• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Dinsdag 20 Juni 2023

   Waarom vloerverwarming onder de douche geen goed idee is

   Heeft u ooit overwogen om vloerverwarming te installeren in uw badkamer? Het nemen van vloerverwarming in de badkamer is zeker een heerlijke luxe om op een warme vloer te lopen in de ochtend. Vooral wanneer de tegels normaal gesproken koud zijn. Maar als het gaat om de douche, is vloerverwarming geen goed idee. In dit artikel leest u waarom het niet verstandig is om vloerverwarming onder de douche te plaatsen.


   Gevaar op kortsluiting

   Een van de belangrijkste redenen om geen vloerverwarming te installeren in uw douche is het gevaar van kortsluiting. De vochtige omgeving onder uw douche kan een gevaarlijke situatie creëren als er elektriciteit wordt gebruikt. Water dat onbedoeld in contact komt met elektriciteit kan leiden tot letsel of zelfs elektrocutie. Het is daarom niet aanbevolen om vloerverwarming onder de douche te installeren, tenzij de installatie professioneel is aangelegd en volledig waterdicht is gemaakt. 

    

   Verhoogd risico op lekkages

   Een ander gevaar van het installeren van vloerverwarming onder de douche is het risico op lekkages. Het is bekend dat water sijpelt door de voegen van de douchetegels en op de vloer valt. Door vloerverwarming onder de douche te installeren, verhoogt u het risico op lekkages of water dat in de elektrische bedrading sijpelt. Dit kan leiden tot uitval van de vloerverwarming en schade aan uw badkamer.

    

   Vochtigheid vermindert de prestaties van vloerverwarming

   Vochtigheid en vloerverwarming gaan niet goed samen. Vochtige omstandigheden kunnen de prestaties van vloerverwarmingsystemen verminderen. Hoewel vloerverwarming onder de douche misschien wel lekker warm lijkt, is het in feite niet efficiënt. De vochtigheid onder de douche kan ervoor zorgen dat de warmte van de vloer verdwijnt en dat er meer energie nodig is om de vloer op temperatuur te houden. Daarnaast wordt de vloer over het algemeen wel warm wanneer u een douche neemt. Om die reden is het daarom ook een overbodige luxe.

    

   Andere technieken werken beter

   In plaats van vloerverwarming onder de douche te installeren, zijn er andere technieken die beter werken in deze vochtige omgeving. Bijvoorbeeld, elektrische verwarmingselementen die aan de wanden van de douche worden gemonteerd. Deze elementen zijn ontworpen om snel op te warmen en snelle warmteafgifte te genereren, zonder dat er vocht bij de elektriciteit kan komen. Een andere optie is om een ​​radiatorkachel onder de handdoekenrek van uw douche te installeren. Dit zorgt voor warme handdoeken en een aangename temperatuur in de doucheruimte.

    

   Vermijd vloerverwarming onder de douche

   Hoewel de vloerverwarming bijna overal in de badkamer kan worden geïnstalleerd, is het niet verstandig om deze onder de douche te installeren. Het kan leiden tot gevaarlijke situaties, zoals kortsluiting en verhoogde risico's op lekkages. Beter is om alternatieve verwarmingstechnieken te gebruiken, zoals elektrische verwarmingselementen. Door deze alternatieven te gebruiken, kunt u genieten van een comfortabele badkamerervaring zonder onnodige risico's. Het is belangrijk om voorzichtig te zijn bij het installeren van elke vorm van verwarming in de douche. Zorg altijd voor professionele installatie en kies voor veilige technieken die passen bij de vochtige omgeving. Zo kunt u gegarandeerd genieten van een warme badkamerervaring zonder onnodige gevaren.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan verschillende soorten vloerverwarmingssystemen. Denk daarbij aan watergedragen of elektrische vloerverwarming voor een comfortabel leefklimaat. Bent u op zoek naar een volledig systeem? Dan kunt u bij ons een volledige vloerverwarmingsset bestellen. Onze MAGNUM vloerverwarming is van hoge kwalitateit en gaat lang mee. Heeft u nog vragen met betrekking tot vloerverwarming? Neem dan gerust contact met ons op. Wij adviseren graag. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking