• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 19 September 2023

   Vloerverwarming zonder frezen? Dat kan zeker!

   Vloerverwarming is steeds populairder geworden. Vooral vanwege de voordelen die het biedt ten opzichte van traditionele verwarming. Het zorgt bijvoorbeeld voor een comfortabelere leefomgeving en bespaart energie op de lange termijn. Veel mensen denken echter dat het installeren van vloerverwarming een zeer arbeidsintensief en kostbaar proces is, omdat hiervoor sleuven in de vloer moeten worden gefreesd. Dit hoeft echter niet zo te zijn. Er is namelijk een oplossing voor mensen die willen genieten van de voordelen van vloerverwarming zonder dat er sleuven in de vloer gefreesd hoeven te worden. In dit artikel bespreken we de mogelijkheden van vloerverwarming zonder te frezen.

    

   Droogbouw

   Vloerverwarming zonder frezen wordt ook wel droogbouw genoemd. Bij deze methode worden er isolatieplaten op de bestaande vloer gelegd, waarin de vloerverwarmingsbuizen worden geplaatst. Vervolgens wordt er een nieuwe afwerkvloer gelegd. Op deze manier ontstaat er een laag van enkele centimeters tussen de oude en de nieuwe vloer. Dit heeft als voordeel dat de vloerverwarming snel en gelijkmatig warmte afgeeft. Met vloerverwarming zonder frezen kunt tot wel 15% besparen op uw energierekening. Dit komt omdat de warmte gelijkmatiger wordt verspreid in de kamer en er minder warmte verloren gaat. Bovendien is het systeem erg milieuvriendelijk en helpt het om de ecologische voetafdruk van een huis te verkleinen.

    

   Een ander voordeel van droogbouw is dat deze oplossing geschikt is voor vrijwel alle vloersoorten. Of u nou laminaat, vinyl, PVC, parket, hout of tegels hebt, droogbouw werkt op alle soorten vloeren. Daarnaast is het minder arbeidsintensief dan het frezen van sleuven in de vloer, waardoor de installatiekosten lager zijn.

    

   Als u kiest voor vloerverwarming zonder frezen, dan heeft u de keuze uit twee soorten systemen: elektrische vloerverwarming of andersoortige verwarmingsbuizen. De elektrische variant is geschikt voor kleine oppervlakten en wanneer er weinig vermogen nodig is. Daarnaast kunnen andersoortige verwarmingsbuizen worden gebruikt om de warmte door te voeren, zoals bijvoorbeeld buizen van kunststof. Het is belangrijk om te weten dat het soort verwarmingsbuizen invloed kan hebben op de warmteafgifte en dat er daarom goed moet worden gekeken naar welk type buis het meest geschikt is voor uw situatie.

    

   Het is aan te raden om een specialist in te schakelen wanneer u kiest voor vloerverwarming zonder frezen. Deze specialist kan u helpen bij het maken van de juiste keuzes en adviseren over de installatie van het systeem. Door gebruik te maken van een specialist ben je verzekerd van een goede kwaliteit, een langere levensduur van het systeem en een betere werking van de vloerverwarming. Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag deskundig advies voor het maken van de juiste. Neem gerust contact met ons op voor vragen.

    

   Geniet van vloerverwarming zonder te frezen

   Vloerverwarming zonder frezen is een interessante optie voor mensen die willen genieten van de voordelen van vloerverwarming zonder dat er sleuven in de vloer hoeven te worden gefreesd. Het is minder arbeidsintensief dan traditionele vloerverwarming en is geschikt voor vrijwel alle soorten vloeren. Daarnaast zijn er verschillende opties voor het soort verwarmingsbuizen en is het belangrijk om een specialist in te schakelen voor de installatie. Overweegt u vloerverwarming? Zorg dan dat u goed geïnformeerd bent over de mogelijkheden en kies voor de oplossing die het best bij uw situatie past! Naast de verschillende onderdelen bieden we voor het gemak ook een complete vloerverwarmingset aan. 

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking