• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 22 Juni 2023

   Bereid u voor op de verplichte hybride warmtepomp in 2026 met een duurzame woning

   De overheid heeft aangekondigd dat vanaf 2026, de hybride warmtepomp de standaard wordt voor het verwarmen van woningen. Voor veel mensen betekent dit dat bij de vervanging van de cv-installatie overgestapt moet worden op een duurzamer alternatief. Dit roept dan ook de vraag op: hoe kunnen mensen zich hierop voorbereiden? In dit blog geven we je praktische tips om je woning duurzaam te maken en klaar te zijn voor de verplichte hybride warmtepomp in 2026.

    

   1. Start met isoleren

   De eerste stap om uw woning duurzaam te maken, is het isoleren van uw woning. Een goed geïsoleerde woning houdt namelijk de warmte beter vast waardoor er minder energie nodig is om de woning te verwarmen. Begin met het isoleren van de spouwmuren, ramen, vloeren en het dak. Dit kan zowel door middel van isolatiemateriaal als door dubbelglas. Een goed geïsoleerde woning wordt steeds belangrijker omdat er niet onnodige energie wordt verspilt om de warmte in een ruimte vast te houden. Een goede isolatie is eigenlijk het fundament van een duurzame woning.

    

   2. Kies voor zonne-energie

   Zonnepanelen zijn een duurzame manier om energie op te wekken. Door het installeren van zonnepanelen op uw dak, is het mogelijk om zelf energie op te wekken en bent u minder afhankelijk van energieleveranciers. Het is belangrijk om te weten hoeveel zonnepanelen u nodig heeft om de woning van energie te voorzien. Dit hangt uiteraard af van het stroomverbruik van uw woning en de oppervlakte van de panelen. We zien het steeds vaker dat men zonnepanelen installeert op de woningen. Niet gek, aangezien het veel duurzame voordelen met zich meebrengt en op termijn kostenbesparend is. 

    

   3. Overweeg een warmtepomp

   Een hybride warmtepomp is een duurzaam alternatief voor de traditionele cv-ketel. Een warmtepomp haalt namelijk energie uit de buitenlucht of bodem en zet deze om in warmte voor uw woning. Bij een hybride warmtepomp wordt deze gecombineerd met een hr cv-ketel, die bijspringt op het moment dat er meer warmte nodig is. Dit bespaart energie en is beter voor het milieu. Uiteindelijk is het van belang om goed te informeren of een warmtepomp goed past bij uw situatie. Daarbij is het ook belangrijk om rekening te houden de terugverdientijd van een warmtepomp. 

    

   4. Kijk naar je verlichting

   Het gebruik van LED-verlichting is energiezuiniger dan andere vormen van verlichting. LED-lampen gaan langer mee en verbruiken minder energie. Dit kan tot wel 80% schelen in uw energierekening. Vervang daarom al uw oude lampen door LED-lampen.

    

   5. Elektrische vloerverwarming

   Elektrische vloerverwarming is goed voor de duurzaamheid van uw woning. Elektrische vloerverwarming kan namelijk gericht worden aangebracht in specifieke kamers of zones, waardoor u alleen de kamers verwarmt die u gebruikt. Daarnaast gebruikt elektrische vloerverwarming geen fossiele brandstoffen, waardoor het een milieuvriendelijkere optie is. Het bijkomende voordeel is dat het verwarmingssysteem ook kan worden aangesloten op zonnepanelen. Dit resulteert weer in een nog duurzamer gebruik van energie. Door een elektrische verwarmingsmat te installeren kunt u niet alleen bijdragen aan een duurzamere toekomst, maar ook besparen op uw energierekening.

    

   6. Doe een energiecheck

   Laat een energiecheck uitvoeren om inzicht te krijgen in het energieverbruik van uw woning. Een energieadviseur kan helpen bij het maken van keuzes om de woning duurzamer te maken. Hierbij wordt gekeken naar het isoleren van uw huis, het gebruik van zonne-energie, de toepassing van een warmtepomp, verlichting en het verminderen van het stroomverbruik.

    

   Bereid u voor op een duurzame woning

   Er zijn tal van manieren om uw woning duurzamer te maken en klaar te zijn voor de verplichte hybride warmtepomp in 2026. Begin met het isoleren van uw woning, kies voor zonnepanelen, overweeg het installeren van elektrische vloerverwarming en een warmtepomp. Wij adviseren daarnaast nog ook altijd te letten op het verbruik van uw energie. Door deze stappen te volgen, draagt u uw steentje bij aan een duurzamere wereld en bent u klaar voor de toekomst!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking