• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza Oguz - Donderdag 28 Juni 2023

   Wanneer heb ik een doorstroomboiler nodig?

   Een doorstroomboiler is een apparaat dat zorgt voor direct warm water uit de kraan. Het is een alternatief voor de traditionele boiler die een voorraad warm water vasthoudt en deze opwarmt als het nodig is. Een doorstroomboiler heeft dus geen voorraad watertank en verwarmt alleen het water dat op dat moment nodig is. Maar in welke situaties is het nodig om een doorstroomboiler te installeren? In deze blog gaan we verder in op dit onderwerp.

   Lage warmwaterbehoefte

   Als je een laag warmwaterverbruik hebt, bijvoorbeeld één of twee personen in een kleine woning, dan kan een doorstroomboiler een goede optie zijn. Dit komt omdat een doorstromer alleen warm water levert wanneer dat nodig is. Bij een traditionele boiler moet je vaak wachten op warm water tot de voorraad weer is aangevuld en op temperatuur is. Met een doorstromer heb je dit probleem niet en bespaar je op gas- en onderhoudskosten.

    

   Meerdere tappunten

   Als u meerdere tappunten in huis hebt, zoals bij een douche, keuken, wastafel en u daarnaast dagelijks met meerdere mensen tegelijk wil douchen, dan kan ook een doorstroomboiler een geschikte optie zijn. Doorstroomboilers zijn er namelijk ook in verschillende groottes en capaciteiten. Hierdoor kunt u prima meerdere tappunten tegelijkertijd gebruiken. Dit zorgt ervoor dat u altijd voldoende warm water heeft. Dit geldt ook wanneer meerdere mensen tegelijkertijd hun warme douche willen nemen.

    

   Zuiniger

   Een doorstroomboiler is over het algemeen zuiniger dan een traditionele boiler. Dit komt omdat er geen warm water wordt opgeslagen en op temperatuur wordt gehouden. Hierdoor onstaat er minder energieverlies. Verder zijn doorstroomboilers meestal goedkoper in aanschaf dan traditionele boilers. Het nadeel is wel dat de installatiekosten over het algemeen hoger zijn dan bij een traditionele boiler. Dit komt omdat er vaak aanpassingen aan het leidingwerk nodig zijn.

    

   Gelijktijdig gebruik

   Een groot voordeel van een doorstroomboiler is dat u warm water heeft voor meerdere tappunten tegelijkertijd. Dit is vooral handig als bij u thuis vaak meerdere mensen tegelijkertijd warm water nodig hebben. Zo kan de ene persoon onder de douche staan, terwijl de ander warm water gebruikt in de keuken. Dit zorgt ervoor dat u niet lang hoeft te wachten op warm water en dat er geen tekort ontstaat. Op die manier kan iedereen tegelijk genieten van warm water in huis!

    

   Onregelmatig gebruik

   Als je maar af en toe warm water nodig hebt, bijvoorbeeld omdat je niet zo vaak thuis bent of omdat je in een vakantiewoning woont, dan is een doorstroomboiler waarschijnlijk niet de beste oplossing. Een boiler kan dan een betere keuze zijn, omdat je hierbij een voorraad warm water hebt waar je op elk moment bij kunt. Dit kan handig zijn als je bijvoorbeeld 's avonds laat thuiskomt en meteen warm water nodig hebt.

    

   Doorstroomboiler een goede keuze?

   Een doorstroomboiler kan een goede keuze zijn wanneer u een laag warmwatergebruik hebt, meerdere tappunten in huis heeft, zuiniger wilt zijn, gelijktijdig gebruik nodig hebt of een regelmatig warmwaterverbruik hebt. Het is belangrijk om goed te kijken naar jouw eigen situatie en behoeften voordat u besluit om een doorstroomboiler te installeren. Neem vooraf contact op met een specialist om u te laten adviseren over de mogelijkheden en welke doorstroomboiler het beste bij jou past.

    

    Wanneer heb ik een doorstroomboiler nodig?Wanneer heb ik een doorstroomboiler nodig?

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »