• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 20 Januari 2023

   Waar verdeler vloerverwarming plaatsen?

   Als u overweegt vloerverwarming te installeren, moet u weten dat de juiste plaatsing van de verdeler essentieel is voor optimale prestaties. Het is belangrijk om de verdeler op de best mogelijke plek te plaatsen, zodat deze zo effectief mogelijk werkt en u een gelijkmatige warmteverdeling door uw kamer krijgt. In dit artikel leest u meer meer over de plaats van uw verdeler!


   De basis van plaatsing

   Om ervoor te zorgen dat uw vloerverwarmingssysteem efficiënt werkt, moet u ervoor zorgen dat het op een ideale locatie wordt geplaatst. Over het algemeen moet uw vloerverwarming verdeler op een buitenmuur worden geplaatst, indien mogelijk in de buurt van een raam of deur. Zo kan de koele buitenlucht de temperatuur in de kamer helpen regelen. Zijn er geen ramen of deuren in de buurt? Dan is het advies om de vloerverwarming verdeler centraal in de kamer worden geplaatst.

    

   De warmteweg

   Bij het plaatsen van de verdeler is het belangrijk om in gedachten te houden hoe de warmte zich door de kamer verplaatst. Idealiter beweegt warme lucht die een kamer binnenkomt naar het midden van de ruimte en verspreidt zich van daaruit gelijkmatig. U wilt ervoor zorgen dat alle hoeken van de kamer evenveel warmte ontvangen. Plaats uw verdeler daarom dicht genoeg bij elke hoek, zodat de warme lucht gemakkelijk van de ene naar de andere kant van de kamer kan stromen zonder in een bepaalde zone te blijven hangen.

    

   Rekening houden met leidingen en apparaten

   Wanneer u beslist waar u uw verdeler precies plaatst, moet u rekening houden met bestaande leidingen of apparaten in de kamer. Zorg ervoor dat deze voorwerpen geen gebieden blokkeren of de luchtstroom belemmeren en pas ze eventueel aan. Zorg ervoor dat ze niet te dicht bij elkaar staan. Dit kan er namelijk toe leiden dat sommige delen van de kamer niet genoeg warmte krijgen terwijl andere delen te veel warmte krijgen.

    

   Bescherming tegen vocht

   De verdeler moet altijd geïnstalleerd worden in een droge omgeving om roestvorming en andere vochtgerelateerde problemen te voorkomen.

    

   Veiligheid en regelgeving

   Het is belangrijk om de plaatsing van een vloerverwarming verdeler te laten voldoen aan de lokale bouw- en veiligheidsvoorschriften. Als u niet zeker weet wat de regelgeving inhoudt, is het raadzaam contact op te nemen met een gecertificeerde installateur of uw lokale bouwautoriteit.

    

   Conclusie

   Het is van belang om te weten u de vloerverwarmingverdeler kunt plaatsen om er het maximale rendement uit te halen en ervoor te zorgen dat het jarenlang goed werkt. Door deze richtlijnen te volgen voor het plaatsen van verdelers op binnenmuren in de buurt van ramen of deuren (of op centrale plaatsen als er geen ramen zijn), kunt u ervoor zorgen dat de warme lucht gelijkmatig door een ruimte circuleert en een comfortabele sfeer creëert voor iedereen die er binnenkomt. Met zorgvuldige planning en overweging zult u zonder problemen de juiste plek vinden voor het installeren van een vloerverwarmingssysteem!

    

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende soorten materialen aan voor een comfortabele leefomgeving. Zo bieden we verschillende soorten vloerverwarming aan. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. Wanneer u met vloerverwarming aan de slag gaat adviseren wij MAGNUM vloerverwarming. Dit merk biedt vloerverwarming voor een comfortabele leefomgeving. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem gerust contact met ons op. We helpen je graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking