• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Woensdag 26 September 2023

   Wat zijn de kosten van een warmtepomp?

   Een warmtepomp is een systeem dat steeds populairder wordt in Nederland. Het is een milieuvriendelijke manier om uw huis te voorzien van warmte. Daarnaast kunt u met een warmtepomp kan flink besparen op energiekosten. Maar wat zijn dan eigenlijk de daadwerkelijke kosten van een warmtepomp en is het wel echt zo financieel gunstig voor uw huishouden? In dit artikel zullen we u daar alles over vertellen.

    

   Kosten warmtepompboiler

   Er zijn drie kostenposten waar u rekening mee moet houden als u een warmtepomp aanschaft. De aanschafkosten, de installatiekosten en de energiekosten. De aanschafkosten van een warmtepomp liggen hoger dan die van een traditionele cv-ketel. Voor een gemiddelde woning betaalt u tussen de €4.000 en €15.000 voor een warmtepomp. Dit hangt af van het type systeem (bijvoorbeeld een lucht/lucht-warmtepomp of een water/water-warmtepomp), de grootte van de woning en de mate van isolatie. Het is belangrijk om na te gaan welk type systeem het beste past bij uw huishouden.

    

   Naast de aanschafkosten is het belangrijk om rekening houden met de installatiekosten. De installatie van een warmtepomp is vaak duurder dan bij een cv-ketel. Dit komt omdat er vaak aanpassingen aan het leidingwerk en de elektriciteitsvoorziening nodig zijn. De installatie van een warmtepomp kost gemiddeld tussen de €2.000 en €5.000. Het is belangrijk om verschillende offertes te vergelijken voordat u een installateur kiest.

    

   Als u eenmaal een warmtepomp hebt laten installeren, kunt u beginnen met het besparen op de energiekosten. U verbruikt namelijk minder gas en in sommige gevallen zelfs helemaal geen gas meer. In plaats daarvan gebruikt u stroom, die bijvoorbeeld kan worden opgewekt met zonnepanelen. Dit kan flink schelen in de energierekening. Hoeveel u precies bespaart, hangt af van verschillende factoren zoals de grootte van de woning, het type warmtepomp en het stroomtarief.

    

   Beschikbare subsidies

   Er zijn verschillende subsidies beschikbaar voor warmtepompen die de aanschaf- en installatiekosten kunnen verlagen. Zo is er de Investeringssubsidie Duurzame Energie (ISDE) waarbij u een deel van de kosten terug kunt krijgen. Ook kunt u aanspraak maken op de Subsidie Energiebesparing Eigen Huis (SEEH), als u naast de warmtepomp ook andere energiebesparende maatregelen treft in huis. Dit kan oplopen tot duizenden euro's.

    

   Milieu 

   Afgezien van de financiële voordelen is er nog een belangrijke reden om over te stappen op een warmtepomp. Het is namelijk beter voor het milieu. Een warmtepomp verbruikt minder fossiele brandstoffen dan een cv-ketel en stoot daardoor minder CO2 uit. Hierdoor draag je bij aan een duurzamere wereld.

    

   Bespaar kosten met een warmtepomp in huis

   De kosten van een warmtepomp zijn hoger dan die van een cv-ketel, maar het kan op de lange termijn flink besparen op energiekosten. Het is belangrijk om u goed te laten adviseren over welk type warmtepomp het beste past bij uw woning. Het advies is om verschillende offertes te vergelijken bij installateurs. De beschikbare subsidies kunnen de aanschaf- en installatiekosten van de warmtepomp verlagen. Overweeg naast de financiële voordelen ook de voordelen voor het milieu. Met een warmtepomp draagt u namelijk ook bij aan een duurzamere wereld.

    

   Uw specialist in verwarming

   U gaat een warmtepomp kopen? Dan bent u bij 123InstallatieMaterialen aan het juiste adres! Wij bieden verschillende soorten warmtepompen voor een aangenaam en duurzaam leefklimaat. Kies de warmtepomp die het beste past bij uw situatie. Naast onze warmtepomp kunt bij ons ook een warmtepompboiler kopen. Verder bieden we ook andere duurzame producten aan. Denk daarbij aan een elektrische vloerverwarming en verschillende soorten boilers als een close in boiler, doorstroomboiler. of warmtepomp boiler. Heeft u hulp nodig bij de keuze van de juiste materialen? Neem dan contact met ons op. Wij geven graag advies. 

    

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking