• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Woensdag 27 Oktober 2021

      Kan ik mijn ruimte koelen met vloerverwarming?

      Met de warme zomers is het wenselijk om in een koele ruimte te zitten. Vloerverwarming staat bekend om het verwarming van een woning of pand. Maar is het ook mogelijk om een ruimte te koelen wanneer het bijvoorbeeld te warm is in uw ruimte? In sommige gevallen is het mogelijk om te koelen met vloerverwarming. Wij leggen uit hoe dat precies werkt.

       

      Het concept van vloerkoeling

      Vloerverwarming werkt door het verspreiden van warmte via vloerverwarmingsbuizen of elektrische systemen onder de vloer. Maar met de juiste installatie en apparatuur kan het principe van vloerverwarming ook worden omgekeerd om te koelen. Dit staat bekend als vloerkoeling.

       

      Hoe werkt vloerkoeling?

      Bij vloerkoeling circuleert er gekoeld water door dezelfde buizen die voor verwarming zorgen. De bekleding van uw vloer, zoals tegels of beton, fungeert als een geleider die de koele temperatuur absorbeert en verspreidt door de ruimte.

       

      Welk vloerverwarmingssysteem is geschikt om te koelen?

      Helaas kan niet elk vloerverwarmingssysteem koelen. Wanneer u beschikt over een cv-ketel is het onmogelijk om te koelen aangezien deze de koude temperaturen niet kan bereiken. Stel, uw woning is bijvoorbeeld 20-25 graden, dan is heeft het water van uw cv-installatie dezelfde temperatuur. Het is wel mogelijk om een koude vloer te krijgen bij een warmtepomp die met een warmtebron koud water kan genereren. Kies dus voor een warmtepomp wanneer u in de warme zomers wilt genieten van een gekoelde ruimte.

       

      Waar moet u op letten bij het koelen van de vloer?

      Nu u weet welk vloerverwarmingssysteem geschikt is voor het koelen, adviseren wij om rekening te houden met de volgende belangrijke aandachtspunten:

      • Zorg ervoor dat de groepen niet langer zijn dan 90 meter.
      • Houd bij de vloerverwarmingsbuizen een afstand van maximaal 10 centimeter.
      • Gebruik een kunststof of rvs-verdeler, zo voorkomt u eventuele condensvorming die ontstaat bij het koelen van de vloer.

       

      Uw vloerverwarmingsspecialist

      Heeft u behoefte aan vloerverwarming? Kies dan voor MAGNUM vloerverwarming. Voor kwalitatieve vloerverwarmingssystemen bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres! Wij bieden een ruim assortiment aan vloerverwarming. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en watergedragen vloerverwarming. Ook kunt u bij ons terecht voor ventilatie en sanitair. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

       

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking