• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza Oguz - Zaterdag 28 Juni 2023

   Welke elektrische vloerverwarming is geschikt voor een badkamer?

   Een warme badkamer is een must, vooral tijdens de koude wintermaanden. Maar welke elektrische vloerverwarming is het meest geschikt voor een badkamer? Met zoveel verschillende opties op de markt kan het lastig zijn om de beste keuze te maken. Er zijn twee soorten elektrische vloerverwarming: matten en kabels. Een mat is een vooraf gemaakte, voorgevormde mat die op de vloer wordt gelegd, terwijl kabels je zelf op de juiste manier op de vloer moet leggen. Hieronder bespreken we enkele belangrijke aspecten om rekening mee te houden bij het kiezen van de juiste vloerverwarming.

    

   Verwarminsmat

   Een elektrische verwarmingsmat is een veelgebruikte optie voor elektrische vloerverwarming in de badkamer. Dit systeem bestaat uit een mat die op de vloer wordt gelegd, waarbij de verwarmingskabels gelijkmatig over de vloer verdeeld zijn. Een vloerverwarmingsmat heeft een matige opbouwhoogte en kan worden toegepast op zowel bestaande als nieuwe vloeren. Houd daarnaast in rekening met een vloerverwarmingsmat die voldoende isolatie biedt voor de badkamer. Hierdoor wordt er energie bespaard en blijft de vloerverwarming efficiënter.

    

   Losse kabels

   Een ander type elektrische vloerverwarming voor de badkamer zijn losse kabels. Deze verwarmingskabels kunnen op elke willekeurige manier op de vloer worden gelegd. Hierdoor is deze optie geschikt voor badkamers van elke vorm en grootte. Bovendien heb je bij losse kabels de mogelijkheid om specifieke delen van de vloer extra te verwarmen, zoals bijvoorbeeld rondom het toilet of de douche. Dit is een energiezuinige manier om de badkamer aangenaam te verwarmen.

    

   Infrarood vloerverwarming

   Infrarood vloerverwarming is een mooie optie voor een badkamer waar comfort en gebruiksgemak voorop staan. Dit systeem is erg dun en kan direct op de bestaande vloerbedekking worden gelegd. Infrarood vloerverwarming werkt op basis van stralingswarmte, wat betekent dat het niet de lucht in de badkamer verwarmt, maar de vaste objecten. Dit resulteert in een zeer snelle opwarming van de badkamer.

    

   Verwarmingsfolie

   Verwarmingsfolie is een ander populaire optie en bestaat uit een dunne, flexibele afdekking van kunststof die op de tegels wordt aangebracht. Je kunt deze optie eenvoudig zelf installeren, aangezien de folie zelfklevend is. Het wordt aanbevolen om deze optie wel te combineren met een isolatielaag. Verwarmingsfolie verwarmt snel op en kan ook als bijverwarming worden gebruikt in de badkamer.

    

   Kies het juiste type elektrische vloerverwarming

   Bij het kiezen van de juiste elektrische vloerverwarming voor jouw badkamer zijn er verschillende factoren om rekening mee te houden. Zoek altijd naar opties die geschikt zijn voor gebruik in de badkamer. Daarnaast is het belangrijk om de verschillende systemen, zoals een verwarmingsmat, infrarood, losse kabels en folieverwarming met elkaar te vergelijken. Denk ook aan de opbouwhoogte, energieverbruik en de mogelijkheid om de vloerverwarming te combineren met een isolatielaag. Zo weet je zeker dat jouw badkamer altijd comfortabel warm is, ongeacht het seizoen.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een compleet aanbod voor het leggen van vloerverwarming. Naast dat we allerlei verschillende soorten materialen aanbieden, kunt u ook voor een complete vloerverwarming set bij ons terecht. Wij beschikken over MAGNUM vloerverwarming voor een kwalitatieve vloerverwarming in huis. Zo zorgen we ervoor dat u op lange termijn kunt genieten van een comfortabel leefklimaat. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen? Neem gerust contact met ons op. Wij helpen u graag!

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »