• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 1 April 2021

   Wat verbruikt elektrische vloerverwarming?

   Wanneer u voor elektrische vloerverwarming kiest is het van belang om te weten wat het verbruikt. Zo krijgt u een beter beeld van de kosten van elektrische vloerverwarming. Bij 123InstallatieMaterialen geven we u in dit artikel een helder beeld van het gebruik van elektrische vloerverwarming.

    

   Verbruik elektrische vloerverwarming

   Wat verbruikt elektrische vloerverwarming? Dit is natuurlijk afhankelijk van het weer, maar ook van hoe vaak de vloerverwarming uit of aan wordt gezet. Er is namelijk een verschil tussen het steeds aan of uit zetten van de verwarming en wanneer het vloerverwarmingssysteem constant op een gemiddelde temperatuur staat. We horen weleens dat elektrische vloerverwarming duur is in gebruik. Echter is elektrische vloerverwarming goedkoper dan de aanschaf van een traditionele CV-verwarming. Daarnaast zijn er nauwelijks onderhoudskosten gemoeid bij elektrische vloerverwarming wat op lange termijn geld bespaart.

    

   Ook isolatie heeft invloed op het verbruik van elektrische vloerverwarming. Hoe beter de isolatie, des minder u hoeft te stoken. Een goede isolatie leidt dus tot een lager verbruik van het vloerverwarmingssysteem. Wij raden daarom ook aan om gebruik te maken van de juiste isolatiematerialen om kou in de ruimte te vermijden. Daarnaast kunt u ervoor kiezen om gebruik te maken van reflectiefolie

    

   Elektrische vloerverwarming kan op verschillende ruimtes in huis worden gelegd. In ruimtes met hoge plafonds of serres verbruikt elektrische vloerverwarming over het algemeen meer. In kleine ruimtes kan elektrische vloerverwarming sneller warmte genereren dan grote ruimtes. Houd dus ook rekening met de ruimte waar het vloerverwarmingssyteem komt te liggen.

    

   Type vloer

   Elektrische vloerverwarming is over het algemeen goed te combineren met verschillende vloeren, maar kan niet overal worden geplaatst. Keramische tegels is het type vloer dat het meest geschikt is voor elektrische vloerverwarming aangezien de tegels goed warmte geleiden en vasthouden. Bij hout of zeil is dat minder goed te combineren, maar nog steeds mogelijk. Onze elektrische verwarmingsmat is vrijwel in iedere situatie toepasbaar. Daarnaast kan deze MAGNUM vloerverwarming op een bestaande of reeds aangebrachte vloer worden aangebracht.

    

   Verbruik berekenen?

   Afankelijk van uw situatie en het type vloerverwarming kunnen we samen berekenen wat het mogelijke verbruik van de elektrische vloerverwarming zal zijn. Bij 123InstallatieMaterialen bieden we voornamelijk MAGNUM vloerverwarming aan voor een aangename temperatuur in huis. U kunt ons gerust vragen stellen over vloerverwarming. Met onze expertise op het gebied van vloerverwarming zullen we adviseren bij het maken van de beste keuze.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »