• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 25 Februari 2021

   Vloerverwarming combineren met een houten vloer: goede combinatie?

   Heeft u een woning of bedrijfspand met een houten vloer? Een houten vloer heeft een mooie uitstraling, maar heeft ook temperatuurschommelingen en een wisselende luchtvochtigheid, waardoor het kan krimpen of uitzetten. Is het dan wel een goede combinatie om vloerverwarming op een houten vloer te leggen? Bij 123installatiematerialen leggen we dat graag uit.

    

   Vloerverwarming op een houten vloer, het kan

   We zien uiteenlopende vloeren bij woningen, bedrijfspanden en winkelpanden. Denk daarbij aan laminaat, PVC-vloer, vloerbedekking en een gietvloer. Iedere soort vloer heeft zijn eigen uitstraling. Zo geeft het hebben van een houten vloer een warme uitstraling. Om die reden zien we veel houten vloeren. Wanneer je kiest voor elektrische vloerverwarming op een houten vloer dan is dat een goede combinatie.

    

   Vaak twijfelen mensen aan het nemen van vloerverwarming op een houten vloer omdat hout een natuurproduct is en reageert op vocht- en temperatuurverschillen. Oftewel, de reactie kan ervoor zorgen dat het hout kan krimpen of uitzetten. Maar kan hout dan wel gecombineerd worden met vloerverwarming? Het antwoord is ja! De combinatie tussen vloerverwarming en hout kan prima zolang dit op de juiste manier is gelegd, waardoor het hout niet gaat kromtrekken en er geen kieren of spleten tussen de planken ontstaan.

    

   Waarom kiezen voor een houten vloer?

   Hout is een ideaal product om als vloer te gebruiken. Het is mooi een gaat lang mee. Daarnaast is het aanbod van houten vloeren zeer uiteenlopend. Er zijn verschillende soorten houten vloeren met verschillende houtsoorten. Het is uiteraard van belang om je goed te laten informeren welke houten vloeren je het beste kunt kiezen. Wij zetten graag een aantal voordelen op een rijtje:

    

   • Houten vloer zijn duurzaam en tijdloos. Een houten vloer gaat lang mee. Dit betekent dat het duurzaam is en dus een goede investering voor de toekomst. Het tijdloze karakter van een houten vloer geeft een prachtige klassieke, maar ook moderne uitstraling.
   • Houten vloeren zijn eco-vriendelijk. Dit komt omdat het natuurlijk materiaal is dus niet schadelijk voor het milieu.
   • Een houten vloer is eenvoudig te herstellen. Je kunt een houten vloer prima onderhouden met speciale materialen. Zo kunt u voor langere tijd genieten van uw houten vloer.
   • De combinatie met vloerverwarming zorgt voor meer wooncomfort en is daarnaast energiebesparend. De meeste houtsoorten zijn geschikt voor vloerverwarming en dus ideaal te combineren.

    

   Overwegingen en nadelen

   • Juiste type hout: niet elk type houten vloer is geschikt voor vloerverwarming. Kies een type dat tegen fluctuerende temperaturen kan.
   • Extra kosten: de combinatie kan meer kosten met zich meebrengen wegens de noodzaak voor specifieke installatiematerialen en -methoden.
   • Beperkingen in temperatuur: te hoge temperatuur kan schadelijk zijn voor houten vloeren en moet daarom zorgvuldig worden gereguleerd.
   • Installatie: vloerverwarming vergt een andere voorbereiding en installatie dan bij andere vloertypes. Dit kan complexer zijn bij houten vloeren.

    

   Vloerverwarming combineren met een houten vloer: goede combinatie?

    

   Welke vloerverwarming op een houten vloer?

   Wanneer je voor vloerverwarming kiest kan er onderscheid gemaakt worden in de warmwatersystemen. Hierbij kun je kiezen voor natte of droogbouw systemen. De meeste mensen geven de voorkeur aan droogbouw systemen omdat deze een hoger rendement geven. Daarnaast heeft droogbouw het voordeel dat de opbouwhoogte van het droogsysteem lager is.

    

   Hoe installeert u een vloerverwarmingssysteem?

   Het installeren van een vloerverwarmingssysteem is eenvoudig met het juiste gereedschap en de juiste kennis in huis. U moet ervoor zorgen dat u het juiste type systeem voor uw vloer heeft en dat uw vloer goed is voorbereid voor de installatie. Houd daarnaast rekening houden het type en de grootte van de leidingen die u gaat gebruiken. Dit kan ervoor zorgen dat uw vloer goed wordt verwarmd en dat u het meeste uit uw systeem haalt.

    

   Vloerverwarming bij 123installatiematerialen

   Bij 123installatiematerialen voorzien wij u graag van duurzame en kwalitatief hoogwaardige vloerverwarmingsproducten. Denk daarbij aan MAGNUM vloerverwarming voor een aangenaam leefklimaat Daarnaast geven wij graag vakkundig advies. Wij leveren een uitgebreid assortiment aan elektrische en watergedragen vloerverwarming. U kunt zeer eenvoudig bestellen in de shop.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking