• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 15 December 2021

   Vloerverwarming in de nacht uit of aan?

   U heeft vloerverwarming in huis, maar weet niet zeker of deze 's nachts uitgeschakeld moet worden of deze juist aan moet blijven. Dit is een vraag die we vaker voorbij zien komen. In dit artikel geven wat graag antwoord op de vraag of de vloerverwarming 's nachts uitgezet kan worden of juist aan moet blijven.

    

   Vloerverwarming 's nachts lager zetten

   Voor een goede nachtrust is het van belang om in een koele ruimte te slapen. Een koele ruimte zorgt namelijk voor meer zuurstof, wat ten goede komt van een gezonde nachtrust. Over het algemeen is het advies om de vloerverwarming 's nachts niet helemaal uit te zetten. Er wordt aangeraden om temperatuur van de vloerverwarming terug te brengen naar een graad of 17. De reden waarom het volledig uitzetten van vloerverwarming wordt afgeraden, is omdat het veel energiekosten met zich mee kan brengen. Wanneer de temperatuur constanter is, wordt er minder energie gebruikt bij het opnieuw opwarmen van de vloer.

    

   Energiebesparing

   Aangezien het verwarmen van de vloer 's nachts niet nodig is, kunt u hierop besparen. Hiervoor kan er gebruik worden gemaakt van een slimme thermostaat. Met een slimme thermostaat kan de temperatuur zo worden afgesteld dat de temperatuur 's nachts automatisch naar beneden gaat. Voor het instellen van de temperatuur voor elektrische vloerverwarming adviseren wij een een elektrische vloerverwarming thermostaat te gebruiken. Deze slimme thermostaat is op afstand te bedienen en zeer geschikt om de temperatuur naar eigen wens te bedienen. Hier zijn enkele andere tips om rekening mee te houden:

    

   • Isolatie is cruciaal: een goed geïsoleerde woning behoudt warmte beter, wat het continu laten draaien van vloerverwarming efficiënter maakt.
   • Regelmatig onderhoud: zorg ervoor dat u vloerverwarmingssysteem goed wordt onderhouden om optimale prestaties te garanderen.
   • Luister naar lokale adviezen: energieadviseurs kunnen rekening houden met de specifieke bouw van uw huis en klimaatomstandigheden in uw regio.

    

   Is vloerverwarming uitzetten financieel interessant?

   Over het algemeen wordt er gedacht dat het volledig uitzetten van vloerverwarming een financieel gunstige keuze is. Dit klopt, aangezien vloerverwarming die uit staat geen energie verbruikt. Maar wanneer de vloerverwarming opnieuw warm moet worden nadat deze volledig is afgekoeld, kan dat hoge kosten met zich meebrengen. Om die reden raden wij aan om de vloerverwarming niet helemaal uit te zetten, maar de temperatuur naar een lager niveau te brengen.

    

   Slijtage en Onderhoudskosten

   Een aspect dat vaak over het hoofd wordt gezien, is de slijtage die kan optreden door het constant aan- en uitzetten van het systeem. Een vloerverwarmingssysteem dat te vaak moet opstarten, kan sneller slijten, wat leidt tot hogere onderhouds- en reparatiekosten op de lange termijn. Door de temperatuur ’s nachts slechts licht te verlagen in plaats van volledig uit te schakelen, kunt u de levensduur van uw systeem verlengen.

    

   Milieuvriendelijkheid

   Door de temperatuur van uw vloerverwarming 's nachts te verlagen in plaats van uit te schakelen, draagt u ook bij aan een duurzamer energiegebruik. Een gelijkmatige temperatuur helpt namelijk om de energie-efficiëntie te verhogen en de CO2-uitstoot te verminderen.

    

   Comfort en Gezondheid

   Als laatste, maar zeker niet onbelangrijk, is het comfort en de gezondheid van de bewoners. Een constante, aangename temperatuur kan gezondheidsproblemen zoals verkoudheid of gewrichtspijn helpen voorkomen. Bovendien draagt een stabiele binnentemperatuur bij aan een algeheel betere woonkwaliteit.

    

   Bestel bij 123InstallatieMaterialen

   Heeft u meer vragen over het uitzetten van vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. We geven graag meer advies over vloerverwarming. Advies nodig over de aanschaf van vloerverwarming? Dan kunt u uiteraard ook bij ons terecht! Wij bieden een ruim assortiment aan vloerverwarmingsbuizen, vloerverwarmingverdelers en thermostaten. Wilt u alle benodigde materialen snel in huis hebben? Kies dan voor een completen vloerverwarmingset.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking