• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 15 November 2023

   Boilertechnologieën van de toekomst: een blik op wat er nog komen gaat

   De wereld van boilers evolueert voortdurend en innovaties in de sector dragen bij tot een meer efficiënte en milieuverantwoorde energieproductie. Dit betekent dat er constant nieuwe ontwikkelingen en technologieën op de markt komen die de manier waarop we boilers gebruiken, veranderen. Boilers zijn namelijk een essentieel onderdeel van elk verwarmingssysteem. Van het leveren van warm water voor douchen en afwassen tot het verwarmen van een huis op een kille winteravond, boilers zijn onmisbaar. In dit artikel gaan we een kijkje nemen naar de boilers van de toekomst en alle nieuwe ontwikkelingen die ons te wachten staan.

    

   Groene boilers

   De vraag naar duurzame energie neemt toe en dit geldt ook voor de boilersector. Groene boilers, zoals zonneboilers, worden steeds populairder en zijn een geschikte manier om uw huis van warm water te voorzien zonder veel energie te verspillen. Zonneboilers zijn alleen effectief op zonnige dagen, maar er zijn ook andere alternatieven, zoals houtkachels en biomassaboilers die hernieuwbare energiebronnen gebruiken om water te verwarmen.

    

   Slimme boilers

   Slimme technologie is overal aanwezig en ook boilers ontsnappen er niet aan. Slimme boilers helpen om uw energieverbruik te optimaliseren door temperatuur en tijd te beheren. Zo krijgt warm water op het exacte moment dat u het nodig heeft zonder onnodige energieverspilling. Slimme boilers maken ook gebruik van zelflerende algoritmes, waardoor de boiler zichzelf kan optimaliseren op basis van uw dagelijkse gewoontes. Daarnaast kunnen slimme boilers tegenwoordig ook op afstand worden bediend door ze in of uit te schakelen. 

    

   Hybride boilers

   Hybride boilers zijn boilers die zowel op gas als op elektriciteit werken. Deze boilers zijn ideaal voor gezinnen die flexibiliteit willen bij het kiezen van hun energiebronnen. Wanneer elektriciteit goedkoper is, kan de boiler overschakelen op elektriciteit en wanneer gas goedkoper is, schakelt hij automatisch over op gas. Dit betekent lagere energiekosten en minder CO2-uitstoot.

    

   Magnetische boilers

   Magnetische boilers zijn een relatief nieuwe uitvinding in de boilersector. In plaats van verwarmingselementen gebruiken ze magnetisch veld om water te verwarmen. Dit type boiler is veel efficiënter dan traditionele boilers omdat er geen verwarmingselementen aanwezig zijn om energie te verspillen. Magnetische boilers zijn over het algemeen ook kleiner dan klassieke boilers en besparen dus ruimte in huis.

    

   Brandstofcellen

   Innovatieve technologieën zoals brandstofcellen maken het mogelijk om elektriciteit te produceren door middel van chemicaliën in plaats van fossiele brandstoffen. Deze ontwikkelingen hebben ook de boilersector bereikt en er zijn momenteel boilers beschikbaar die werken op brandstofcellen. Dit zijn zeer efficiënte boilers die weinig ruimte innemen en draaien op waterstof in plaats van gas of elektriciteit.

    

   Nieuwe boiler ontwikkelingen

   Boilertechnologieën zijn aan het evolueren en de toekomst ziet er rooskleurig uit. Het gebruik van hernieuwbare energiebronnen, slimme technologieën, hybride boilers, magnetische boilers en brandstofcellen zijn allemaal onderdeel van de nieuwe generatie boilers. Dit betekent niet alleen kostenefficiëntie en energiebesparingen, maar ook een verbeterde ecologische voetafdruk. Als u overweegt om te investeren in een nieuwe boiler, dan is het belangrijk om op de hoogte te blijven van alle nieuwe technologieën zodat u de juiste keuze kan maken. Wij houden de ontwikkelingen dagelijks in de gaten om ervoor te zorgen dat we op de hoogte blijven van nieuwe mogelijkheden voor een duurzame toekomst. 

    

   Onze type boilers

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we verschillende type boilers aan voor in huis. Zo hebben we voor elke situatie een geschikte boiler. Zo kunt u bij ons terecht voor een staande boiler, grote boiler, close in boiler, doorstroomboiler en meer. Ontdek ons uitgebreide assortiment en haal een aangename warmteafgifte in huis. Heeft hulp nodig bij het kiezen van de juiste boiler? Neem dan contact met ons op voor advies. 

    

   Boilertechnologieën van de toekomst: een blik op wat er nog komen gaat

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking