• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Vrijdag 28 Juli 2021

      Waarom reflectiefolie voor vloerverwarming?

      Wanneer u kiest voor vloerverwarming in huis is het van belang dat er een goede isolatie aanwezig is. De isolatie zorgt er namelijk voor dat u optimaal kan genieten van de warmte in in uw woning. Met isolatie voorkomt u dat er warmte verloren gaat. In dit artikel gaan we dieper in waarom reflectiefolie belangrijk is voor uw vloerverwarming.

       

      Verbeterde warmteverspreiding

      Reflectiefolie kan helpen om de warmte beter te verspreiden en te behouden in de ruimte. Dit komt doordat de folie ervoor zorgt dat de warmte terugkaatst naar de vloer in plaats van dat het verloren gaat in de ondervloer. Hiermee wordt voorkomen dat er warmte verloren gaat in de ondervloer en blijft de warmte beter behouden in de ruimte. Dit zorgt ervoor dat de vloer sneller opwarmt en de ruimte gelijkmatiger wordt verwarmd.

       

      Besparing op de energiekosten

      Reflectiefolie helpt om de warmte beter te verspreiden en te behouden, wat weer leidt tot een besparing op de energiekosten. Dit omdat het systeem efficiënter werkt en er minder energie nodig is om de ruimte te verwarmen. Uiteindelijk leidt dit tot een vermindering van de energierekening en dus uw kosten op het energieverbruik.

       

      Eenvoudige installatie

      Een andere reden en ook een voordeel waarom reflectiefolie wordt gebruikt bij vloerverwarming, is omdat het eenvoudig te installeren is en gemakkelijk onder de vloer kan worden geplaatst. Dit betekent dat het niet nodig is om het hele vloerverwarmingssysteem te vervangen om de voordelen van reflectiefolie te ervaren. Dit maakt het een kostenbesparende optie voor mensen die hun vloerverwarmingssysteem willen verbeteren.

       

      De installatie van reflectiefolie is relatief eenvoudig en kan een doe-het-zelf-project zijn voor handige huiseigenaren. Het is essentieel dat de folie correct wordt geïnstalleerd, zonder scheuren of gaten, om maximale efficiëntie te garanderen. HVAC-professionals kunnen advies en begeleiding bieden bij het installatieproces om ervoor te zorgen dat de folie optimaal functioneert.

       

      Vermindering van het condensatieprobleem

      Condensvorming onder de vloer kan op lange termijn schade aan de ondervloer veroorzaken. Reflectiefolie helpt om het vochtgehalte te verminderen en vermindert hiermee het condensatieprobleem. Dit zorgt voor een langere levensduur van de vloer.

       

      Een efficiënte toevoeging

      Reflectiefolie is een goede toevoeging aan uw vloerverwarmingssysteem die een aanzienlijke impact kan hebben op de efficiëntie, de effectiviteit en het comfort van uw verwarming. Of u nu een milieubewuste huiseigenaar bent, een HVAC-professional of iemand die graag zelf aan huisprojecten knutselt, de voordelen van het installeren van reflectiefolie zijn te overtuigend om te negeren. Als u overweegt om vloerverwarming te installeren of te upgraden, negeer dan niet het belang van dit krachtige isolatiecomponent. 

       

      Specialist in vloerverwarming

      Ook toe aan vloerverwarming in uw woning? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Wij hebben een breed assortiment aan vloerverwarming. Denk daarbij aan een verschillende installatiematerialen voor uw watergedragen of elektrische vloerverwarming. Om alle materialen direct in huis te halen kunt bij ons terecht voor een complete vloerverwarmingset. Hiermee creëert u een aangenaam leefklimaat in huis met warme voeten. Heeft u vragen over vloerverwarming? Dan kunt u gerust contact opnemen. Met onze kennis en ervaring staan wij helpen u graag verder met keuze voor uw vloerverwarming.

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking

      Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »