• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 30 Augustus 2023

   5 veel voorkomende ventilatiefouten

   Een slechte ventilatie kan vele gezondheidsproblemen veroorzaken, zoals hoesten, piepende ademhaling, kortademigheid en astma. Tegenwoordig zijn de meeste huizen gebouwd om energie-efficiënt te zijn, waardoor een goede ventilatie nog belangrijker is dan ooit tevoren. Voor een gezonde levensstijl adviseren wij om te letten op een goede ventilatie in huis. Om die reden bespreken we vijf veel voorkomende ventilatiefouten die u moet vermijden om uw huis fris en gezond te houden.

    

   1. Niet genoeg ventileren

   Een van de meest voorkomende fouten is het hebben van onvoldoende systemen voor ventilatie. Veel huiseigenaren denken dat het openen van een raam voldoende is om hun huis te ventileren, maar dat is niet altijd het geval. Er moet voldoende lucht door het huis stromen om de luchtvochtigheid en de koolstofdioxide niveaus te beheersen. Een mechanisch ventilatiesysteem kan helpen om ervoor te zorgen dat er genoeg frisse lucht het huis binnenkomt.

    

   2. Ventilatieopeningen bedekken

   Het is verleidelijk om de ventilatieopeningen te bedekken om het huis warmer te houden tijdens de koudere wintermaanden. Dit kan echter voor gezondheidsproblemen zorgen. Het te veel bedekken van openingen kan leiden tot een opeenhoping van koolstofmonoxide, wat kan leiden tot gezondheidsproblemen. Bedek de ventilatieopeningen nooit, zelfs niet als het koud is.

    

   3. Het onderhouden van de ventilatiesystemen niet

   Een andere veelvoorkomende fout is het negeren van onderhoud van de ventilatiesystemen. Mechanische ventilatiesystemen hebben een regelmatig onderhoud nodig, zoals het vervangen van filters. Verwaarlozing kan leiden tot problemen zoals slechte luchtkwaliteit en zelfs het falen van het systeem.

    

   4. Verkeerde grootte van de ventilatieopeningen

   De grootte van de ventilatieopeningen is belangrijk om de luchtstroom te regelen. Als de openingen te klein zijn, kan de luchtkwaliteit verslechten en kan er vocht en schimmel ontstaan. Te grote openingen kunnen ervoor zorgen dat er energie verloren gaat. Om de juiste grootte te bepalen, is het advies om de grootte van de kamer, het aantal personen in huis en de gebruiksruimten overwegen.

    

   5. Ventilatie-openingen op de verkeerde plekken hebben

   Het kan verleidelijk zijn om ventilatieopeningen op plaatsen te hebben waar u ze niet kunt zien, zoals achter meubels of in de hoeken. Maar dit kan de luchtkwaliteit juist verslechteren. Ventilatieopeningen moeten worden geplaatst op plaatsen waar ze zorgen voor een goede luchtstroom.

    

   Vermijd ventilatiefouten en kies voor een gezonde levensstijl

   Een goede ventilatie is essentieel voor een gezond huis. Het is belangrijk dat u de bovenstaande fouten vermijdt om ervoor te zorgen dat de luchtkwaliteit in uw huis gezond blijft. Als u nog steeds moeite heeft met het reguleren van de luchtstroom, kunt u overwegen om contact op te nemen met een van onze deskundigen.

    

   Specialist in ventilatie

   Bent u op zoek naar een ventilatiesysteem voor een gezond leefklimaat? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres. Naast de verkoop van elektrische vloerverwarming, elektrische CV ketels en boilers houden wij ons dagelijks bezig met ventilatiesystemen. Zo kunt u bij ons een WTW unit kopen voor warmteterugwinning. Daarnaast kunt u bij ons terecht voor diverse luchtkanalen.  

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking