• Incl.Excl.
  BTW
 • Klantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Donderdag 28 Juni 2023

   Waarom een hybride warmtepomp een forse gasbesparing is

   Het verminderen van het gasgebruik kan leiden tot aanzienlijke besparingen op uw energierekening. Zo zijn er diverse soorten opties om de gasrekening te verlagen. Een van de mogelijkheden is het nemen van een hybride warmtepomp. Maar wat is een hybride warmtepomp eigenlijk? En hoe kan dit apparaat bijdragen aan een forse gasbesparing in de toekomst? In dit artikel gaan we dieper in op de voordelen van een hybride warmtepomp.

    

   Waar dient een hybride warmtepompboiler voor?

   Maar eerst, wat is een hybride warmtepomp nou eigenlijk precies? Dit type warmtepomp kan worden geïnstalleerd in huizen waarbij er nog een gasaansluiting is. Het werkt in combinatie met een cv-ketel, waardoor een huishouden het comfort behoudt van een cv-ketel, maar toch minder gas verbruikt. Een hybride warmtepomp haalt namelijk warmte uit de lucht of de grond en zet dit om naar bruikbare warmte voor uw huis. Op die manier is er minder gas nodig om het huis te verwarmen en wordt er dus niet onnodig verbruikt. 

    

   Grote besparingen

   Een hybride warmtepomp kan tot wel 70% aan gas besparen ten opzichte van een traditionele cv-ketel. Dit komt omdat de warmtepomp het grootste gedeelte van het jaar het huis kan verwarmen zonder gas te verbruiken. Alleen bij temperaturen onder de 10 graden springt de cv-ketel bij. Dit is ook het geval wanneer er warm water wordt gebruikt in het huis. Het is dus een perfecte combinatie, wat betekent dat je minder afhankelijk bent van gas. Tegenwoordig zien we steeds vaker een hybride warmtepompen in huishoudens. Niet gek, aangezien de eerste cijfers van een grote landelijke monitoring aangeven dat het hebben een hybride warmtepomp voor besparingen zorgt.

    

   Naast de besparing, zorgt het gebruik van een hybride warmtepomp ook voor een vermindering van CO2-uitstoot. Er is namelijk minder gas nodig, waardoor er minder schadelijke stoffen in de lucht komen. Dit draagt bij aan een beter milieu.

    

   Een hybride warmtepomp zorgt ook voor een betere isolatie wat leidt tot minder warmteverlies. Dit komt omdat de warmtepomp minder vermogen nodig heeft en dus minder warmte afgeeft. Daarnaast is het ook mogelijk om deze warmtepomp te combineren met zonnepanelen. Zo produceert u zelf (duurzame) energie, en gebruikt u de warmtepomp om deze energie efficiënt te verbruiken.

    

   Het gebruik van een hybride warmtepomp een positief effect op de waarde van uw woning. Door te investeren in duurzaamheid, verhoogt u namelijk de waarde van je huis aanzienlijk. Verder is het aantrekkelijk om een duurzaam huis te hebben, wat de woning bij verkoop aantrekkelijker maakt voor potentiële kopers. Daarnaast zijn er ook vaak mogelijke subsidies voor de aanschaf en installatie van een hybride warmtepomp. Hierdoor wordt de aanschaf van een hybride warmtepomp een stuk aantrekkelijker. Het kan daardoor een goede investering zijn voor de lange termijn.

    

   Ga voor een duurzamere toekomst met een hybride warmtepomp

   Een hybride warmtepomp biedt diverse voordelen. Zo kan het bijdragen aan het verminderen van gasverbruik, minder CO2-uitstoot, een beter geïsoleerd huis, en de mogelijkheid om zonnepanelen te combineren met de warmtepomp. Bovendien bieden diverse subsidies de mogelijkheid om de aanschaf aantrekkelijk te maken. Ben jij op zoek naar mogelijkheden om jouw gasverbruik te verminderen? Overweeg dan zeker een hybride warmtepomp en ga mee met een hybride warmtetransitie. 

    

   Uw specialist in installatiematerialen

   Bij 123InstallatieMaterialen houden wij ons dagelijks bezig met het aanbod en advies van duurzame materialen voor in uw woning. Voor een duurzame woning bieden we niet alleen hybride warmtepompen aan, maar ook andere producten voor het verwarmen, ventileren en isoleren van de woning. Zo kunt u bijvoorbeeld ook een warmtepompboiler kopen voor comfortabel en snel warm water. Of denk aan elektrische vloerverwarming voor een aangename temperatuur tijdens de koudere dagen. Heeft u na het lezen van dit artikel nog vragen over het verduurzamen van uw woning? Neem dan gerust contact met ons op. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking

   Wij slaan cookies op om onze website te verbeteren. Is dat akkoord? JaNeeMeer over cookies »