• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza - Dinsdag 19 Mei 2024

   Radiator blijft koud: wat nu?

   Het is een koude winterochtend, u staat op uit bed en het eerste wat u wilt is uw huis lekker warm maken. Maar dan komt u erachter dat, ondanks dat uw verwarming aan staat, uw radiator koud blijft. Frustrerend, nietwaar? Voordat u in paniek raakt of de loodgieter belt, zijn er een paar dingen die u zelf kunt proberen om het probleem op te lossen. In dit artikel geven we praktische tips voor huiseigenaren, doe-het-zelvers en iedereen die interesse heeft in energie-efficiëntie. Laten we beginnen!

    

   Diagnose van het probleem

   Controleer de thermostaat

   Zorg ervoor dat uw thermostaat correct is ingesteld. Het klinkt misschien voor de hand liggend, maar soms kan een simpele aanpassing van de temperatuurinstellingen het probleem oplossen.

    

   Controleer of alle radiatoren koud zijn

   Als slechts één radiator koud blijft terwijl de rest warm wordt, kan het probleem specifiek zijn voor die ene radiator. Als alle radiatoren koud blijven, ligt het probleem waarschijnlijk bij de ketel of de centrale verwarming.

    

   Lucht in de radiator

   Een veelvoorkomende oorzaak van een koude radiator is lucht in het systeem. Dit voorkomt dat warm water de radiator volledig vult en opwarmt. Het ontluchten van uw radiator kan dit probleem oplossen.

    

   Stap-voor-stap oplossingen

   Radiator ontluchten

   1. Zet uw verwarming uit en wacht tot de radiatoren afgekoeld zijn.
   2. Gebruik een ontluchtingssleutel om het ontluchtingsventiel aan de bovenkant van de radiator langzaam open te draaien.
   3. Wacht tot er water uit het ventiel komt, dit betekent dat alle lucht uit de radiator is.
   4. Draai het ventiel weer dicht.

    

   Controleer de waterdruk

   Een lage waterdruk in uw verwarmingssysteem kan ook een oorzaak zijn van koude radiatoren. Controleer de waterdruk op de meter van uw ketel. De ideale druk ligt meestal tussen 1 en 1,5 bar.

    

   Ontdooi bevroren leidingen

   In de winter kunnen leidingen die buiten of in onverwarmde ruimtes lopen bevriezen, wat de waterstroom naar uw radiatoren kan belemmeren. Ontdooi deze leidingen voorzichtig met warm water of een föhn.

    

   Schakel de pomp hoger

   Soms kan het verhogen van de instelling van de circulatiepomp helpen om het water door het systeem te duwen, vooral als uw huis groot is of als de radiator ver van de ketel af staat.

    

   Wanneer een professional inschakelen?

   Als geen van deze oplossingen werkt, kan het probleem complexer zijn. Misschien is er een probleem met uw ketel, zijn er verstopte leidingen of is er iets mis met de pomp. In deze gevallen is het verstandig om een gecertificeerde verwarmingstechnicus in te schakelen.

    

   Specialist in verwarming

   123installatiematerialen is dé plek voor al uw installatiematerialen. Zo bieden we een een uitgebreid assortiment elektrische radiatoren en andere producten om uw woning efficiënt en duurzaam te verwarming. Als experts op het gebied van verwarmingssystemen streven we ernaar om onze klanten te voorzien van kwalitatieve radiatoren die niet alleen zorgen voor comfortabele warmte, maar ook bijdragen aan de esthetiek van elke ruimte.

    

   Onze collectie radiatoren omvat diverse stijlen, maten en materialen, zodat u altijd een radiator kunt vinden die perfect past bij uw interieur en verwarmingsbehoeften. Of u nu op zoek bent naar een klassiek paneelradiator, een moderne designradiator of een energiezuinige elektrische radiator, wij hebben het allemaal.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking