• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Vrijdag 19 April 2022

   Hoeveel liter water verbruik ik met douchen per minuut?

   Een lekkere warme douche pakken is iets wat wat wij Nederlanders wel elke dag doen. Echter is het bewust omgaan gaan met water en het milieu net zo belangrijk als het nemen van deze lekkere warme of koude douche. Veel mensen vragen zich tegenwoordig af hoeveel liter water er nou per minuut verbruikt wordt. Om u hier een beter beeld van te geven leggen we uit hoeveel later water een gemiddeld persoon in Nederland verbruikt. 

    

   Gemiddeld waterverbruik

   Gemiddeld gebruiken Nederlanders 127,5 liter water kraanwater per dag. Omgerekend zijn dat 13 emmers vol. Het gebruik is vooral terug te zien bij het nemen van een douche of een toiletbeurt. Per minuut gebruikt u ongeveer 6 liter water per minuut. Dit gebruik is wel afhankelijk van de douchekop. Bij een waterbesparende douchekop gebruikt u uiteraard minder water per minuut van bij een regendouche. Een regendouche kan soms wel een gebruik hebben van 15 liter per minuut. In totaal verbruikt u bij een regendouche zo'n 40 liter water. Toch lekker een bad nemen? Dan gebruikt u gemiddeld 120 liter water. Hieronder een tabel om een beter beeld te geven van het gemiddelde waterverbruik per douche.

    

    DuurNormale doucheRegendouche
    1 minuut6 liter15 liter
    5 minuten30 liter75 liter
    10 minuten60 liter150 liter
    30 minuten180 liter450 liter

    

   Besparen op uw waterverbruik met een boiler

   Er zijn verschillende manieren om water te besparen tijdens het douchen. Een van de meest efficiënte manieren is om de douchetijd te verkorten. Als u de douchetijd kunt inkorten tot slechts 5 minuten, kunt u het waterverbruik aanzienlijk verminderen. Een andere manier is het gebruik van een douchekop met een laag debiet, waarmee u het waterverbruik met de helft kunt verminderen. Je kunt ook overwegen om water uit je douche op te vangen en te hergebruiken voor andere huishoudelijke doeleinden.

    

   Wilt u via andere manieren besparen op uw waterverbruik? Dan is een boiler een uitstekende keuze. Met een boiler kunt u zelf bepalen hoeveel liter warm water u per dag verbruikt. Hiervoor kunt u kiezen uit diverse boilers. De meest milieuvriendelijke keuze is een warmtepompboiler kopen. Een doorstroomboiler of close in boiler is zeer geschikt voor wanneer u direct van warm water wilt genieten. Wilt u de hele woning voorzien van warm water? Dan kiest u voor de grote boilers. Hiervoor kunt u kiezen uit een 80 liter of 100 liter boiler. Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij de Classic Line, Mid Line en High Line aan voor warm water in de hele woning.

    

   Koop uw boiler bij uw specialist

   Wilt u een boiler kopen? Dan bent u bij ons aan het juiste adres! Bij 123InstallatieMaterialen bieden wij een ruim assortiment aan boilers. Op die manier kan u besparen op het waterverbruik in huis. Nog niet zeker over welke boiler geschikt is voor uw situatie? Dan helpen bij u graag bij het maken van de juiste keuze. Hiervoor kunt u gerust contact met ons opnemen.

    

   boiler kopenboilers kopenboiler kopen

    

   boiler keuzehulp

   • Michel van den Berk

    Geplaatst op donderdag 8 september 2022 16:39

    Wil mijn ww productie via de gasketel vervangen door een elektrische boiler. Heb voldoende productie van zonnepanelen.

    Warm water wordt gebruikt voor keuken, douche en baskamerwastafel.

    Hoeveel heet water van 65 graden celsius wordt geproduceerd door een elektrische boiler van 100 ltr en in welke tijd.

    Ga ervan uit dat koud water toevoer bij mengkraan temperatuur heeft van ca 12 graden.

    Douche gebruik ca 40 graden.

    Welke boiler adviseert u voor vervanging ipv cv ketel?

    Groet.

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking