• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 24 November 2021

   Wat is de maximale temperatuur voor vloerverwarming?

   Vloerverwarming zorgt voor een aangename temperatuur in huis. Wel moet hierbij rekening worden gehouden met de temperatuur die u instelt bij vloerverwarming om ervoor te zorgen dat de vloerverwarming niet te te heet wordt. Een te hete vloer kan verschillende nadelen als gevolg hebben. Dit wilt u uiteraard voorkomen. Om die reden vertellen wij u in dit blog welke maximale temperatuur u moet aanhouden bij vloerverwarming. 

    

   Waarom een maximale temperatuur aanhouden?

   Er zijn verschillende redenen om een maximale temperatuur aan te houden bij zowel watergedragen als elektrische vloerverwarming. Zo voorkomt u scheurvorming in de vloer. Wanneer de vloer te heet of te snel warm wordt kan er namelijk scheurvorming ontstaan.

    

   Ook temperatuurschommelingen hebben invloed op de vloer. Wanneer de temperatuur te warm wordt kan de vloer gaan krimpen of uitzetten. Over het algemeen wordt er door installateurs aangegeven om een maximale temperatuur van 55 graden aan te houden. Om de risico's klein te houden adviseren wij een maximale temperatuur van 45 aan te houden. Zo weet u zeker dat er geen beschadigingen ontstaan aan de vloer.

    

   Maximale temperatuur bij PVC, laminaat en tegels

   Heeft een PVC, laminaat of tegelvloer? Dan kunt u gerust een maximale temperatuur aanhouden van 45 graden. Dit type vloeren zijn namelijke beter bestemt tegen hoge temperaturen en temperatuurschommelingen.

    

   Maximale temperatuur bij parketvloer

   Parketvloer zijn gevoeliger voor hoge temperaturen en temperatuurschommelingen. Om die reden adviseren wij om een maximale temperatuur van 40 graden aan de te houden om schade aan uw parketvloer te voorkomen.

    

   Hoe een maximale temperatuur instellen voor vloerverwarming?

   Voor het instellen van de temperatuur voor elektrische vloerverwarming adviseren wij een elektrische vloerverwarming thermostaat te gebruiken. Deze slimme thermostaat is op afstand te bedienen en zeer geschikt om de temperatuur naar eigen wens te bedienen. Voor het instellen van de watertemperatuur kunt met de vloerverwarming verdeler en de pomp de maximale temperatuur instellen.

    

   Hulp nodig bij het instellen van vloerverwarming?

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij MAGNUM vloerverwarming aan voor een aangenaam leefklimaat. Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over het instellen van de vloerverwarming? Dan staan we bij 123InstallatieMaterialen voor u klaar om vragen te beantwoorden en advies te geven. Hiervoor kunt u gerust contact met ons opnemen.

   • Hakan

    Geplaatst op maandag 28 maart 2022 22:03

    Wat is de maximale tempratuur voor vloerverwarming mijn vloer is binnen fayans en rest van huis is gepolerde beton daar boven op Epoxy elk kastje is apart sommige mensen zeggen dat het maximaal temperatuur 25 is op thermostaat En welk druk moet ik hebben aan cv xx

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »