• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 26 Februari 2023

   Is infrarood verwarming veilig?

   Bent u benieuwd naar de mogelijke gevaren van infraroodverwarming? Veel mensen kiezen voor infraroodverwarming als alternatief voor traditionele verwarmingssystemen, maar is het echt veilig? Laten we eens dieper ingaan op de veiligheid van dit systeem en hoe het uw leefklimaat kan beïnvloeden.


   Wat is infraroodverwarming?

   Infrarood verwarming is een vorm van stralingswarmte, wat betekent dat objecten en oppervlakken worden verwarmd in plaats van dat een ruimte met lucht wordt gevuld. Het werkt met infraroodstraling, dat is licht in het elektromagnetische spectrum dat niet met het blote oog te zien is. Dit type energie wordt geabsorbeerd door voorwerpen, waardoor ze snel en gelijkmatig opwarmen.

    

   Is infraroodverwarming veilig?

   Het korte antwoord is ja. Infraroodverwarming is over het algemeen veilig voor huizen en gezinnen. In tegenstelling tot traditionele vormen van verwarming, zoals verwarming op gas of olie, zijn er geen giftige dampen of emissies bij infrarood verwarmingssystemen. Zolang het systeem correct wordt geïnstalleerd, vormen deze systemen geen gezondheidsrisico's voor de bewoners van het huis. Omdat infraroodstraling niet door muren of andere oppervlakken gaat zoals lucht, veroorzaakt het ook geen tocht in uw huis.

    

   Omdat infrarood verwarmingen geen lucht gebruiken om een ruimte te verwarmen, zijn ze ook veel stiller dan traditionele radiatoren. U hoeft zich dus geen zorgen te maken dat u wakker wordt gehouden door harde geluiden van uw verwarming! Met al deze voordelen samen is het beter te begrijpen waarom steeds meer mensen kiezen voor dit type verwarming in plaats van andere opties.

    

   Infrarood verwarming en gezondheid

   Ondanks de vele voordelen kunnen sommige mensen zich nog steeds zorgen maken over hun gezondheid bij het gebruik van een infrarood verwarming in hun huis. Gelukkig is er geen reden tot zorg. Zolang u alle veiligheidsinstructies nauwkeurig opvolgt, is er geen enkel risico voor uw gezondheid! Veel deskundigen suggereren zelfs dat dit soort kachels de luchtkwaliteit kunnen verbeteren, omdat er geen luchtbeweging nodig is om ze effectief te laten werken.

    

   Voordelen van Infrarood Verwarming

   Energie-efficiëntie en Kostenbesparing

   Infrarood verwarming kan helpen de energiekosten te verminderen, omdat het gericht objecten verwarmd en niet de hele ruimte. Dit resulteert in minder energieverbruik en lagere verwarmingskosten.

    

   Milieuvriendelijk

   Omdat er bij infrarood verwarming over het algemeen minder energie verbruikt wordt, kan de CO2-uitstoot verlaagd worden, wat beter is voor het milieu.

    

   Comfortabele Warmte

   De warmte die door infrarood verwarming panelen wordt gegenereerd, wordt vaak als comfortabeler ervaren dan de droge lucht die van radiatoren afkomt, en verspreidt zich gelijkmatig door de ruimte.

    

   Stijl

   Infrarood verwarming verwarmingselementen zijn vaak dun en modern, en kunnen discreet in elk interieur worden geplaatst.

    

   Kiezen voor infrarood verwarming?

   Infrarood verwarming biedt een comfortabele, kostenefficiënte en veilige oplossing voor het verwarmen van uw huis. Het is belangrijk om infrarood verwarmingssystemen professioneel te laten installeren en te zorgen voor regelmatig onderhoud om de risico's verder te minimaliseren en de efficiëntie te maximaliseren. Met de juiste voorzorgsmaatregelen en installatie kan infrarood verwarming een uitstekend alternatief zijn voor traditionele verwarmingsmethoden en een stap voorwaarts in de richting van een meer duurzame toekomst.

    

   De belangrijkste conclusie is dat deze systemen over het algemeen veilig zijn voor zowel huizen als gezinnen, mits ze op de juiste manier worden gebruikt. Dus als u op zoek bent naar een stiller alternatief voor traditionele vormen van verwarming zonder zorgen te maken over efficiëntie of comfort, dan is infrarood verwarming kopen misschien wel iets voor u. Zorg er wel voor dat u alle veiligheidsinstructies leest voordat u er een in uw huis installeert. 

    

   Uw specialist in verwarming

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan verwarming. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, vloerverwarming verdelers, watergedragen en elektrische vloerverwarming voor in huis. Verder bieden we verschillende producten aan zoals ventilatie, airconditioning en elektrische boilers voor een duurzaam en gezond leefklimaat.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking