• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 30 Oktober 2023

   Vloerverwarming werkt niet: wat nu?

   Vloerverwarming is een uitstekende manier om uw huis efficiënt en comfortabel te verwarmen. Het is kan in bepaalde situaties voorkomen dat men te maken krijgt met problemen, wanneer de vloerverwarming niet werkt zoals het hoort. De redenen waarom de vloerverwarming niet werkt, kunnen uiteenlopend zijn. De kans is vrij groot dat u te maken heeft met een klein probleem dat gemakkelijk opgelost kan worden met de juiste handelingen. In dit artikel geven we enkele tips die gevolgd kunnen worden als uw vloerverwarming niet werkt.

    

   Controleer de thermostaat

   De thermostaat is het apparaat waarmee u de temperatuur van de vloerverwarming kunt regelen. Als uw vloerverwarming niet werkt, is het mogelijk dat het simpelweg een probleem met de thermostaat is. Controleer of de thermostaat goed functioneert. Zorg ervoor dat de batterijen niet leeg zijn. Controleer ook of de thermostaat goed is aangesloten op de voeding. Heeft u problemen met uw magnum vloerverwarming thermostaat? Neem dan gerust contact met ons op voor vragen. 

    

   Controleer de pomp

   Vloerverwarmingssystemen zijn voorzien van een circulatiepomp die ervoor zorgt dat het water door het systeem stroomt. Als de circulatiepomp niet goed werkt, wordt het warme water niet door het hele systeem gepompt, waardoor uw vloer koud blijft. Als de pomp niet werkt, werkt dus het hele systeem niet. Controleer of de pomp goed werkt. Als dit niet het geval is, kan het nodig zijn om de pomp te vervangen. 

    

   Controleer de vloerverwarmingsbuizen

   Als de vloerverwarmingsbuizen beschadigd zijn, kan dit leiden tot lekkages in het systeem. Dit kan ervoor zorgen dat de vloerverwarming niet goed functioneert. Inspecteer de buizen nauwkeurig en zoek uit of er een beschadiging aanwezig is. Als er een beschadiging aanwezig is, moet dit zo snel mogelijk worden gerepareerd.

    

   Lucht in het systeem

   Als er lucht in het systeem zit, kan dit de doorstroom van water blokkeren. Dit resulteert in een vloerverwarming die niet goed werkt. U kunt dit probleem oplossen door de lucht uit het systeem te laten, of door een monteur het probleem te laten oplossen.

    

   Isolatie

   Het kan zijn dat je vloerverwarming niet genoeg warmte afgeeft, zelfs wanneer het systeem goed werkt. Dit kan te wijten zijn aan een slechte isolatie. U kunt hier het beste een isolatiespecialist voor laten langskomen om te kijken of er iets met de isolatie gedaan kan worden.

    

   Problemen met het elektrische systeem

   Als er elektrische problemen zijn, kan het zijn dat de vloerverwarming helemaal niet werkt. Controleer daarom of alle verbindingen correct zijn aangesloten en of alle zekeringen werken. Als er elektrische problemen zijn, kan het beste een professioneel bedrijf worden benaderd.

    

   Een werkend vloerverwarmingssysteem

   Als u te maken heeft met een vloerverwarming die niet werkt, is het belangrijkste om rustig te kijken wat het probleem kan zijn en te weten dat er mogelijk oplossingen zijn. Het is mogelijk dat het probleem simpelweg de thermostaat of de pomp is, maar het kan ook ingewikkelder zijn. Wanneer het zelf niet op te lossen is, adviseren we om zo snel mogelijk een professional in te schakelen om de problemen te achterhalen en op te lossen. We hopen dat deze tips u helpen om beter te begrijpen wat er mis kan zijn en hoe je het probleem kunt oplossen. 

    

   Bent u op zoek naar kwalitatieve vloerverwarming voor een aangename temperatuur in huis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij beschikken over een breed assortiment aan vloerverwarming. U kunt bij ons terecht voor watergedragen en elektrische vloerverwarming, maar ook voor een complete vloerverwarmingset. Ontdek ons aanbod.

   • Jacki Chan

    Geplaatst op vrijdag 29 maart 2024 11:06

    Beste,

    In het huis is een bestaande vloerverwarming voor mij gevoel wordt deels van het huis niet warm. Graag wil ik een monteur die langs kan komen op het probleem kan vinden.

    Bedankt.

    Met vriendelijke groet,

    Jacki Chan

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking