• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 14 Februari 2023

   Het installeren van een vloerverwarming verdeler in huis

   Het installeren van een vloerverwarmingverdeler in huis kan een eenvoudig doe-het-zelf project zijn voor de gemiddelde huiseigenaar. Vloerverwarmingverdelers zijn ontworpen om uw huis efficiënter te verwarmen door de stroom van warm water door uw vloerverwarmingssysteem te regelen. Met deze tips heeft u alle informatie die u nodig hebt om uw installatie met vertrouwen te voltooien.

    

   Wat is een vloerverwarming verdeler?

   Een vloerverwarming verdeler, vaak gewoon 'verdeler' genoemd, is een centraal punt waar het warme water uit uw cv-systeem verdeeld wordt over de verschillende vloerverwarmingsbuizen in uw huis. De verdeler reguleert temperatuur, druk en stroming van het water om zodoende elke kamer consistent te verwarmen.


   Verzamel gereedschap en materialen

   Voordat u begint met het installeren van uw vloerverwarming verdeler, is het belangrijk om ervoor te zorgen dat u alle gereedschappen en materialen hebt die nodig zijn voor de klus. U hebt een set verstelbare sleutels of tangen nodig. Daarnaast heeft u enkele andere basisgereedschappen nodig zoals schroevendraaiers en buissnijders. Zorg ook voor teflontape, dat wordt gebruikt om eventuele lekkende leidingen tijdens de installatie af te dichten.

    

   Leidingen snijden en aansluiten

   Zodra u al het nodige gereedschap en materiaal hebt verzameld, kunt u beginnen met het snijden en aansluiten van de leidingen. Begin met het afsluiten van de warmwaterkraan van uw boiler of verwarming, zodat er geen water door de leidingen stroomt terwijl u ermee bezig bent. Meet vervolgens af hoeveel buizen u voor elke aansluiting nodig hebt en zaag ze af met een buizensnijder of ijzerzaag. Zodra alle buizen op lengte zijn gesneden, gebruikt u teflon tape op elke verbinding waar twee stukken pijp samenkomen, zodat ze niet lekken wanneer ze met elkaar worden verbonden. Verbind tenslotte elk stuk pijp met elkaar tot ze een lus vormen tussen uw ketel/verwarmingstoestel en vloerverwarming verdeler zelf.

    

   Maak u dan geen zorgen als het installeren van nieuwe leidingen voor u geen optie is. Er zijn ook modellen beschikbaar waar bestaande leidingen doorheen kunnen worden geleid in plaats van dat er nieuwe leidingen moeten worden geïnstalleerd! Dit kan vooral nuttig zijn als de ruimte in uw huis beperkt is of als het budget het op dit moment niet toelaat om nieuwe leidingen te installeren.

    

   Laatste voorbereiding en installatie

   Zodra alle leidingen zijn aangesloten, is het tijd voor de laatste voorbereiding en installatie van de vloerverwarming verdeler zelf. Zorg ervoor dat alles goed is afgedicht met teflontape voordat u het aansluit op zowel de warmwatertoevoer van uw ketel/verwarmingstoestel als de retourleiding er naar toe. Zodra alles goed is aangesloten, draait u de kraan die warm water naar het systeem voert open, zodat er weer normaal water doorheen kan stromen! Controleer tenslotte nog een laatste keer alle aansluitingen voordat u uw nieuwe vloerverwarming verdeler aanzet, voor het geval er tijdens de vorige stappen lekken zijn gemist.

    

   Uw specialist 

   Voor een aangenenaam leefklimaat in uw woning kunt u bij ons terecht voor verschillende soorten materialen als vloerverwarmingsbuizen of een complete vloerverwarmingset. Naast dat we bij 123installatieMaterialen verschillende soorten producten leveren voor een duurzaam leefklimaat, geven we graag advies. Mocht u na het lezen van deze tips nog vragen hebben voor installeren van een vloerverwarmingverdeler, dan kunt u gerust contact met ons opnemen. Wij helpen u graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »