• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 19 November 2023

   PE-RT Ⅰ en PE-RT Ⅱ: eigenschappen, vergelijking en toepassingen

   Als het gaat om buizen voor sanitair en verwarmingssystemen, zijn er verschillende materialen op de markt. Van deze materialen worden PE-RT-buizen steeds populairder vanwege hun uitstekende flexibiliteit, duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Er zijn echter twee soorten PE-RT-buizen op de markt: PE-RTⅠ en PE-RTⅡ. In deze blog bespreken we de eigenschappen, vergelijking en toepassingen van zowel PE-RTⅠ als PE-RTⅡ om je te helpen beslissen welke past bij jouw behoeften.

    

   PE-RT Ⅰ

   PE-RT Ⅰ of polyethyleen verhoogde temperatuur type 1 is een type PE-RT buis die vaak gebruikt wordt voor verwarmingssystemen. Dit soort vloerverwarmingsbuizen is bestand tegen een temperatuur tot 80°C. Een van de grote voordelen van PE-RTⅠ is de hoge flexibiliteit, waardoor het gemakkelijk te installeren is op verschillende locaties. Het heeft een hoge weerstand tegen schokken bij lage temperaturen en scheuren, waardoor het geschikt is voor gebieden met barre weersomstandigheden. Daarnaast zijn de PE-RTⅠ buizen zijn ook bestand tegen corrosie en kalkaanslag, zodat uw sanitairsysteem lang meegaat.

    

   PE-RT Ⅱ

   PE-RT Ⅱ of polyethyleen verhoogde temperatuur type 2 is een ander type PE-RT buis die vaak wordt gebruikt voor sanitairsystemen. Een van de belangrijkste verschillen tussen PE-RT Ⅰ en PE-RT Ⅱ is de temperatuurtolerantie. PE-RT Ⅱ is bestand tegen een temperatuur tot 95°C, waardoor het geschikt is voor gebruik in warmwatertoevoersystemen. PE-RT Ⅱ buizen hebben daarnaast een uitstekende flexibiliteit, waardoor ze gemakkelijk in krappe ruimtes kunnen worden geïnstalleerd. Dit type buis is net als PE-RT l, bestand tegen corrosie, zodat ook in deze situatie uw sanitairsysteem jarenlang probleemloos mee zal gaan.

    

   Vergelijking

   Bij het vergelijken van PE-RT Ⅰ en PE-RT Ⅱ moet rekening worden gehouden met verschillende factoren, waaronder het temperatuurbereik, de flexibiliteit en de kosten. Beiden soorten vloerverwarmingsbuizen een uitstekende flexibiliteit en corrosiebestendigheid. PE-RT Ⅰ is over het algemeen voordeliger en is bestand tegen een temperatuur tot 80°C, waardoor het ideaal is voor verwarmingssystemen. Uiteindelijk hangt de keuze tussen PE-RT Ⅰ en PE-RT Ⅱ af van uw specifieke behoeften en budget. Hieronder zijn de de verschillen op een rijtje:

    

   Dichtheid: PE-RT ll buizen hebben een hogere dichtheid dan PE-RT l, wat duidt op een iets dichter materiaal.

    • PE-RT I: 0,937 g/cm³
    • PE-RT II: 0,947 g/cm³

    

   Treksterkte bij breuk: PE-RT ll buizen vertonen een hogere treksterkte bij breuk dan PE-RT l buizen, wat wijst op een hogere sterkte.

    • PE-RT I: 18,3 MPa
    • PE-RT II: 22 MPa

    

   Rek bij breuk: PE-RT ll buizen bieden een grotere rek bij breuk, wat wijst op een betere flexibiliteit voordat ze breken.

    • PE-RT I: 700%
    • PE-RT II: 800%

    

   Shore-hardheid: PE-RT ll buizen hebben een hogere shore-hardheid, wat duidt op een grotere weerstand tegen indeuken of krassen.

    • PE-RT I: 50
    • PE-RT II: 60

    

   Maximale gebruikstemperatuur: PE-RT ll buizen kunnen hogere temperaturen weerstaan dan PE-RT I buizen.

    • PE-RT I: 70°C
    • PE-RT II: 90°C

    

   Deze verbeterde eigenschappen, met name de hogere temperatuurbestendigheid, grotere sterkte en toegenomen hardheid, maken de PE-RT ll buizen geschikt voor toepassingen met systemen voor warm en koud water in gebouwen vergeleken met PE-RT l buizen.

    

   Toepassingen

   PE-RT buizen zijn veelzijdig en kunnen worden gebruikt in verschillende verwarmingssystemen, zoals vloerverwarming, radiatorleidingen en warm- en koudwatersystemen. PE-RT Ⅰ is ideaal voor vloerverwarming en lage temperatuur radiatorleidingen, terwijl PE-RT Ⅱ geschikt is voor warmwatertoevoersystemen en hogere temperatuur radiatorleidingen.

    

   Kies uw type buis

   De PE-RT buizen zijn een uitstekende keuze voor sanitair en verwarmingssystemen vanwege hun flexibiliteit, duurzaamheid en corrosiebestendigheid. Bij de keuze tussen PE-RT Ⅰ en PE-RT Ⅱ moet rekening worden gehouden met het temperatuurbereik, de kosten en de toepassing. Beide soorten buizen hebben hun voordelen en zijn geschikt voor verschillende doeleinden. Uiteindelijk hangt de keuze af van de specifieke behoeften van uw sanitair- of verwarmingssysteem. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over de type buizen? Neem dan gerust contact met ons op voor advies.

    

   Specialist in verwarming

   Naast het aanbod van onze verschillende vloerverwarmingsbuizen, bieden we ook andere materialen aan voor verwarming. Voor een aangenaam leefklimaat hebben we een breed assortiment aan producten zoals watergedragen en elektrische vloerverwarming voor u in petto. Zo kunt u bij ons terecht voor een elektrische verwarmingsmat of een vloerverwarming verdeler. Ook kunt u bij ons een complete vloerverwarming set kopen voor wanneer u alle producten in één keer in huis halen? Ontdek ons assortiment! 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking