• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 4 Maart 2022

   Hoe werkt een doorstroomboiler?

   Bent u tegen onnodig verbruik van energie? Dan is de doorstroomboiler mogelijk interessant voor u. De boiler verbruikt namelijk pas energie zodra u de warme kraan opendraait. Dit voor een zo zuinig mogelijk verbruik. In dit blog vertellen we hoe de doorstroomboiler werkt.

    

   Wat is een doorstroomboiler?

   Het water in de doorstroomboiler wordt pas verwarmd zodra u er gebruik van wilt maken. Het water wordt dus niet constant verwarmd zoals vaak gebeurt bij andere boilers. Deze manier van het verwarmen van het water zorgt ervoor dat er veel energie bespaard wordt. De boiler staat tevens altijd op stand-by om een zo snel mogelijke aanvoer van warm water te kunnen bieden. De inhoud van de doorstroomboiler verschilt tussen de 6 en 9 liter.

    

   Voordelen

   Doorstroomboilers zijn erg compact en makkelijk te installeren. Vergeleken met andere boilers vaak ook de goedkoopste keuze. Dit omdat de boiler pas energie verbruikt zodra u warm water nodig heeft. De boiler verbruikt dus niet de hele dag energie. Wanneer u voor een doorstroomboiler kiest is dat een milieuvriendelijke keuze.

    

   Nadelen

   In een huishouden waar vaak tegelijk warm water nodig is, is een doorstroomboiler niet ideaal. Dit omdat de temperatuur van het water kan verminderen zodra u warm water nodig heeft vanaf meerdere plekken. Naast de temperatuur die kan verminderen is de geiser in de boiler ook minder kracht vergeleken met andere boilers.

    

   Waarom een doorstroomboiler kopen?

   Als u het zonde vindt dat de boiler 24 uur per dag het water op hoge temperatuur verwarmd dan is de doorstroomboiler ideaal om dit te voorkomen. Het water in de boiler wordt namelijk pas verwarmd zodra de warme kraan opengedraaid wordt. Hierdoor verbruikt de doorstroomboiler beduidend minder dan boilers die de hele dag het water verwarmen.

    

   Koop de doorstroomboiler bij uw specialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan boilers. Daarnaast bieden wij verschillende installatiematerialen aan. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming en ventilatie voor een duurzame leefomgeving. Heeft u advies nodig bij het kopen van uw boiler? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   • Bert Steehouder

    Geplaatst op vrijdag 24 juni 2022 15:08

    Ik ben op zoek naar doorstroom geiser, electrische, ik heb waterbesparende douche. Wat kost dit ongeveer incl instalatie

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »