• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 19 November 2023

   Subsidie voor isolatie: hoe u geld kunt besparen en uw huis energiezuiniger kunt maken

   Niemand houdt van hoge energierekeningen, vooral niet wanneer het weer kouder wordt en de verwarming weer aan gaat. Gelukkig zijn er verschillende manieren om geld te besparen op uw energierekeningen, zoals het isoleren van uw huis. Het isoleren van uw huis kan u niet alleen geld besparen, maar het kan ook uw huis energiezuiniger maken en de waardering van uw huis verhogen. Bovendien hoeft u het niet helemaal zelf te doen, dankzij de ISDE-subsidie voor isolatie die beschikbaar is. In dit artikel zullen we meer informatie geven over deze isolatie subsidie en hoe u kunt profiteren van deze kans.

    

   Wat is isolatie subsidie en hoe werkt het?

   Isolatiesubsidie is een financiële subsidie die aan huiseigenaren wordt verstrekt om hen te helpen hun huizen beter te isoleren. Dit kan betekenen dat uw huis warmer blijft in de winter en koeler in de zomer. De subsidie kan worden gebruikt om de kosten van een professional te dekken om isolatie aan te brengen, of om u te helpen de kosten van de materialen te dekken als u het zelf wilt doen. Sommige regio's bieden ook subsidies aan om andere soorten energie-efficiënte apparaten te installeren, zoals nieuwe ramen of deuren.

    

   Voor wie is de subsidie beschikbaar?

   Over het algemeen is de subsidie bedoeld voor huiseigenaren die hun energierekeningen willen verlagen en het energieverbruik van hun huis willen verminderen. De subsidie voor isolatie is beschikbaar voor huiseigenaren in veel regio's. U kunt subsidie krijgen voor één maatregel of voor meerdere maatregelen. Daarnaast krijgt u alleen subsidie als u het werk laat uitvoeren door een bedrijf, niet als je het zelf doet. Voor de hoge subsidie moet je binnen twee jaar 2 of meer maatregelen nemen. Je mag de volgende maatregelen combineren:

    

   • U neemt 2 of meer isolatiemaatregelen en laat bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren en HR++ glas plaatsen.
   • Of je combineert 1 isolatiemaatregel met een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op een warmtenet en laat bijvoorbeeld de spouwmuur isoleren én neemt een hybride warmtepomp of een warmtepomp set.

    

   De subsidie is een vast bedrag per vierkante meter.

   Subsidiebedragen dak, vloer, buitenmuren bij 2 maatregelen (2023)

   Dak, vloer, gevelSubsidie per m2 als je 2 maatregelen neemt (bedrag 2023)Minimale oppervlakteMinimale isolatiewaarde (Rd-waarde)
   Spouwmuurisolatie€ 810 m21,1
   Dakisolatie€ 3020 m23,5
   Vloer zolder isoleren€ 820 m23,5
   Isolatie buitenmuur (voorzetwand of buitenkant)€ 3810 m23,5
   Vloerisolatie€ 1120 m23,5
   Bodemisolatie€ 620 m23,5

    

   Subsidiebedragen glas bij 2 maatregelen (2023)

   Soort glasSubsidie per m2 in 2023Minimale oppervlakteMaximale U-waarde
   HR++, triple of vacuümglas in bestaande kozijnen€ 468 m21,2
   Triple glas of vacuümglas in isolerende kozijnen€ 1318 m20,7
   Isolerend paneel met lage isolatiewaarde in kozijn (alleen samen met HR++, triple of vacuümglas)€ 20Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas1,2
   Isolerend paneel met hoge isolatiewaarde in kozijn (alleen samen met HR++, triple of vacuümglas)€ 90Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas0,7
   Isolerende deur met lage isolatiewaarde (alleen samen met HR++, triple of vacuümglas)€ 46Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas1,5
   Isolerende deur met hoge isolatiewaarde (alleen samen met HR++, triple of vacuümglas)€ 131Oppervlak telt mee voor aantal m2 isolatieglas1,0
    

    

   Welke soorten isolatie kunnen met de subsidie worden gefinancierd?

   Er zijn veel verschillende soorten isolatie die met de subsidie kunnen worden gefinancierd. Enkele van de meest voorkomende soorten zijn spouwmuurisolatie, dakisolatie, vloerisolatie en isolatie voor ramen en deuren. Elke soort isolatie heeft zijn eigen specifieke voordelen en kosten; dus het is belangrijk om meer te leren over de verschillende soorten isolatie om te beslissen welke voor u het beste is.

    

   Voorwaarden voor isolatiesubsidie

   Om de isolatiesubsidie te krijgen moet u aan een aantal voorwaarden voldoen. Hieronder zetten we de belangrijkste voorwaarden voor je op een rijtje. Alle voorwaarden kunt nalezen op RVO - ISDE Isolatiemaatregelen woningeigenaren.

   • U bent eigenaar van de woning en woont er zelf. U heeft de woning dus niet verhuurd.
   • U laat de isolatie aanbrengen door een bedrijf (dus geen doe-het-zelf).
   • Het materiaal heeft een hoge isolatiewaarde (Rd-waarde). In de Meldcodelijsten van RVO vind u alle goedgekeurde isolatiematerialen en diktes.
   • U laat voldoende vierkante meters isoleren. 
   • U krijgt per maatregel een vast bedrag per vierkante meter. Er is een hoog en een laag bedrag. Voor het hoge bedrag laat u binnen een jaar 2 of meer delen van uw huis isoleren: dak, buitenmuren, vloer, ramen. Of kiest ervoor om 1 deel ite soleren en neemt daarnaast een warmtepomp, zonneboiler of aansluiting op het warmtenet. Voor het lage bedrag is 1 isolatiemaatregel voldoende.
   • U krijgt alleen subsidie voor het isoleren van een bestaande woning, zoals die nu is. Dus niet voor het isoleren van een nieuwbouwwoning. En ook niet voor een nieuwe aanbouw aan uw huis.
   • U vraagt de subsidie achteraf aan, binnen 24 maanden nadat de eerste maatregel is uitgevoerd en betaald.
   • U mag meerdere keren subsidie aanvragen voor dezelfde woning, maar het moet wel om andere maatregelen gaan.

    

   Hoe kunt u profiteren van de subsidie voor isolatie?

   Het proces om te profiteren van de subsidie voor isolatie kan per regio verschillen. Het beste is om via de website van de overheid de stappen te nemen om u aan te melden voor de subsidie. Het Stappenplan aanvragen subsidie RVO helpt u daarbij. Lees alle stappen van tevoren goed door.

    

   Uw woning isoleren met subsidie

   Als u op zoek bent naar manieren om uw energierekeningen te verlagen en uw huis energiezuiniger te maken, dan kan isolatie een goede optie zijn. Met de subsidie voor isolatie kunt u geld besparen terwijl u uw huis efficiënter maakt en de waarde ervan verhoogt. Vergeet niet om alle stappen op de website van de overheid goed te volgen om in aanmerking te komen voor deze subsidie. We hopen dat u de informatie in dit artikel nuttig heeft ervaren bij het nemen van een beslissing over het isoleren van uw huis.

    

   Verduurzamen met uw specialist

   Bent u van plan om uw woning of pand te verduurzamen en efficiënter om te gaan met uw energiekosten? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan materialen om uw huis te verduurzamen. Denk daarbij niet alleen aan isolatie en warmtepompen, maar ook aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Voor een aangename warmteafgifte kunt u ook bij ons terecht voor verschillende type boilers zoals een doorstroomboiler, staande boiler of close in boiler. Bekijk ons aabod en neem voor vragen gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking