• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 1 April 2022

   Elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen

   Tegenwoordig is het belangrijk om op een duurzame manier om te gaan met energie en water in huis. Oplossingen die hiervoor worden geboden zijn zonnepanelen en boilers. Dit zou dan ook mogelijk een interessante combinatie kunnen zijn om te leven in een duurzame woning. In dit blog vertellen we meer over de combinatie tussen een elektrische boiler en zonnepanelen. 

    

   Waarom een elektrische boiler combineren met zonnepanelen?

   De combinatie van een elektrische boiler en zonnepanelen, ook wel PV-panelen genoemd, brengt verschillende voordelen met zich mee. Om die reden kiezen steeds meer mensen voor deze combinatie. De elektriciteit die wordt opgewekt kan namelijk direct worden gebruikt om de boiler om te warmen. Op die manier bespaart u direct energie. Daarnaast kunt u met de juiste combinatie tussen het aantal zonnepanelen en het warmwaterverbruik beschikken over energie neutraal tapwater. Verder verbruikt u een stuk minder gas. Wanneer er 200 Watt van het dak afkomt kan het tapwater met 200 Watt worden verwarmd. Komt er 400 Watt van het dak af? Dan kan uw tapwater ook met 400 Watt worden verwarmd. Uiteraard heeft u meer vermogen bij veel zon.

    

   Voordelen van een elektrische boiler in combinatie met zonnepanelen

   Wanneer u ervoor kiest om uw elektrische boiler te combineren met zonnepanelen, kunt u maximaal profiteren van het duurzame karakter van deze oplossing. De zonnepanelen wekken immers de elektriciteit op die nodig is om het water in de boiler te verwarmen, zonder dat er sprake is van CO2-uitstoot. Dit betekent niet alleen dat u kunt besparen op uw energierekening, maar ook dat je bijdraagt aan een beter milieu.

    

   Aandachtspunten bij de aanschaf van een elektrische boiler

   Wanneer u besluit om een elektrische boiler aan te schaffen, zijn er een aantal aandachtspunten waar u rekening mee moet houden. Zo is het bijvoorbeeld belangrijk om te kijken naar de capaciteit van de boiler, die afhankelijk is van de grootte van uw huishouden en waterverbruik. Ook de opwarmtijd van de boiler en het energielabel zijn belangrijk om te overwegen.

    

   Koop uw boiler bij uw specialist

   U beschikt al over zonnepanelen of bent van plan deze te kopen? Dan raden wij u aan om een elektrische boiler aan te schaffen. De combinatie tussen een elektrische boiler en zonnepanelen heeft namelijk zoveel voordelen dat u er op termijn op vooruit gaat. U leeft duurzamer en verlaagd uiteindelijk de energiekosten. Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij naast verschillende soorten boilers aan waaronder een doorstroomboiler, keukenboiler of andere grote boilers. Wij helpen u graag bij het maken van de juiste keuze bij de aankoop van uw boiler. Heeft u meer vragen over de aanschaf van een boiler of over de combinatie tussen elektrische boilers en zonnepanelen? Neem dan gerust contact met ons op.

    

   boiler kopenboiler kopenboiler kopen

   • Anton Eijkelenboom

    Geplaatst op maandag 10 april 2023 22:27

    Beste medewerker,

    Ik zou graag een gelijkstroomboiler aan willen schaffen i.v.m. het volgende probleem. Met enige regelmaat wordt m’n omvormer afgesschakeld i.v.m. een te hoog voltage in het net, dat is zonde want dan gaat er energie verloren. Is het mogelijk dat wanneer de omvormer uitschakelt de zonnepanelen het water in de bloiler gaat verwarmen. Ik heb 2 set zonnepaneel op het dak liggen. 1 set van 8 jaar oud met Growatt omvormen totaal 7Kw. En 1 nieuwe set van Solaredge van totaal 4Kw. Zou u kunnen adviseren?

    Met vriendelijke groet, Anton,

   Toon meer

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »