• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zondag 19 November 2022

   Waarom kiezen voor een warmtepompboiler?

   Een warmtepompboiler is eigenlijk niets meer dan een soort van boiler die gebruik maakt van de energie uit de omgeving. Zo haalt de warmtepompboiler haar energie namelijk uit zowel water, lucht als bodem. Door gebruik te maken van deze vormen van energie wordt het water in uw huis op een veel snellere en efficiënte wijze verwarmd dan dat het geval zou zijn bij een normale boiler. Het voordeel van een warmtepompboiler is daarnaast dat u eigen energie gebruikt om het water te verwarmen, waardoor u enkel energie gebruikt wat u zelf opwekt.

    

   Wat zijn de voordelen van een warmtepompboiler?

   Eén van de voornaamste voordelen van een warmtepompboiler kopen is dat het water in uw huis op een stuk snellere wijze wordt verwarmd. Dit voordeel is natuurlijk vooral van belang wanneer u in een huis met meerdere personen leeft, maar het is eigenlijk altijd fijn om gebruik te maken van deze voordelen. Daarnaast is een warmtepompboiler ook nog eens energiezuinig, waardoor u weer minder gebruik maakt van dure stroom of gas.

    

   Een van de belangrijkste voordelen van een warmtepompboiler, is dat het een stuk minder energie verbruikt dan een traditionele boiler. Omdat het water wordt opgewarmd met behulp van een warmtepomp, is er veel minder elektriciteit nodig dan bij een gewone elektrische boiler. Dit scheelt niet alleen in de energiekosten, maar vermindert ook de uitstoot van CO2.

    

   Een ander voordeel van een warmtepompboiler, is dat het systeem het hele jaar door kan functioneren. Omdat de pomp warmte uit de omgeving haalt, maakt het niet uit hoe koud het buiten is. Sterker nog, in de winter werkt de warmtepompboiler juist efficiënter dan in de zomer, omdat er dan meer warmte beschikbaar is in de omgeving.

    

   Daarnaast is een warmtepompboiler een duurzame keuze. Het gebruikt immers geen fossiele brandstoffen en vermindert dus de uitstoot van schadelijke stoffen. Daarnaast gaat een warmtepompboiler langer mee dan een traditionele boiler, waardoor u minder vaak een nieuwe hoeft aan te schaffen. Dit is niet alleen beter voor het milieu, maar ook voor uw portemonnee.

    

   Tot slot kan een warmtepompboiler ook zorgen voor een flinke besparing op de energiekosten. Omdat het systeem veel efficiënter werkt dan een gewone boiler, kan het wel tot 70% besparen op de kosten van warm water. Het vraagt wel om een investering in de aanschaf van de warmtepompboiler, maar deze investering verdient u op termijn weer terug.

    

   Is een warmtepompboiler geschikt voor ieder huis?

   Er zijn een paar overwegingen bij het kiezen voor een warmtepompboiler. Ten eerste moet u kijken naar de beschikbare ruimte in uw woning, want een warmtepompboiler vraagt om een bepaalde installatieruimte. Daarnaast werkt het systeem het meest efficiënt in huizen die goed geïsoleerd zijn. Als dat niet het geval is zal de warmtepompboiler harder moeten werken om de lucht te verwarmen, wat het energieverbruik kan opdrijven.

    

   Hoe zorgt u ervoor dat de warmtepompboiler goed werkt?

   Een warmtepompboiler kan natuurlijk alleen maar goed blijven functioneren wanneer deze op de juiste manier wordt onderhouden. Wanneer u er van bewust bent dat het onderhouden van een warmtepompboiler veel tijd kan kosten, is het aan te raden om dit naar een expert over te laten. Onze experts zijn altijd bereid om u te helpen met vragen over het onderhouden van een warmtepompboiler, waardoor u verzekerd bent van de beste kwaliteit en service!

    

   Koop een boiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan boilers. Denk daarbij een close in boiler, doorstroomboiler of staande boiler. Zo bent u altijd verzekerd van warm wonen in huis. Naast boilers bieden we bij 123InstallatieMaterialen ook watergedragen en elektrische vloerverwarming aan voor een aangenaam woonklimaat. Heeft u vragen over boilers? Neem dan gerust contact met ons op.

    

   boiler keuzehulp

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking