• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 25 September 2021

   Waarom is ventilatie duurzaam?

   Duurzaamheid is tegenwoordig een van de belangrijkste ontwikkeling die er speelt. Men vindt het steeds belangrijker dat er bewust wordt omgegaan met duurzaamheid. Dit geldt dus ook voor duurzaam wonen. Wellicht bent u er al mee bekend dat ventilatie bijdraagt een een gezond leefklimaat. Maar waarom is ventilatie duurzaam? In dit artikel gaan we het hebben over de duurzaamheid van ventilatie in huis. 

    

   Mechanische ventilatie in huis

   Er zijn verschillende vormen van ventilatie. Zo kun uw woning of pand voorzien zijn van een natuurlijk, mechanische of hybride ventilatie. De meestvoorkomende vorm van ventilatie is mechanisch. Bij mechanische ventilatie wordt er gebruik gemaakt van ventilatieroosters en luchtafvoerrooster in ruimtes als de badkamer of keuken. Deze zijn bijvoorbeeld weer verbonden met een slimme badkamer ventilator om het ventilatiesysteem te regelen. Het voordeel van dit ventilatiesysteem is dat de lucht continu ververst wordt waardoor de warmte beter blijft hangen. Dit zorgt ervoor dat er minder gestookt hoeft te worden in de ruimte. U bespaart dus energie wanneer de mechanische ventilatie om de juiste manier is ingesteld.

    

   Hoe energiezuinig ventileren?

   Zoals u heeft kunnen lezen is ventilatie duurzaam wanneer dit op de manier manier wordt gebruik. Gaat u ook aan de slag met het ventileren van uw huis? Let dan op de volgende punten:

    

   1. Gaat u de kozijnen vervangen? Zorg er dan voor dat u zelfregelende ventilatieroosters plaatst. Dit zorgt voor een betere ventilatie binnen de ruimte.
   2. Wilt u gebruik maken van een mechanisch ventilatiesysteem? Dan kan een warmtepomp wellicht interessant zijn. Die gebruikt de warmte uit de ventilatielucht om je huis mee te verwarmen. Op die manier kunt u besparen op de verwarmingskosten.
   3. Werkt de ventilator van uw mechanische ventilatiesysteem op wisselstroom in plaats van gelijkstroom? Dan adviseren wij dit te vervangen door een ventilator op gelijkstroom. Zo bespaart u een hoop stroom.
   4. Zorg ervoor dat u de ventilatie eens in de zoveel tijd blijft onderhouden. Wanneer u periodiek onderhoud uitvoert kan de maximale werking uit de ventilatie worden gehaald.

   Uw ventilatiespecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming en ventilatie. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming of een flexibele ventilatieslang voor een optimaal leefklimaat. Als specialist helpen wij.u graag bij het maken van de juiste keuze die past bij uw situatie? Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »