• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 19 April 2023

   Tips om uw huis koel te houden

   De zomer kan een fantastisch seizoen zijn. Er is veel zon, lange dagen en warme temperaturen, perfect voor activiteiten in de buitenlucht. De hitte kan echter snel ondraaglijk worden en binnen zijn betekent niet noodzakelijk dat u aan de hitte ontsnapt. Als uw huis te warm wordt, kan het soms lastig zijn om het koel en comfortabel te houden. In deze blogpost delen we een aantal tips om uw huis koel te houden, zelfs tijdens de warmste maanden van het jaar in het vooruitzicht.


   Isoleer uw huis

   De eerste stap om uw huis koel te houden is ervoor te zorgen dat het goed geïsoleerd is. Een goede isolatie helpt uw huis om koele lucht vast te houden en voorkomt dat warme lucht uw ruimte binnenkomt. Uw zolder isoleren is een eenvoudige manier om dit te doen, want zonder goede isolatie kan uw huis snel een broeikas worden. Zorg er dus voor dat u isolatie toevoegt waar nodig.

    

   Gebruik plafondventilatoren

   De meeste mensen denken dat ventilatoren warmte toevoegen aan de kamer, maar ze doen eigenlijk het tegenovergestelde. Een plafondventilator zorgt voor een briesje in uw huis, waardoor u afkoelt. Bovendien zijn plafondventilatoren energiezuinig en helpen ze u koel te blijven tegen lagere kosten. Stel de bladen van de ventilator in om tijdens de zomermaanden tegen de klok in te draaien om meer luchtstroom te creëren.

    

   Sluit uw gordijnen

   De zon produceert veel warmte, dus om uw huis koel te houden, moet u de hoeveelheid direct zonlicht die uw huis binnenkomt beperken gebruik gordijnen of luxaflex om de ramen overdag te blokkeren. Dit helpt om de temperatuur van uw huis laag te houden.

    

   Airconditioning

   Met goede airconditioning in huis zorgt u ervoor dat er frisse lucht in de ruimte komt en er een aangename temperatuur ontstaat. Het voordeel van airconditioning dat u zowel kunt koelen als verwarmen. Het is dus niet alleen geschikt voor de warme dagen, maar ook de koude. Er zijn verschillende soorten airco's voor elke specifieke situatie. Zo kunt u bijvoorbeeld kiezen tussen een single split airco of multi split airco voor een koele ruimte tijdens de warme zomerdagen. Uw airconditioner moet ten minste eenmaal per jaar worden onderhouden en het filter moet om de drie maanden worden vervangen. Als u problemen opmerkt, zoek dan onmiddellijk professionele hulp. Een goed onderhouden airco werkt efficiënter en houdt uw huis koeler.

    

   Verminder uw warmtebronnen

   Dit is een eenvoudige truc die de hoeveelheid warmte in uw huis kan verminderen. Ten eerste, schakel over van traditionele gloeilampen naar LED-lampen. Ten tweede, vermijd het gebruik van de oven tijdens warme dagen; kook in plaats daarvan buiten op uw grill. Gebruik ten slotte uw droger op koelere avonden of in het donker. Gloeilampen genereren veel warmte als ze branden, omdat de meeste energie die ze verbruiken wordt omgezet in warmte in plaats van licht. Dus, wanneer de zon ondergaat, schakelt u de verlichting uit en maakt u gebruik van natuurlijk licht. 

    

   Kies voor een natuurlijk briesje

   De zomer betekent het perfecte weer om buiten te leven, dus waarom zou u daar niet van profiteren? U kunt uitnodigende buitenruimtes in uw tuin creëren, zoals veranda's, dekken of tuinhuisjes, en genieten van een natuurlijke bries die u helpt af te koelen. Bovendien kunnen bomen en andere planten in uw tuin zorgen voor natuurlijke schaduw, frisse lucht en minder hitte.

    

   Koel de zomer in

   Met deze tips kunt u van uw huis een comfortabele ruimte maken waarbij u geen last meer heeft van de hitte. Van het isoleren van uw huis tot het onderhouden van uw airconditioner, er zijn vele manieren om u te helpen koel te blijven. Probeer dus deze tips uit en geniet van een comfortabele zomer!

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking