de vloer niet op temperatuur houdt, kan het vochtig worden in huis wat weer van invloed is op de luchtkwaliteit. Daarnaast is het per seizoen belangrijk om de temperatuur aan te passen. In de zomer is een lagere temperatuur mogelijk dan tijdens de winter.

    

   Let op te hoge temperaturen

   Wanneer mensen kiezen voor vloerverwarming zien we vaak dat deze temperatuur te hoog oploopt. Dit natuurlijk om een aangename warmte te genereren. Wat logisch is gezien men graag warme voeten heeft. Een fout die hierbij gemaakt wordt is dat de temperatuur steeds verder oploopt, waardoor dit veel energie kost. Vooral bij watergedragen vloerverwarming is er extra veel energie nodig omdat de leidingen diep in de grond liggen.

    

   De invloed van isolatiewaarden

   Isolatiewaarden hebben een grote invloed op de stooktemperatuur. Hoe beter uw woning is geïsoleerd, des meer rendement er uit de vloerverwarming gehaald kan worden. Om zo min mogelijk warmte te verliezen is het dus van belang dat uw woning goed geïsoleerd is.

    

   De ideale temperatuur voor uw vloerverwarming

   Om uw vloer snel op de juiste temperatuur te brengen is het van belang dat wordt gekozen voor een goede combinatie van type vloer en vloerverwarmingssyteem. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we de speciaal ontwikkelde MAGNUM vloerverwarming aan. De MAGNUM matten zijn in bijna elke situatie toepasbaar en zorgt ervoor dat u een zeer aangename temperatuur in uw ruimte genereert. Daarnaast adviseren wij om uw temperatuur te regelen met een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat. Zo heeft u altijd de temperatuur van uw ruimte in de hand.

    

   Het instellen van de vloerverwarming

   Het instellen van de vloerverwarming doet u idealiter met een thermostaat met weekprogramma. Hiermee kunt u de temperatuur per dagdeel instellen, afhankelijk van wanneer u thuis bent en behoefte heeft aan warmte.

    

   Ondervloer en isolatie

   Voordat u uw vloerverwarming instelt, is het belangrijk om te verzekeren dat uw ondervloer en de isolatie adequaat zijn. Een goed geïsoleerde ondervloer zorgt ervoor dat de warmte omhoog, naar de leefruimte, wordt geleid in plaats van dat het naar beneden, in de aarde, verdwijnt.

    

   De voordelen van een perfecte temperatuur

   Het vinden van de juiste temperatuur voor uw vloerverwarming kan vele voordelen hebben. Het kan helpen om de efficiëntie van uw systeem te verhogen en maximaal comfort te garanderen. Met de juiste temperatuur geniet u van een aangename en constante warmte in uw hele huis. Dit kan helpen om uw energiekosten te verlagen en u het hele jaar door comfortabel te houden.

    

   Specialist in vloerverwarming

   Uw woning, kantoorruimte, winkel of bedrijfspand voorzien van vloerverwarming? Met een de juiste vloerverwarming en temperatuur kunt u optimaal genieten van de warmte. Wij bij 123InstallatieMaterialen bieden een groot assortiment aan vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. Wilt u in één keer klaar zijn? Kies dan voor een vloerverwarmingset. Met deze set heeft u alle benodigde materialen voor het leggen van vloerverwarming. Heeft u na het lezen van dit artikel nog over omtrent vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking