Sluiten

Categorieën

Filters
  Thijme van Brakel - Zaterdag 28 September 2021

  Wat zijn de voor- en nadelen van vloerverwarming

  Steeds meer huishoudens gaan over tot vloerverwarming. Daar komt het een en ander bij kijken. Wanneer vloerverwarming wilt gaan aanschaffen is het van belang u goed te informeren over de voordelen en nadelen. In dit blog hebben we alle voor- en nadelen van vloerverwarming voor u op een rijtje gezet.

   

  Wat is vloerverwarming?

  Bij vloerverwarming wordt ruimte verwarmd via de grond. Afhankelijk van het vloerverwarmingssysteem worden hiervoor verschillende verwarmingselementen gebruikt. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, isolatiemateriaal en een thermostaat. U kunt ervoor kiezen om watergedragen of elektrische vloerverwarming te nemen. Een watergedragen vloerverwarming is een systeem waarbij u optimaal uw bestaande verwarmingssysteem kunt gebruiken terwijl u enkel de radiatoren hoeft weg te halen en de vloerverwarmingsbuizen hoeft aan te leggen. Elektrische vloerverwarming wordt door middel van elektriciteit opgewarmd. Deze warmte wordt gegeneerd door andere verwarmingselementen zoal matten, kabels en folie.

   

  Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

  • Vloerverwarming is eenvoudig te installeren en bedienen. Wanneer de vloerverwarming er eenmaal in ligt hoeft hier bijna niks meer aan te doen. Zo kunt u met een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat de gewenste temperatuur instellen. Deze is verbonden met WiFi waardoor de vloerverwarming op afstand bediend kan worden. Daarnaast kunt u de vloerverwarming zo programmeren dat deze 's nachts automatisch minder warmte afgeeft.
  • Vloerverwarming is energiezuinig. In tegenstelling tot een radiator kan vloerverwarming op een lagere temperatuur veel warmte genereren. Omdat vloerverwarming uit de vloer komt kan het een groot oppervlakte van de ruimte voorzien van warmte. Met vloerverwarming kunt u wel zo'n 15% besparen. Met reflectiefolie zorgt u ervoor dat de warmte nog effectiever warmte kan geleiden.
  • Er zijn geen zichtbare verwarmingselementen zoals een radiator. Dit bespaard ruimte in uw woning of pand.
  • De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de ruimte. Hierdoor heeft u minder last van luchtcirculatie.

   

  Wat zijn de nadelen van vloerverwarming?

  • Het aanschaffen van vloerverwarming is relatief duur. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal oppervlakte dat voorzien moet worden van vloerverwarming. Daarnaast komen er ook kosten kijken bij de installatie van vloerverwarming.
  • Het is niet eenvoudig om vloerverwarming in een bestaande vloer te leggen.
  • Vloerverwarming is niet op elke vloer toepasbaar. Het is namelijk niet aan te raden om vloerverwarming te leggen bij vloerbedekking of tapijt. Vloerverwarming combineren met een houten vloer is mogelijk. Echter moet daarbij wel rekening worden gehouden met een aantal zaken.
  • Het duurt lang voordat de vloerverwarming warm is. Om die reden adviseren wij de vloerverwarming aan te houden. Hiermee bespaard u ook energie.

   

  Uw vloerverwarmingsspecialist

  Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies over vloerverwarming. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan installatie materialen. Heeft u vragen? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

   

  Recente artikelen

  Vergelijk 0

  Voeg nog een product toe (max. 5)

  Start vergelijking

  Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »