• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 November 2022

   Kiezen voor een open of gesloten vloerverwarmingverdeler?

   Een vloerverwarming verdeler is een apparaat dat de warmte van de vloerverwarming regelt en verdeelt naar de verschillende zones in een huis of gebouw. Het kan ook worden gebruikt om het water te meten en te regelen dat door de vloerverwarmingsbuizen stroomt. Door het gebruik van een verdeler, kunnen gebruikers de warmte in verschillende delen van hun huis of gebouw afzonderlijk regelen en instellen voor optimale comfort.

    

   Wat is het belang van vloerverwarming verdelers?

   Een vloerverwarming verdeler is essentieel voor het effectief gebruiken van vloerverwarming. Zonder een verdeler, kan de warmte niet worden gecontroleerd of afgestemd op verschillende zones. Dit kan leiden tot ongemak en een slecht energieverbruik, waardoor de kosten niet goed in de hand te houden zijn. Door het gebruik van een verdeler, kunnen gebruikers de warmte in hun huis of gebouw efficiënt regelen voor maximaal comfort en energiebesparing.

    

   Wat is een open vloerverwarming verdeler?

   Een open vloerverwarming verdeler is een type verdeler dat alleen de warmte regelt, maar niet het water. Deze verdelers zijn meestal goedkoper en eenvoudiger te installeren, maar hebben minder flexibiliteit en controle dan een gesloten verdeler die ook het water regelt. Het kan echter ideaal zijn voor kleinere systemen of als er al apparaten zoals warmwaterketels en circulatiepompen aanwezig zijn om het water te regelen.

    

   Wat is een gesloten vloerverwarming verdeler?

   Een gesloten vloerverwarming verdeler is een type verdeler dat zowel de warmte als het water regelt. Dit biedt meer controle en flexibiliteit, maar kan ook complexer en duurder zijn om te installeren. Het kan echter ideaal zijn voor grotere systemen of als er geen andere apparaten aanwezig zijn om het water te regelen.

    

   Verschillen open en gesloten verdeler

   • Een open verdeler regelt alleen warmte, terwijl een gesloten verdeler zowel warmte als water regelt.
   • Een open verdeler is meestal goedkoper en makkelijker te installeren, maar biedt minder controle en flexibiliteit. Een gesloten verdeler kan duurder zijn en complexer te installeren, maar biedt meer controle en flexibiliteit.
   • Een open verdeler kan ideaal zijn voor kleinere systemen of als er andere apparaten aanwezig zijn om het water te regelen. Een gesloten verdeler kan ideaal zijn voor grotere systemen of als er geen andere apparaten aanwezig zijn om het water te regelen.
   • Het type verdeler dat het beste werkt, is afhankelijk van persoonlijke voorkeuren en de specifieke behoeften van de vloerverwarmingsinstallatie. Het is belangrijk om met een professionele installateur te overleggen om te bepalen welk type verdeler het beste is voor uw situatie.

    

   Open of gesloten verdeler? De conclusie

   Of je voor een open of gesloten verdeler voor jouw vloerverwarming kiest, hangt voor een groot deel af van je warmtebron en persoonlijke voorkeur. Ga je bijvoorbeeld voor de goedkoopste oplossing op korte termijn? Dan is een open verdeler zonder pomp een geschikte keuze, echter moet u wel een warmtepomp of zonneboiler (met een afgifte temperatuur onder de 45 graden) hebben.

    

   Bestel de vloerverwarming verdeler bij uw specialist

   Weet je na het lezen van dit artikel welke soort vloerverwarming verdeler past bij jouw situatie? Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verwarming. Denk daarbij aan watergedragen en elektrische vloerverwarming. Heb je na het lezen van dit artikel nog vragen over verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »