• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 19 Januari 2023

   Hoe ver kan een infrarood paneel stralen?

   Wanneer u zoekt naar energiezuinige verwarmingsoplossingen voor uw woning, bent u mogelijk infrarood panelen tegengekomen. Terwijl traditionele verwarmingssystemen de lucht opwarmen, bieden infrarood panelen een directe warmte die objecten en personen in de kamer verwarmt. Maar een veelgestelde vraag is: "Hoe ver kan een infrarood paneel effectief stralen?" In dit artikel verkennen we dit vraagstuk en kijken we waarom infrarood verwarming een slimme keuze kan zijn voor eco-bewuste huiseigenaren.


   Wat zijn infrarood panelen?

   Laten we eerst eens kijken naar wat infraroodpanelen zijn. Een infraroodpaneel is een elektrisch apparaat dat warmte afgeeft door straling in plaats van door convectie of geleiding. In wezen zet het elektrische energie om in warmte-energie via een proces dat "stralingsoverdracht in de vrije ruimte" wordt genoemd, waarbij energiegolven worden uitgezonden zonder fysiek contact tussen de bron en de ontvanger van de energie. Dit betekent dat infraroodpanelen kunnen worden gebruikt om warmte te leveren op grote afstand van het paneel zelf.

    

   Hoe ver reikt een infrarood paneel?

   Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren zoals het wattage van het paneel, de grootte van het te verwarmen gebied en of er obstakels aanwezig zijn. Over het algemeen kunnen de meeste infrarood panelen een bereik hebben van 40 tot 80 meter vanaf de bron, afhankelijk van de eerderbenoemde factoren. Bijvoorbeeld, als u een 500-watt infraroodpaneel in een kamer met weinig obstakels hebt, zou het tot 80 meter van de bron moeten reiken; als er echter meer obstakels aanwezig zijn, kan het slechts tot 40 meter van de bron reiken. Wanneer u grotere gebieden heeft die moeten worden verwarmd, dan heeft u panelen met een hoger wattage nodig om deze gebieden effectief te verwarmen.

    

   Efficiëntie infrarood panelen

   Een andere factor om te overwegen bij het bepalen hoe ver een infrarood paneel kan reiken is de efficiëntie. De meeste infrarood panelen zijn zeer efficiënt en vereisen minder elektriciteit dan andere vormen van verwarming, zoals elektrische radiatoren of oliekachels; ze vereisen echter nog steeds enige elektriciteit om goed te werken, dus zorg ervoor dat u controleert hoeveel elektriciteit uw specifieke model nodig heeft voordat u er een voor uw huis aanschaft. Dit zal ervoor zorgen dat uw verwarming zo efficiënt mogelijk werkt en zal u helpen geld te besparen op de energierekening voor de lange termijn!

    

   Voordelen van infrarood verwarming

   Voor mensen die hun energieverbruik willen verminderen en hun ecologische voetafdruk willen verkleinen, zijn de voordelen van infrarood panelen significant:

    

   • Energie-efficiëntie: omdat ze direct warmte afgeven, zijn er minder energieverliezen vergeleken met traditionele verwarming.
   • Gezonde warmte: infrarood verwarming creëert geen luchtcirculatie die stof of allergenen verspreidt.
   • Esthetiek: infrarood panelen zijn vaak slank en modern, en sommige kunnen zelfs als kunstwerken dienen.
   • Kostenbesparingen: Minder energieverbruik betekent minder kosten op de lange termijn.

    

   Installatie en gebruik

   De juiste installatie is cruciaal voor de effectiviteit van uw infrarood paneel.

    

   1. Kies de juiste locatie: de panelen moeten vrij kunnen stralen zonder obstructies.
   2. Bereken het benodigde vermogen: voor een gemiddelde plafondhoogte kunt u uitgaan van ongeveer 80 watt per vierkante meter.
   3. Gebruik thermostaten: voor de beste efficiëntie kunt u thermostaten gebruiken om de panelen te reguleren.

    

   Conclusie

   Al met al kan een infraroodpaneel overal tussen de 40 en 80 meter van de bron komen, afhankelijk van verschillende factoren zoals wattage en de aanwezigheid van obstakels. Het is belangrijk om in gedachten te houden dat deze afstanden kunnen variëren. Dit is afhankelijk van het specifieke model van uw paneel. Met deze informatie bij de hand hopen we dat u meer weet over hoe ver een infraroodpaneel kan stralen! Bij 123InstallatieMaterialen bieden meer dan infrarood panelen aan voor een comfortabele leefomgeving. Denk daarbij aan elektrische vloerverwarming, boilers en airconditioning. Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen over infraroodpanelen? Neem dan gerust contact met ons op!

   • John Roels

    Geplaatst op woensdag 19 april 2023 13:04

    Ik ben op zoek naar een infraroodstraler om op een maximale afstand van 25m (schuin naar beneden gericht) toch een oppervlakte van +/- 15m² te verwarmen? Het gebruik is voor in een halfopen (zijkant) bedrijfshal.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking