• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Hamza Oguz - Zaterdag 20 Juni 2023

   Moet elektrische vloerverwarming in tegellijm of egaline?

   Bent u van plan om elektrische vloerverwarming aan te leggen in je woning? Dan vraagt u zich wellicht af of u deze het best in de tegellijm of egaline kan plaatsen. Het antwoord op deze vraag hangt af van verschillende factoren, zoals het type vloerbedekking, de dikte van de afwerkvloer en het comfort dat u wenst. In dit artikel bespreken we de voor- en nadelen van beide opties, zodat u een weloverwogen keuze kunt maken.

    

   Tegellijm

   Bij het aanleggen van elektrische vloerverwarming kan het nuttig zijn om tegellijm te plaatsen. Deze manier van installeren wordt ook wel 'droogbouw' genoemd, omdat er geen zandcementvloer nodig is. Het voordeel van droogbouw is dat de vloerverwarming snel opwarmt en dus snel comfortabele warmte afgeeft. Bovendien heeft u maar een dunne afwerkvloer nodig, wat gunstig kan zijn bij renovaties. Daarnaast is het handig wanneer u het plafond van de verdieping eronder wilt sparen. Wanneer u een hoge warmteafgifte wenst, dan is droogbouw minder geschikt aangezien de weerstand van de tegellijm de warmteafgifte beperkt.

    

   Egaline

   Egaline is een vloeibare, zelf egaliserende dekvloer die over de vloerverwarming wordt aangebracht. Dit heet ook wel 'natbouw'. Egaline heeft het voordeel dat het de warmte van de elektrische vloerverwarming goed geleidt, waardoor er een krachtige warmteafgifte ontstaat. Ook is egaline geschikt als er hoogteverschillen zijn in je vloer, omdat het alles waterpas kan maken. Wel is het belangrijk dat egaline de juiste dikte heeft. Bij te dunne egaline is er namelijk risico op scheuren en bij te dikke egaline wordt er juist veel warmte geabsorbeerd. Egaline is over het algemeen wat complexer aan te brengen dan tegellijm. Dus als u geen ervaren klusser bent, is het wellicht beter om dit door een professional te laten doen.

    

   Een ander aspect om rekening mee te houden is het type vloer dat u wilt leggen. Niet alle vloerbedekkingen zijn geschikt om direct op de vloerverwarming te plaatsen. Bij een houten vloer moet u bijvoorbeeld eerst een tussenlaag aanbrengen, om te voorkomen dat de vloer kromtrekt. Bij vloerbedekkingen die gevoelig zijn voor warmte, zoals laminaat, moet u de warmteafgifte juist beperken door de tegellijm aan te brengen. Indien u niet zeker weet of de vloerbedekking geschikt is, adviseren wij om een specialist te raadplegen.

    

   Verschillende factoren

   Het antwoord op de vraag of elektrische vloerverwarming in tegellijm of egaline moet worden geplaatst, is dus afhankelijk van verschillende factoren. Als u snel comfortabele warmte wilt en weinig hoogte hebt, dan is tegellijm de meest geschikte optie. Wilt u een intense warmteafgifte en alles waterpas maken? Dan kunt u beter voor egaline kiezen. Zorg er wel voor dat u het type vloerbedekking en de dikte van de afwerkvloer in overweging neemt bij het maken van een keuze. Wat u ook kiest, belangrijk is dat u de elektrische vloerverwarming op de juiste manier en met de juiste materialen installeert. Bij vragen adviseren wij altijd contact op te nemen met een professional. Zo kunt u jarenlang genieten van een comfortabele en energiezuinige leefomgeving.

    

   Uw vloerverwarmingsspecialist

   Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een compleet aanbod voor het leggen van vloerverwarming. Naast dat we allerlei verschillende soorten materialen aanbieden, kunt u ook voor een complete vloerverwarmingsset bij ons terecht. Wij beschikken over MAGNUM vloerverwarming voor een kwalitatieve vloerverwarming in huis. Zo zorgen we ervoor dat u op lange termijn kunt genieten van een comfortabel leefklimaat. 

   • Püts

    Geplaatst op donderdag 21 maart 2024 20:41

    Zeer nuttige informatie..mijn vraag:de magnum electrische vloerverwarming moet deze gefixeerd worden op de onder vloer alvorens de egaline aan te brengen..

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking