• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Joep Graber - Vrijdag 28 April 2021

   Hoe werkt een vloerverwarming thermostaat?

   Het installeren van vloerverwarming wordt steeds populairder onder huishoudens. Tegenwoordig zien we dat er steeds meer gebruik wordt gemaakt van een vloerverwarming thermostaat. Maar hoe werkt een vloerverwarming thermostaat? Bij 123installatiematerialen geven we u in dit artikel meer informatie over wat voor soorten thermostaten er zijn voor vloerverwarming en hoe hier gebruik van kan worden gemaakt, Zodat u thuis de juiste thermostaat kan installeren!

    

   Hoe werkt een vloerverwarming thermostaat?

   Met een elektrische vloerverwarming thermostaat kunt u de temperatuur reguleren binnen het huis. Meestal is de thermostaat een kastje met de temperatuur erop en hangt deze bij u in de woonkamer. Vaak is deze thermostaat verbonden met een draad die naar de cv-ketel gaat.

    

   1. De thermostaat geeft een signaal via de kabel naar de cv ketel dat hij moet    opstarten
   2. De cv-ketel zorgt ervoor dat het water opgewarmd wordt
   3. Het opgewarmde water wordt rondgepompt naar de radiatoren
   4. De radiatoren geven warmte af waardoor de temperatuur toeneemt
   5. Als de gewenste temperatuur bereikt is, schakelt de cv-ketel weer uit
   6. De thermometer van de thermostaat houdt vervolgens de temperatuur in de gaten en zorgt dat de cv-ketel weer aan gaat als dit nodig is

    

   Er bestaan ook een draadloze thermostaat, deze thermostaat heeft geen kabel nodig naar de cv-ketel. In plaats van een kabel naar de cv-ketel, wordt er een extra apparaat geplaatst op de verwarming. Dit apparaat zal dan de verwarming aan en uit zetten op commando van de draadloze thermostaat. Bij 123InstallatieMaterialen leveren we de slimme magnum thermostaat die op de afstand te bedienen is.

    

   Watergedragen vloerverwarming

   Veel voorkomend is watergedragen vloerverwarming, deze bestaat uit buizen waar verwarmd water doorheen stroomt. Watergedragen vloerverwarming is net zoals normale radiatoren aangesloten op de cv-ketel, dus maakt ook gebruikt van dezelfde thermostaat. Verwarmd water stroomt dan via de cv-ketel naar de buizen van de vloerverwarming. 

   Hierdoor zal de vloer opwarmen en warme lucht stijgt op, dus zo zal de temperatuur in huis ook toenemen tot de gewenste temperatuur. Als de gewenste temperatuur (aangegeven op de thermostaat) bereikt is zal de cv-ketel stoppen met water opwarmen. 

    

   Elektrische vloerverwarming

   Elektrische vloerverwarming werkt eigenlijk met hetzelfde principe als watergedragen vloerverwarming, maar nu is er geen koppeling naar de cv-ketel en de rest van de radiatoren. Voor elektrische vloerverwarming heeft u een aparte thermostaat nodig om de temperatuur te regelen. Deze zal ook weer ervoor zorgen dat u altijd de gewenste temperatuur in huis heeft.

    

   Uw specialist in vloerverwarming

   Bent u op zoek naar kwalitatief hoogwaardige vloerverwarming? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Kies voor een aangename temperatuur voor MAGNUM vloerverwarming. Als u nog vragen heeft over de installatie van uw vloerverwarming of thermostaat kunt u gerust even contact met ons opnemen. Wij zullen u dan advies geven zodat u de beste keuze kan maken!

   • Verhelst Hilde

    Geplaatst op woensdag 21 december 2022 18:25

    Beste, ik wil graag mijn verwarming regelen maar er komt steeds op:wenstemperatuur overschreden, hoe krijg ik dit weg?
    Ik ben hier pas komen wonen.
    Vriendelijke groeten Hilde Verhelst

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »