• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 30 April 2022

   Elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen

   Tegenwoordig is het belangrijk om op een duurzame manier om te gaan met energie en water in huis. Oplossingen die hiervoor worden geboden zijn zonnepanelen en boilers. Dit zou dan ook mogelijk een interessante combinatie kunnen zijn om te leven in een duurzame woning. In dit blog vertellen we meer over de combinatie tussen een elektrische boiler en zonnepanelen. 

    

   Waarom een elektrische boiler combineren met zonnepanelen?

   De combinatie van een elektrische boiler en zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, brengt verschillende voordelen met zich mee. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor deze combinatie. De elektriciteit die wordt opgewekt kan namelijk direct worden gebruikt om de boiler om te warmen. Op die manier bespaart u direct energie. Daarnaast kunt u met de juiste combinatie tussen het aantal zonnepanelen en het warmwaterverbruik beschikken over energie neutraal tapwater. Verder verbruikt u een stuk minder gas. Wanneer er 200 Watt van het dak afkomt kan het tapwater met 200 Watt worden verwarmd. Komt er 400 Watt van het dak af? Dan kan uw tapwater ook met 400 Watt worden verwarmd. Uiteraard heeft u meer vermogen bij veel zon.

    

   Voordelen van een elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen

   Wanneer u ervoor kiest om uw elektrische boiler te combineren met zonnepanelen, kunt u maximaal profiteren van het duurzame karakter van deze oplossing. De zonnepanelen wekken immers de elektriciteit op die nodig is om het water in de boiler te verwarmen, zonder dat er sprake is van CO2-uitstoot. Dit betekent niet alleen dat u kunt besparen op uw energierekening, maar ook dat je bijdraagt aan een beter milieu. Hieronder zetten we een aantal voordelen op een rijtje:

    

   Lagere energierekeningen

   Een van de belangrijkste voordelen van het combineren van een elektrische boiler met zonnepanelen is een lagere energierekening. Zonnepanelen maken gebruik van gratis energie van de zon, die gebruikt kan worden om het water in uw huis te verwarmen. Dit betekent dat u niet afhankelijk bent van het elektriciteitsnet voor uw warmwaterbehoefte. Het elektriciteitsnet heeft hogere kosten voor elektriciteit, wat voor u onnodig duur kan zijn. Omdat u minder afhankelijk bent van het elektriciteitsbedrijf, zullen uw maandelijkse kosten lager zijn.

    

   Vermindering van koolstofvoetafdruk

   Een ander belangrijk voordeel van het combineren van een elektrische boiler met zonnepanelen is de duurzaamheid. U kunt de hoeveelheid broeikasgassen die vrijkomen in de atmosfeer verminderen. Als u zonne-energie gebruikt om het water te verwarmen en minder afhankelijk bent van het elektriciteitsnet, verlaagd u de uitstoot van CO2. Het zorg dragen voor het milieu door broeikasgassen te verminderen is van vitaal belang voor een duurzame toekomst en zal onze mooie planeet ten goede komen.

    

   Hoog rendement

   Elektrische boilers in combinatie met zonnepanelen kunnen water verwarmen met een hoog rendement. Het systeem maakt gebruik van elektrische verwarmingselementen die het water in de tank verwarmen wanneer zonne-energie niet beschikbaar is. De elektrische boiler is speciaal ontworpen om water te verwarmen, waardoor het een van de meest efficiënte methoden is om te gebruiken. Dit systeem is gemakkelijker te onderhouden dan andere verwarmingssystemen omdat het niet veel onderhoud of reparatie vereist.

    

   Langdurige prestaties

   Een ander voordeel van het combineren van een elektrische boiler met zonnepanelen zijn de langdurige prestaties. Het systeem heeft een lange levensduur van ongeveer 25 jaar, waardoor het een slimme investering is. In het begin kan een individu een aanzienlijke hoeveelheid geld uitgeven, maar de voordelen op lange termijn zullen u geld besparen terwijl het hernieuwbare energie gebruikt. Dit systeem is duurzaam en bestand tegen barre weersomstandigheden, zodat u altijd warm water hebt, ongeacht het weer.

    

   Onafhankelijkheid

   Tot slot zorgt de combinatie van een elektrische boiler met zonnepanelen voor energieonafhankelijkheid. Een van de beste dingen aan hernieuwbare energie is dat het overal en altijd stroom levert. Een zonnepaneel kan de energie van de zon omzetten in elektriciteit om de batterijen van de boiler op te laden. Zo kunt u de opgeslagen energie gebruiken om 's nachts of tijdens stroomuitval water te verwarmen. Zo kunt u genieten van warm water zonder afhankelijk te zijn van het elektriciteitsnet of te worstelen met koud water.

    

   Aandachtspunten bij de aanschaf van een elektrische boiler

   Wanneer u besluit om een elektrische boiler aan te schaffen, zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de boiler, die afhankelijk is van de grootte van uw huishouden en waterverbruik. Ook de opwarmtijd van de boiler en het energielabel zijn belangrijk om te overwegen.

    

   Koop uw boiler bij uw specialist

   U beschikt al over zonnepanelen of bent van plan deze te kopen? Dan raden wij u aan om een elektrische boiler aan te schaffen. De combinatie tussen een elektrische boiler en zonnepanelen heeft namelijk zoveel voordelen dat u er op termijn op vooruit gaat. U leeft duurzamer en verlaagd uiteindelijk de energiekosten. Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij naast verschillende soorten boilers aan waaronder een doorstroomboiler, keukenboiler of andere grote boilers. Op zoek naar een goed alternatief voor het sanitairwater van uw cv-ketel? Hiervoor kunt u bij ons een warmtepompboiler kopen.

    

   Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze bij de aankoop van uw boiler. Heeft u meer vragen over de aanschaf van een boiler of over de combinatie tussen elektrische boilers en zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

    

   boiler kopenboiler kopenboiler kopen

   • Terlouw

    Geplaatst op maandag 4 december 2023 10:58

    Hallo
    We hebben 12 zonnepanelen en een surplus aan stroom (wordt teruggeleverd)
    Opgewekt 01-02-2023 - 01-12-2023 3.900 kWh
    Teruggeleverd 01-02-2023 - 01-12-2023 2.700 kWh
    We hebben een gas gestookte bad-geiser en overwegen deze deze te vervangen voor een elektrische boiler.
    Teven overwegen we 8 extra panelen te laten plaatsen
    Is dit de juiste routing ?.
    Wat adviseert u?, ligbad wat regelmatig wordt gebruikt 160*80
    2 persoons gezin 65+
    Vrijstaande woning 1958, goed geisoleerd (vloer, spau, dak, dubbelglas, deels HR++
    Dank voor uw reactie
    Terlouw Vianen

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking