• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Woensdag 25 December 2021

      Vloerverwarming in de nacht uit of aan?

      U heeft vloerverwarming in huis, maar weet niet zeker of deze 's nachts uitgeschakeld moet worden of deze juist aan moet blijven. Dit is een vraag die we vaker voorbij zien komen. In dit blog geven wat graag antwoord op de vraag of de vloerverwarming 's nachts uitgezet kan worden of juist aan moet blijven.

       

      Vloerverwarming 's nachts lager zetten

      Voor een goede nachtrust is het van belang om in een koele ruimte te slapen. Een koele ruimte zorgt namelijk voor meer zuurstof, wat ten goede komt van een gezonde nachtrust. Over het algemeen is het advies om de vloerverwarming 's nachts niet helemaal uit te zetten. Er wordt aangeraden om temperatuur van de vloerverwarming terug te brengen naar een graad of 17. De reden waarom het volledig uitzetten van vloerverwarming wordt afgeraden, is omdat het veel energiekosten met zich mee kan brengen. Wanneer de temperatuur constanter is, wordt er minder energie gebruikt bij het opnieuw opwarmen van de vloer.

       

      Energiebesparing

      Aangezien het verwarmen van de vloer 's nachts niet nodig is, kunt u hierop besparen. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kan de temperatuur zo worden afgesteld dat de temperatuur 's nachts automatisch naar beneden gaat. Voor het instellen van de temperatuur voor elektrische vloerverwarming adviseren wij een een elektrische vloerverwarming thermostaat te gebruiken. Deze slimme thermostaat is op afstand te bedienen en zeer geschikt om de temperatuur naar eigen wens te bedienen. Hier zijn enkele andere tips om rekening mee te houden:

       

      • Isolatie is cruciaal: een goed geïsoleerde woning behoudt warmte beter, wat het continu laten draaien van vloerverwarming efficiënter maakt.
      • Regelmatig onderhoud: zorg ervoor dat u vloerverwarmingssysteem goed wordt onderhouden om optimale prestaties te garanderen.
      • Luister naar lokale adviezen: energieadviseurs kunnen rekening houden met de specifieke bouw van uw huis en klimaatomstandigheden in uw regio.

       

      Is vloerverwarming uitzetten financieel interessant?

      Over het algemeen wordt er gedacht dat het volledig uitzetten van vloerverwarming een financieel gunstige keuze is. Dit klopt, aangezien vloerverwarming die uit staat geen energie verbruikt. Maar wanneer de vloerverwarming opnieuw warm moet worden nadat deze volledig is afgekoeld, kan dat hoge kosten met zich meebrengen. Om die reden raden wij aan om de vloerverwarming niet helemaal uit te zetten, maar de temperatuur naar een lager niveau te brengen.

       

      Bestel bij 123InstallatieMaterialen

      Heeft u meer vragen over het uitzetten van vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. We geven graag meer advies over vloerverwarming. Advies nodig over de aanschaf van vloerverwarming? Dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht! Wij bieden een ruim assortiment aan vloerverwarmingsbuizen, vloerverwarmingverdelers en thermostaten. Wilt u alle benodigde materialen snel in huis hebben? Kies dan voor een completen vloerverwarmingset

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking