• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 14 Maart 2022

   Hoe werkt een doorstroomboiler?

   Energie-efficiëntie wordt een steeds belangrijker aspect in de huishoudens van vandaag. Met de stijgende kosten voor energie en een groeiend milieubewustzijn, is het niet verwonderlijk dat vele huiseigenaren op zoek zijn naar zuinigere manieren om hun huis te verwarmen en van warm water te voorzien. Een oplossing die in populariteit toeneemt, is de doorstroomboiler. Maar hoe werkt zo'n boiler precies, en is het de juiste keuze voor uw huis? De doorstroomboiler is mogelijk interessant voor u. Deze boiler verbruikt namelijk pas energie zodra u de warme kraan opendraait. Dit voor een zo zuinig mogelijk verbruik. In dit artikel vertellen we hoe de doorstroomboiler werkt.

    

   Wat is een doorstroomboiler?

   Het water in de doorstroomboiler wordt pas verwarmd zodra u er gebruik van wilt maken. Het water wordt dus niet constant verwarmd zoals vaak gebeurt bij andere boilers. Deze manier van het verwarmen van het water zorgt ervoor dat er veel energie bespaard wordt. De boiler staat tevens altijd op stand-by om een zo snel mogelijke aanvoer van warm water te kunnen bieden. De inhoud van de doorstroomboiler verschilt tussen de 6 en 9 liter.

    

   Voordelen van een doorstroomboiler

   Er zijn verschillende voordelen verbonden aan het gebruik van een doorstroomboiler:

    

   • Energiebesparing: door alleen te verwarmen wat u nodig heeft, bespaart u aanzienlijk op de energiekosten.
   • Ruimtebesparend: deze boilers zijn vaak veel kleiner en kunnen aan de muur worden bevestigd, wat belangrijk is voor huizen met beperkte ruimte.
   • Constante stroom van warm water: in tegenstelling tot traditionele warmwatertanks, zal een doorstroomboiler niet 'op' raken; het kan een constant aanbod leveren.
   • Lange levensduur: doorstroomboilers hebben over het algemeen een langere levensduur dan opslagboilers.

    

   Nadelen

   In een huishouden waar vaak tegelijk warm water nodig is, is een doorstroomboiler niet ideaal. Dit omdat de temperatuur van het water kan verminderen zodra u warm water nodig heeft vanaf meerdere plekken. Naast de temperatuur die kan verminderen is de geiser in de boiler ook minder kracht vergeleken met andere boilers.

    

   Waarom een doorstroomboiler kopen?

   Als u het zonde vindt dat de boiler 24 uur per dag het water op hoge temperatuur verwarmd dan is de doorstroomboiler ideaal om dit te voorkomen. Het water in de boiler wordt namelijk pas verwarmd zodra de warme kraan opengedraaid wordt. Hierdoor verbruikt de doorstroomboiler beduidend minder dan boilers die de hele dag het water verwarmen.

    

   Aandachtspunten bij de aanschaf van een doorstroomboiler

   Het kiezen van een doorstroomboiler hangt af van verschillende factoren:

    

   • Energiebron: elektrische modellen zijn gemakkelijker te installeren, maar gasmodellen zijn meestal efficiënter en hebben lagere bedrijfskosten.
   • Capaciteit: het vermogen om genoeg warm water te leveren voor uw huishouden is essentieel.
   • Grootte van uw huis: de afstand tussen de boiler en uw tap kan invloed hebben op de reactietijd en temperatuur van het water.

    

   Koop de doorstroomboiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers. U kunt bij ons een warmtepompboiler kopen of terecht voor een close in boiler of staande boiler. Verder bent u bij ons aan het goede adres voor elektrische vloerverwarming en ventilatie voor een duurzame leefomgeving. Heeft u advies nodig bij het kopen van uw boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   • Bert Steehouder

    Geplaatst op vrijdag 24 juni 2022 15:08

    Ik ben op zoek naar doorstroom geiser, electrische, ik heb waterbesparende douche. Wat kost dit ongeveer incl instalatie

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »