• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 30 Juni 2023

   Zelf een close in boiler aansluiten: dit is hoe het werkt

   Een close-in boiler is een klein apparaat dat warm water levert voor de keuken en badkamer. We zien het steeds vaker in huishouden aangezien het gemak en comfort voor huishoudens biedt die dicht bij hun warmwatervoorziening willen zijn. Tegenwoordig is het mogelijk om de close in boiler zelf te installeren. Maar hoe werkt het aansluiten van een close-in boiler precies? In dit artikel zullen we door de stappen heen lopen om een close-in boiler correct aan te sluiten en te installeren.

    

   1. Selecteer de juiste locatie

   Allereerst is het belangrijk om de juiste locatie voor uw close-in boiler te kiezen. Het moet worden geïnstalleerd in de buurt van uw warmwaterbron die vervolgens ook toegankelijk moet zijn voor onderhoud. Het is daarnaast belangrijk om een elektrische aansluiting te hebben in de buurt van de locatie van de boiler. Zorg ervoor dat de locatie vrij is van obstakels en gemakkelijk bereikbaar is om de close in boiler te plaatsen.

    

   2. Bereid de water- en elektrische aansluitingen voor

   Voordat u begint met het installeren van de close-in boiler, moet u ervoor zorgen dat de water- en elektrische aansluitingen klaar zijn. Zet het warmwatergedeelte van de kraan uit en zorg ervoor dat er geen water uitkomt. Sluit vervolgens de koudwaterkraan af en laat het water weglopen uit de pijpleiding.

    

   3. Bevestig de koperen leidingen

   Sluit de inlaat- en uitlaatleidingen van de close-in boiler aan op de warm- en koudwaterleidingen. Maak gebruik van koperen leidingen en schroef deze stevig vast. Gebruik de juiste gereedschappen om de leidingen vast te zetten en gebruik tape voor de schroefdraadverbindingen.

    

   4. Sluit de elektriciteit aan

   Om de close-in boiler te laten werken, moet u de elektriciteit aansluiten. Sluit de draden aan op de juiste aansluitingen volgens de instructies van de fabrikant. Schakel vervolgens de stroom in en test of de boiler goed werkt. Bij een elektrische close-in boiler is dit vaak een stekker die je in het stopcontact kunt doen. 

    

   5. Controleer op lekkages

   Controleer na het aansluiten van de close-in boiler op lekkages. Draai alle leidingen en koppelingen aan om te zorgen dat ze goed vastzitten. Controleer vervolgens op eventuele lekkages door de warmwaterkraan open te draaien. Als u lekkages of ander probleem ondervindt, schakel dan de stroom uit en neem contact op met een professional. Zijn er geen lekkages of andere problemen aanwezig? Vul dan de close-in boiler met water tot het juiste niveau en zet de boiler aan. Het water in de boiler wordt nu verwarmd.

    

   Geniet van een aangesloten close in boiler

   Het aansluiten van een close-in boiler kan een grote klus lijken, maar met de juiste stappen en wat geduld kan het gemakkelijk worden aangesloten. Besteed aandacht aan de locatie en zorg ervoor alle water- en elektrische aansluitingen voor te bereiden voordat u begint. Door deze stappen te volgen, kunt u ervoor zorgen dat uw close-in boiler goed aangesloten wordt voor optimale prestaties en comfort in uw huis.

    

   Uw specialist in boilers

   Bent u op zoek naar een boiler die past binnen uw situatie? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres. Wij bieden een breed assortiment aan verschillende type boilers. Denk daarbij aan een doorstroomboiler, staande boiler of warmtepompboiler voor een duurzame en comfortabele oplossing. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen of het boilers of wilt u een boiler kopen? Neem dan gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking