• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 20 Oktober 2021

   Welke soorten vloerverwarming zijn er?

   Een aangename temperatuur in huis krijgen kan op vele manieren. Er zijn tegenwoordig verschillende opties om uw huis te verwarmen. Zo zijn er ook verschillende soorten vloerverwarming. Het vloerverwarmingssyteem dat u kiest is afhankelijk van uw situatie. In dit blog vertellen we welke soorten vloerverwarming er zijn.

    

   Vloerverwarmingsystemen

   Het verschil tussen de soorten vloerverwarming heeft voornamelijk te maken met de opbouwhoogte installatiemethode en reactiesnelheid. Vanuit de basis gaat het bij vloerverwarming om twee soorten systemen waaronder watergedragen vloerverwarming en elektrische vloerverwarming. Om een beter beeld te geven van de verschillen zullen we deze soorten vloerverwarming uitgebreid behandelen.

    

   Elektrische vloerverwarming

   Bij elektrische vloerverwarming wordt de warmte gegenereerd door matten in de vloer te plaatsen. Een elektrische verwarmingsmat is verbonden met stroom waardoor ze warm kunnen worden. Het voordeel hiervan is dat warmte direct opgenomen wordt in de vloer. De installatie hiervan is vrij eenvoudig, niet al te duur in aanschaf en heeft weinig tot geen onderhoud nodig. Deze vorm van vloerverwarming is vooral geschikt voor kleinere ruimtes zoals uw badkamer. Door de elektrische vloerverwarming combineren met een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat bespaard u een hoop kosten. Er zijn verschillende manieren om elektrische vloerverwarming aan te leggen.

    

   Watergedragen vloerverwarming

   Bij dit vloerverwarmingssysteem wordt de warmte gegeneerd door middel van water. Hierbij kunt u kiezen voor natbouw of droogbouw. Bij natbouw worden de vloerverwarmingsbuizen direct in de de dekvloer bevestigd. Vervolgens wordt dit met cement afgegoten. Dit zien we voornamelijk bij nieuwbouw. Kiest u voor droogbouw? Dan wordt het systeem bovenop de bestaande vloer gelegd.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies op het gebied van vloerverwarming. Daarnaast bieden we een ruim assortiment aan verschillende soorten vloerverwarming, ventilatie en sanitair. Voor goede kwaliteit kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Zo kunt u genieten van een aangenaam leefklimaat in huis. Advies nodig bij het maken van de juiste keuze? Dan bieden wij graag een advies op maat. Voor vragen kunt u gerust contact met ons opnemen.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking