• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 15 Februari 2023

   Hoe krijg ik lucht uit een vloerverwarmingsbuis?

   Hoort u borrelende of gorgelende geluiden uit uw vloerverwarmingsbuizen komen? Dan zit er waarschijnlijk lucht vast in uw systeem. Gelukkig is het mogelijk om de lucht eruit te krijgen door een paar eenvoudige stappen te volgen. Laten we eens kijken hoe u de lucht uit een vloerverwarmingsbuis krijgt.

    

   Stappen om lucht uit een vloerverwarmingsbuis te krijgen

   Stap 1

   Zoek de luchtklep van uw systeem. Elk vloerverwarmingssysteem heeft ergens in de pijp een luchtklep. Dit ventiel bevindt zich meestal dicht bij de plaats waar de hoofdwaterleiding uw huis binnenkomt. Als u het niet kunt vinden, raadpleeg dan uw handleiding of bel een vakman voor hulp.

    

   Stap 2

   Draai de klep tegen de klok in om de luchtdruk in de leiding te laten ontsnappen. Zodra u het luchtventiel hebt gevonden, draait u het tegen de klok in totdat het stopt met draaien. Hierdoor komt de opgebouwde druk in de leiding vrij en kan de opgesloten lucht ontsnappen. U kunt wat borrelende of gorgelende geluiden horen wanneer de lucht ontsnapt, maar dat is volkomen normaal en niets om u zorgen over te maken.

    

   Stap 3

   Controleer de manometer en pas aan indien nodig. Nadat je de druk in de leiding hebt weggelaten, controleer je de manometer en zorg je ervoor dat deze correct is ingesteld. De meeste systemen hebben een manometer die tussen 10 en 20 psi (pond per vierkante inch) aangeeft. Als de manometer niet binnen dit bereik ligt, moet u deze zo nodig bijstellen tot hij de juiste waarde aangeeft.

    

   Waarom zich lucht in vloerverwarmingsbuizen ophoopt?

   Lucht kan in uw vloerverwarmingsbuizen terechtkomen door verschillende redenen:

   • Tijdens de installatie: het is niet ongewoon dat er tijdens de installatie lucht in de leidingen terechtkomt.
   • Leidingen met een slechte afdichting: als de leidingen niet goed zijn verzegeld, kan er lucht binnendringen.
   • Natuurlijke oplossing: in de loop van de tijd kan lucht die van nature in het water aanwezig is, zich uit de oplossing scheiden en ophopen.

    

   Problemen door ophoping van lucht

   • Geluid: lucht in de leidingen kan een borrelend of kloppend geluid veroorzaken.
   • Onregelmatige verwarming: lucht kan de circulatie van water verhinderen, wat resulteert in koude plekken.
   • Efficiëntieverlies: een systeem dat lucht bevat werkt niet zo efficiënt, wat leidt tot hogere energierekeningen.

    

   Aan de slag

   Nu u weet hoe u lucht uit een vloerverwarmingsbuis kunt halen, kunt u uw systeem goed onderhouden en ervoor zorgen dat het jarenlang efficiënt werkt. Met slechts een paar eenvoudige stappen kunt u zich ontdoen van vervelende borrelende of gorgelende geluiden uit uw leidingen en uw systeem weer goed laten functioneren. Wacht dus geen dag langer en begin vandaag nog met het verwijderen van die vervelende lucht uit uw leidingen! Mocht u na het lezen van deze stappen nog vragen hebben? Neem dan gerust contact met ons op. Wij helpen u graag.

    

   Vloerverwarming offerte

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking