• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 7 November 2023

   Wat is de ISDE: Subsidie voor verduurzaming van uw woning?

   Het verduurzamen van uw woning kan een flinke investering zijn, maar het is wel de moeite waard voor de lange termijn. U bespaart niet alleen op uw energierekening, maar het is ook nog eens goed voor het milieu. Gelukkig zijn er tegenwoordig verschillende subsidies die u kunt aanvragen om de kosten voor verduurzaming te drukken. Een van deze subsidies is de Investeringssubsidie duurzame energie (ISDE). Benieuwd naar wat de ISDE is en hoe u deze subsidie kunt aanvragen? Lees dan verder.

    

   Wat is ISDE?

   De ISDE is een subsidie die beschikbaar is gesteld door de overheid om huiseigenaren te helpen bij het verduurzamen van hun woning. Met deze subsidie kunt u een deel van de kosten voor het installeren van duurzame technieken terugkrijgen. Hierbij kunt u denken aan zonnepanelen, warmtepompen, zonneboilers en biomassaketels. Door deze duurzame technieken te installeren, kunt u flink besparen op uw energierekening.

    

   Hoe kom ik in aanmerking voor de subsidie?

   Om in aanmerking te komen voor de ISDE zijn er een aantal voorwaarden waar u aan moet voldoen. Zo moet u voldoen aan de voorwaarden die gesteld zijn voor de specifieke techniek waarvoor u de subsidie aanvraagt. Daarnaast moet u eigenaar zijn van de woning waarvoor u de subsidie aanvraagt en moet deze woning uw hoofdverblijf zijn. Verder moet u de aanvraag voor de subsidie doen voordat u begint met de installatie van de duurzame techniek.

   Subsidie aanvragen

   Het aanvragen van de ISDE kan via de website van de Rijksdienst voor Ondernemend Nederland (RVO). Hier kunt u het aanvraagformulier invullen en de benodigde documenten uploaden. Bij het aanvragen van de subsidie moet u onder andere een offerte van de installateur meesturen, waarop de kosten voor de installatie van de duurzame techniek staan vermeld. De hoogte van de subsidie hangt af van het type duurzame techniek dat u laat installeren en het vermogen hiervan.

    

   Het budget voor de ISDE wordt jaarlijks vastgesteld door de overheid. Het kan dus zijn dat het budget voor de subsidie op is op het moment dat u uw aanvraag indient. Daarom is het verstandig om op tijd uw aanvraag in te dienen, voordat het budget op raakt. Houd er ook rekening mee dat de subsidie niet met terugwerkende kracht wordt verstrekt.

    

   Aan de slag met uw subsidie

   Door gebruik te maken van de ISDE kunt u flink besparen op de kosten voor het verduurzamen van uw woning. Het aanvragen van de subsidie is gelukkig niet moeilijk en kan online gedaan worden via de website van de RVO. Wel is het belangrijk om op tijd uw aanvraag in te dienen, omdat het budget voor de subsidie elk jaar beperkt is. Zorg ervoor dat u voldoet aan de voorwaarden voordat u de aanvraag doet en vergeet niet om de benodigde documenten mee te sturen. Zo kunt u straks genieten van een duurzame woning!

    

   Stappenplan voor het aanvragen van de subsidie

   Door het stappenplan vanuit de overheid te volgen kunt u de aanvraag zelf eenvoudig indienen. Lees in de volgende 5 stappen wat u moet doen om uw aanvraag goed af te ronden:

   • Stap 1: Check de voorwaarden
   • Stap 2: Zoek de meldcode
   • Stap 3: Koop uw maatregel
   • Stap 4: Laat uw maatregelen installeren
   • Stap 5: Subsidie aanvragen

    

   Wij helpen u verduurzamen

   Bij 123InstallatieMaterialen helpen we maat het verduurzamen van woningen. Zo bieden we een breed assortiment aan duurzame materialen voor een betere wereld. Denk daarbij aan verwarming, boilers en airconditioning. Voor een aangename temperatatuur in huis bieden we producten voor watergedragen en elektrische vloerverwarming. Voor een effeciënte warmteafgifte hebben we verschillende type boilers als een doorstroomboiler, close in boiler, staande boiler en grote boiler. Ook kunt u bij ons een warmtepompboiler kopen. Kortom, we hebben een breed scala aan duurzame producten voor u in petto waar u voor in aanmerking kunt als het gaat om subisie. Neem bij vragen contact met ons op.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »