• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Zaterdag 15 September 2021

   Wat zijn de voor- en nadelen van vloerverwarming

   Steeds meer huishoudens gaan over tot vloerverwarming. Daar komt het een en ander bij kijken. Wanneer vloerverwarming wilt gaan aanschaffen is het van belang u goed te informeren over de voordelen en nadelen. In dit blog hebben we alle voor- en nadelen van vloerverwarming voor u op een rijtje gezet.

    

   Wat is vloerverwarming?

   Bij vloerverwarming wordt ruimte verwarmd via de grond. Afhankelijk van het vloerverwarmingssysteem worden hiervoor verschillende verwarmingselementen gebruikt. Denk daarbij aan vloerverwarmingsbuizen, isolatiemateriaal en een thermostaat. U kunt ervoor kiezen om watergedragen of elektrische vloerverwarming te nemen. Een watergedragen vloerverwarming is een systeem waarbij u optimaal uw bestaande verwarmingssysteem kunt gebruiken terwijl u enkel de radiatoren hoeft weg te halen en de vloerverwarmingsbuizen hoeft aan te leggen. Elektrische vloerverwarming wordt door middel van elektriciteit opgewarmd. Deze warmte wordt gegeneerd door andere verwarmingselementen zoal matten, kabels en folie.

    

   Wat zijn de voordelen van vloerverwarming?

   Eén van de grootste voordelen van vloerverwarming is dat het comfortabeler aanvoelt dan andere manieren om uw woning te verwarmen. U hoeft geen stof te verplaatsen, waardoor allergieën worden verminderd. Daarnaast maakt vloerverwarming geluidloos warmte af, waardoor er meer rust en stilte in je huis ontstaat. Verder is de installatie makkelijk en duurzaam en benut het de ruimtes in je woning optimaal door onzichtbare installaties die weinig ruimte innemen. Hieronder hebben wij nog een aantal voordelen voor u op een rijtje gezet:

    

   • Vloerverwarming is eenvoudig te installeren en bedienen. Wanneer de vloerverwarming er eenmaal in ligt hoeft hier bijna niks meer aan te doen. Zo kunt u met een slimme elektrische vloerverwarming thermostaat de gewenste temperatuur instellen. Deze is verbonden met WiFi waardoor de vloerverwarming op afstand bediend kan worden. Daarnaast kunt u de vloerverwarming zo programmeren dat deze 's nachts automatisch minder warmte afgeeft.

    

   • Vloerverwarming is energiezuinig. In tegenstelling tot een radiator kan vloerverwarming op een lagere temperatuur veel warmte genereren. Omdat vloerverwarming uit de vloer komt kan het een groot oppervlakte van de ruimte voorzien van warmte. Met vloerverwarming kunt u wel zo'n 15% besparen. Met reflectiefolie zorgt u ervoor dat de warmte nog effectiever warmte kan geleiden.

    

   • Er zijn geen zichtbare verwarmingselementen zoals een radiator. Dit bespaard ruimte in uw woning of pand.

    

   • De warmte wordt gelijkmatig verdeeld over de ruimte. Hierdoor heeft u minder last van luchtcirculatie.

    

   • Omdat vloerverwarming een lagere luchtstroom heeft dan andere verwarmingstypes, worden stof en allergenen minder verspreid, wat een gezonder binnenklimaat bevordert.

    

   Wat zijn de nadelen van vloerverwarming?

   Hoewel er veel voordelen zijn met betrekking tot de installatie van vloerverwarming, zijn er ook een aantal nadelen waarmee rekening gehouden moet worden:

    

   • Het aanschaffen van vloerverwarming is relatief duur. De prijzen zijn natuurlijk afhankelijk van het aantal oppervlakte dat voorzien moet worden van vloerverwarming. Daarnaast komen er ook kosten kijken bij de installatie van vloerverwarming.

    

   • Het is niet eenvoudig om vloerverwarming in een bestaande vloer te leggen.

    

   • Vloerverwarming is niet op elke vloer toepasbaar. Het is namelijk niet aan te raden om vloerverwarming te leggen bij vloerbedekking of tapijt. Vloerverwarming combineren met een houten vloer is mogelijk. Echter moet daarbij wel rekening worden gehouden met een aantal zaken.
   • Het duurt lang voordat de vloerverwarming warm is. Om die reden adviseren wij de vloerverwarming aan te houden. Hiermee bespaart u ook energie.

    

   Kiezen voor vloerverwarming?

   Er zijn veel voordelen verbonden aan het installeren van een vloerverwarmingssysteem in uw huis. Het is echter belangrijk om de voordelige als nadelige kanten te overwegen voordat u een dergelijke investering doet. Hoewel vloerverwarmingssystemen energie-efficiënt zijn en een gelijkmatige temperatuur creëren in uw woonruimtes, kunnen ze ook duur zijn om te installeren (vooral als u van plan bent uw huis later te verkopen) en er kunnen problemen zijn met het onderhoud in de toekomst als gevolg van hun locatie onder uw vloeren. Door al deze voor- en nadelen zorgvuldig af te wegen, kunt u met kennis van zaken beslissen of investeren in vloerverwarming voor u zinvol is!

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen geven we graag advies over vloerverwarming. Voor een comfortabel leefklimaat kiest u voor MAGNUM vloerverwarming. Daarnaast bieden wij een ruim assortiment aan installatiematerialen. Denk daarbij aan verschillende soorten boilers waaronder een doorstroomboiler, close in boiler of staande boiler voor aangenaam warm water. Heeft u vragen over onze producten? Neem dan gerust contact met ons op. Wij staan u graag te woord.

    

   Vloerverwarming offerte

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking