• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 30 November 2023

   Een complete gids voor het onderhoud van uw elektrische cv-ketel

   Onderhoud aan uw elektrische cv-ketel is belangrijk voor de prestaties, betrouwbaarheid en levensduur van het apparaat. De meeste mensen zijn soms wat terughoudend om dit zelf te doen. Men is soms bang dat ze iets fout zullen doen en schade zullen veroorzaken. Maar maakt u zich niet al te veel geen zorgen, want hier gaan we u een stap voor stap gids geven over hoe u de elektrische cv-ketel zelf kunt onderhouden. Op deze manier kunt u de cv-ketel in een goede staat houden en hoge reparatiekosten vermijden.

    

   Schakel de stroomtoevoer uit

   Het eerste dat u moet doen voordat u begint met onderhoud, is de stroom uitschakelen om de veiligheid te waarborgen. Zoek de stroomonderbreker die de ketel voedt en schakel deze uit. Probeer geen onderhoud te plegen zonder eerst de stroom uit te schakelen om elektrische schokken en brandrisico's te voorkomen.

    

   Controleer de druk van de ketel

   De keteldruk moet tussen 1 en 1,5 bar zijn om efficiënt te werken. Als de druk lager is dan 1 bar, moet u de ketel bijvullen. Als het hoger is dan 1,5 bar, moet u lucht afvoeren uit het systeem. Er is meestal een drukmeter op de ketel, dus controleer deze regelmatig en onderhoud de druk waar nodig. Controleer de waterdruk minstens een keer per maand en pas indien nodig de druk aan.

    

   Controleer het water- en verwarmingssysteem

   Controleer de radiatoren en pijpen op eventuele lekken, scheuren of beschadigingen. Controleer of de verwarming werkt zoals bedoeld en of de watertemperatuur correct is. Zorg ervoor dat alle kleppen goed functioneren en dat de afzonderlijke kamers in huis goed opwarmen. Reinig de radiatoren en voorkom dat ze door vuil of stof geblokkeerd raken.

    

   Reinig de ketel zelf

   De ketel zelf moet ook worden gereinigd om de efficiëntie van de werking te waarborgen. Open voorzichtig de keteldeur en haal de brander eruit. Reinig de brander met een fijne borstel en reinig het vuil dat is gevormd rond de brander en op de bodem. Controleer de elektroden op vervuiling en zorg ervoor dat ze op de juiste afstand staan. Reinig de buitenkant van de ketel om stof en vuil te verwijderen.

    

   Roep de hulp van een professional in

   Als u zich niet op uw gemak voelt bij het uitvoeren van het onderhoud van uw elektrische cv-ketel, roep dan de hulp in van een professional. Professionele onderhoudstechnici zijn opgeleid om periodieke controles en reparaties aan uw ketel uit te voeren, geven deskundig advies en garanderen dat aan alle veiligheidseisen wordt voldaan.

    

   Onderhoud uw elektrische cv-ketel

   Onderhoud aan uw elektrische cv-ketel is cruciaal om de werking van het apparaat te verbeteren, uw energiekosten te besparen en de levensduur van de ketel te verlengen. Het is belangrijk om de stappen van het onderhoud te volgen om zeker te zijn dat het goed wordt uitgevoerd. Als u twijfelt, aarzel dan niet om contact op te nemen met een professional voor hulp. U kunt ons ook altijd inschakelen voor deskundig advies. Neem hiervoor contact met ons op. Vergeet ook niet om veiligheidsmaatregelen te treffen bij het uitvoeren van onderhoudswerkzaamheden. Met zorgvuldig onderhoud en regelmatige controles, kunt u uw cv-ketel in topconditie houden voor de lange termijn.

    

   Specialist in installatiematerialen

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment aan duurzame producten in huis. Zo streven we ernaar dat iedereen een zo comfortabel mogelijk leefklimaat heeft in de toekomst. Zo kunt u bij ons een elektrische cv-ketel kopen, maar producten als watergedragen en elektrische vloerverwarming. Voor direct warm water kunt u bij ons terecht voor de boilers. Denk daarbij aan producten als een close in boiler, doorstroomboiler, of staande boiler. Kortom, wij hebben dé producten in huis voor een duurzaam een comfortabel leefklimaat. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking