• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Vrijdag 26 Maart 2022

      Hoe werkt een elektrische boiler?

      Verhuisplannen, vervanging van de huidige boiler of toe een een duurzamere stap? Dan is de elektrische boiler een stap in de goeie richting! De elektrische boiler wordt aangedreven door elektriciteit waardoor er geen aardgas nodig is voor de aanvoer van warm water. Een voordeel dus. In dit blog vertellen wij u graag meer hoe een elektrische boiler werkt.

       

      Wat is een elektrische boiler?

      De elektrische boiler is een vat water dat constant op een bepaalde temperatuur wordt verwarmd waardoor er altijd op elk moment van de dag toegang is tot warm water. Deze boiler krijgt zijn warmte van een verwarmd elektrisch element in de boiler. De temperatuur van het warme water kunt u als gebruiker zelf instellen op de boiler.

       

      Welke type boilers zijn er?

      Naast de elektrische boiler heeft u ook andere mogelijkheden. Een warmtepompboiler kopen is een andere optie. Een warmtepompboiler wordt aangedreven door de warmte van binnen- en buitenlucht. Net als bij de elektrische boiler heeft de warmtepomp boiler ook een verwarmd elektrisch element waardoor het water sneller hogere temperaturen kan bereiken.

       

      Een erg natuurlijke en duurzame boiler is de zonneboiler. Dit omdat deze boiler wordt aangedreven door de zon. De boiler heeft water in zich dat verwarmd wordt door een verwarmde vloeistof van de collectoren van het dak. Omdat de zon een oneindige bron van warmte is zorgt dit ervoor dat een zonneboiler erg duurzaam is. De doorstroomboiler is een bijzondere boiler omdat het vat geen vaste temperatuur heeft. De doorstroomboiler verwarmd namelijk pas het water als er vraag naar is. Daardoor verbruikt hij pas als je warm water nodig hebt. Daarnaast zijn er ook nog andere type boilers zoals een close in boiler of staande boiler.

       

      Waarom een elektrische boiler gebruiken?

      Het gebruiken van een elektrische boiler brengt veel voordelen met zich mee. Het installeren van een elektrische boiler is erg gemakkelijk. Daarnaast is het water altijd op de gewenste temperatuur en is het een duurzamere boiler in vergelijking met de veel gebruikte gasboiler. Daarnaast is er geen luchttoevoer, gasaansluiting of rookgasafvoer nodig. Zonnepanelen zijn een manier om de meeste profijt te halen uit de elektrische boiler. In sommige gemeenten is het zelfs mogelijk om subsidie te vragen voor de aanschaf van een elektrische boiler dit om uw huis aardgasvrij te maken. Kijk op de site van uw gemeente om te kijken of u in aanmerking komt!

       

      Overwegingen bij de aankoop van een elektrische boiler

      Capaciteit

      Het is belangrijk om een boiler te kiezen met een capaciteit die past bij je huishouden. Dit betekent dat de boiler groot genoeg moet zijn om voldoende warm water te leveren, maar ook weer niet zo groot dat het onnodig energie verbruikt.

       

      Kosten

      Hoewel elektrische boilers efficiënt zijn, kan elektriciteit in sommige gebieden duurder zijn dan gas. Het is belangrijk om de kosten van uw energieleverancier te overwegen bij het maken van uw keuze.

       

      Locatie

      De locatie van de boiler in je huis kan ook invloed hebben op de efficiëntie. Zo kan een boiler in een koude garage meer energie verbruiken om het water op temperatuur te houden.

       

      Elektrische boiler kopen bij uw specialist

      Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers. Daarnaast bieden we verschillende producten aan als elektrische vloerverwarming en ventilatie. Heeft u advies nodig bij het kopen van uw boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking