• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 25 Maart 2023

   De voordelen van het installeren van vloerverwarming in een oude woning

   Als u in een ouder huis woont, kan het moeilijk zijn om uw huis warm te houden tijdens de koudere maanden. Veel oudere woningen missen namelijk de energie-efficiënte isolatie en luchtdichte ramen die nodig zijn om de temperatuur in huis effectief te regelen. Het installeren van vloerverwarming is een goede manier om uw oude woning van extra warmte te voorzien zonder te hoeven investeren in dure en storende renovaties. In dit artikel gaan we dieper in op waarom vloerverwarming een goede optie is voor oudere woningen.

    

   Voordelen van vloerverwarming in oudere huizen

   Oudere huizen hebben veel baat bij het installeren van vloerverwarming omdat ze vaak energie-efficiënte kenmerken missen zoals isolatie en luchtdichte ramen. Met vloerverwarming kunt u gemakkelijk uw hele huis verwarmen zonder grote renovaties of upgrades uit te voeren. Het helpt ook tocht en koude plekken te verminderen die vaak voorkomen in oudere huizen vanwege hun leeftijd en ontwerp. Bovendien is vloerverwarming veel stiller dan traditionele radiatoren of wandovens, wat betekent dat er geen harde geluiden uit uw verwarming komen terwijl deze uw huis verwarmt.

    

   Hoeveel kost vloerverwarming?

   De kosten voor het installeren van vloerverwarming hangen af van verschillende factoren zoals de grootte van uw huis, het type systeem dat u installeert (elektrische vloerverwarming of watergedragen vloerverwarming) en hoeveel werk er nodig is voor de installatie. Ontdek welk type vloerverwarming past bij uw situatie en vindt de juiste specialist voor het installeren van de vloerverwarming. Uiteraard kunt u ook zelf vloerverwarming aanleggen. Hiermee bespaart u een hoop kosten. Wanneer u het toch door een specialist laat doen, adviseren wij altijd om verschillende offertes aan te vragen bij verschillende specialisten.

    

   Hoe vloerverwarming in een oud huis te installeren?

   Vloerverwarming is een gemakkelijke manier om uw huis warm, efficiënt en kosteneffectief te houden. Het is ook relatief eenvoudig te installeren, zelfs als uw huis ouder is. Hieronder leggen we uit hoe u vloerverwarming in uw oude huis kunt installeren.

    

   Uw huis voorbereiden

   Voordat u begint met het installatieproces zijn er een paar dingen die u moet doen om uw huis voor te bereiden. Controleer eerst het oppervlak van uw vloeren en zorg ervoor dat ze vlak zijn en vrij van scheuren of schade. Repareer zo nodig alle gebarsten of beschadigde plekken voordat u doorgaat met het installatieproces. Vervolgens zoekt u uit welk materiaal u voor de vloer gaat gebruiken. Denk hierbij aan tegels, vinylplanken of hout. Controleer daarnaast u of het gekozen materiaal compatibel is met uw vloerverwarmingssysteem. Meet ten slotte het gebied dat moet worden verwarmd, zodat u de juiste hoeveelheid materiaal voor de klus kunt aanschaffen.

    

   Uw systeem installeren

   Zodra al deze voorbereidingen zijn getroffen is het tijd om uw systeem daadwerkelijk te installeren. De eerste stap is het leggen van een laag isolatieplaat onder het gebied waar u uw vloerverwarmingssysteem gaat installeren. Dit helpt beschermen tegen overmatig warmteverlies door de betonnen plaat eronder. Daarna legt u een laag dekvloer over de isolatieplaat en daarop legt u uw elektrische vloermatten. Zodra alles volgens de instructies van de fabrikant correct is gelegd, gebruikt u tegels of ander vloermateriaal naar wens om de matten te bedekken en het installatieproces te voltooien!

    

   Verwarm uw oude woning met vloerverwarming

   Als u een ouder huis bezit dat niet goed geïsoleerd of luchtdicht is, kan het installeren van vloerverwarming net zijn wat u nodig heeft om het de hele winter warm te houden. Dit type verwarming is efficiënt, kosteneffectief en relatief eenvoudig te installeren met minimale verstoring in vergelijking met andere traditionele vormen van verwarming zoals radiatoren. Door te investeren in vloerverwarming bespaart u tijd en geld en houdt u uw oude woning de hele winter gezellig en comfortabel!

    

   Uw verwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een breed assortiment op het gebied van vloerverwarming. Naast de het aanbod van elektrische en watergedragen vloerverwarming, zijn bijpassende producten als vloerverwarmingsbuizen of een vloerverwarming verdeler beschikbaar. Wilt u aangenaam wonen met een effectief vloerverwarmingssyteem? Dan kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Daarnaast helpen wij u graag bij het maken van de juiste keuze voor verwarmingsproducten. Neem voor vragen gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking