• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 30 September 2023

   Waar vloerverwarming leggen en welke plekken kun je beter overslaan?

   Vloerverwarming is een energiezuinige en comfortabele manier om u woning of bedrijfspand te verwarmen tijdens de koudere maanden van het jaar. Wanneer u vloerverwarming overweegt, is het belangrijk om te weten waar deze gelegd moet worden en welke plekken u beter kunt overslaan. Het is namelijk niet altijd mogelijk of praktisch om vloerverwarming in elk deel van uw huis te plaatsen. In dit artikel zullen we bespreken waar u vloerverwarming het best kunt leggen, en welke plekken u beter kunt overslaan.

    

   Waar kan ik vloerverwarming leggen?

   Of u nou kiest voor watergedragen of elektrische vloerverwarming, de meest ideale plekken voor vloerverwarming zijn ruimtes waar u veel tijd doorbrengt. In deze ruimtes is het namelijk het prettigst wanneer de vloer warm aanvoelt. Daarnaast kan vloerverwarming ook goed worden gebruikt als hoofdverwarming, in tegenstelling tot specifieke radiatoren. Het is wel belangrijk om rekening te houden met het soort vloer dat u in deze ruimtes heeft. Niet elke vloersoort is namelijk geschikt voor vloerverwarming. Het is daarom raadzaam om vooraf te weten welke vloer bij vloerverwarming kan. 

    

   Badkamer

   De badkamer is een ideale plek om vloerverwarming te leggen. Dit komt omdat het door het koude tegeloppervlak vaak een van de koudste plekken in huis is. Stelt u zich voor dat u de douche uitstapt en op een warme vloer loopt. Hemels!

    

   Keuken

   Ook de keuken is een ideale plek voor vloerverwarming. Tijdens het koken staat u vaak langere tijd op dezelfde plek en vloerverwarming zorgt ervoor dat je voeten warm blijven. 

    

   Woonkamer

   De woonkamer is iets lastiger omdat er meestal meubels in staan. Maar als u het kunt leggen is het een geweldige manier om de ruimte efficiënt te verwarmen. Het is ook fijn om op een warme vloer te zitten of liggen tijdens een filmavondje.

    

   Slaapkamer

   Dit is misschien niet de eerste plek waar u aan denkt bij vloerverwarming, maar het kan erg fijn zijn. Het zorgt voor een gelijkmatige temperatuur en je voeten blijven warm als u uit bed stapt. Ideaal voor koude winterochtenden.

    

   Plekken die u beter kunt vermijden

   Er zijn ook plekken waar u vloerverwarming beter niet kunt leggen. Een van die plekken is de trap. Het is onveilig en niet efficiënt. Een ander goed voorbeeld zijn ruimtes waar vaak meubels staan of veel verkeer is, zoals de gang of de entreehal. De warmte verspreidt zich hier niet goed en het kan ook de sfeer van de ruimte veranderen.

    

   Welke plekken kan je beter overslaan?

   Er zijn ook plekken in huis die minder geschikt zijn voor vloerverwarming. In ruimtes waar u niet zo lang verblijft, zoals de garage, bijkeuken of de gang, is het niet nodig om vloerverwarming te plaatsen. Daarnaast is vloerverwarming minder geschikt onder kasten en andere meubels, omdat de warmte dan niet gelijkmatig wordt verdeeld en en er onnodig warmte verloren gaat. Ook in kamers waar veel zonlicht binnenkomt, is het minder praktisch om vloerverwarming te leggen. De warmte van de zon kan in combinatie met de vloerverwarming namelijk zorgen voor oververhitting. Daarnaast is het ook een beetje overbodig om op die plek ook vloerverwarming te plaatsen.

    

   Hoe kan vloerverwarming het best worden aangelegd?

   Het is belangrijk om vloerverwarming goed aan te leggen, zodat deze optimaal functioneert. De vloerverwarmingsbuizen moet namelijk op de juiste afstand van elkaar worden gelegd en het verwarmingselement moet voldoende worden ingebed in de ondervloer. Houd er daarnaast rekening mee dat u de mattenverbinder om de 90cm in bochten legt om te voorkomen dat de vloerverwarmingsbuis niet knikt. Het is aanbevolen om dit door een specialist te laten doen indien u hier geen ervaring mee heeft. 

    

   Zijn er nog andere punten waar ik op moet letten?

   Het is belangrijk om ook te letten op het energieverbruik van de vloerverwarming. Hoewel deze vorm van verwarming energiezuiniger is dan traditionele radiatoren, kan het nog steeds zorgen voor hogere energiekosten. Zorg ervoor dat uw vloerverwarming zo efficiënt mogelijk wordt ingeregeld op basis van uw behoeften. Gebruik hiervoor onze MAGNUM vloerverwarming thermostaat. Daarnaast is het ook belangrijk om het systeem regelmatig te laten onderhouden, zodat de vloerverwarming optimaal blijft functioneren.

    

   Geniet van vloerverwarming op de juiste plekken

   Vloerverwarming is een comfortabele manier om uw huis in de wintermaanden te verwarmen. Het is echter wel belangrijk om te weten waar u deze moet leggen en welke plekken u beter kunt overslaan. Door het volgen van deze tips, kunt u ervoor zorgen dat de vloerverwarming in huis optimaal functioneert en dat u er jarenlang plezier van kunt hebben. Vergeet ook niet om de kosten en het energieverbruik in overweging te nemen bij het aanschaffen van vloerverwarming. Dit zal u helpen om de beste keuze te maken voor jouw huishouden. 

    

   Specialist in vloerverwarming

   Bent u op zoek naar een goed vloerverwarmingsysteem voor in huis? Dan bent u bij ons aan het juiste adres. Bij 123InstallatieMaterialen beschikken we over kwalitatieve MAGNUM vloerverwarming voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat. Naast het aanbod van losse onderdelen zoals bijvoorbeeld vloerverwarmingsbuizen en een vloerverwarming verdeler, kunt u ook bij ons terecht voor een complete vloerverwarmingset. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over verwarming? Neem dan gerust contact met ons op. We geven graag deskundig advies. 

   • Lonie

    Geplaatst op donderdag 25 april 2024 23:17

    Ik heb een vraag. Ik krijg een nieuwe keuken en daar komt een andere vloer. Nu lijken tegels koud en vroeg ik me af of je enkel in alleen de keuken vloerverwarming kan aanleggen of hoe werkt dit? Ik hoor graag,
    Lonie van der Linden

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking