• Incl.Excl.
    BTW
  • Zakelijke klant wordenKlantenservice
    0
    Sluiten

    Categorieën

    Filters
      Thijme van Brakel - Donderdag 25 April 2023

      Hoe stook je het zuinigst met vloerverwarming?

      Vloerverwarming is een van de meest efficiënte en comfortabele manieren om uw huis te verwarmen. Het is milieuvriendelijk en zorgt voor een gelijkmatige temperatuur door de hele kamer. Als u echter niet op de juiste manier stookt, kan het energieverbruik oplopen en de energierekening flink stijgen. In dit artikel delen we enkele tips over hoe u het meeste uit uw vloerverwarming kunt halen en onnodig energieverbruik kunt vermijden.

       

      De principes van efficiënt stoken

      Om zuinig te kunnen stoken met vloerverwarming, is het van belang om de principes achter het systeem te begrijpen. Vloerverwarming verhit de ruimte door middel van warm water dat door vloerverwarmingsbuizen in de vloer loopt, wat resulteert in stralingswarmte. Dit type warmteverdeling zorgt ervoor dat de ruimte vanaf de vloer gelijkmatig wordt verwarmd, wat het comfort verhoogt en de noodzaak voor hoge temperaturen verkleint. Het is deze efficiënte verdeling van warmte waar je slim gebruik van kunt maken om energie te besparen.

       

      Start met een goede isolatie

      Voordat je gaat nadenken over hoe je het zuinigst kunt verwarmen met vloerverwarming, adviseren wij om te kijken naar de isolatie van je huis. Zonder goede isolatie kan er veel warmte ontsnappen, waardoor de vloerverwarming harder moet werken om de temperatuur op peil te houden. Zorg daarom voor goede isolatie van muren, plafonds, vloeren en ramen. Isolatiemateriaal kan daarbij helpen.

       

      Maak gebruik van vloerverwarming thermostaten

      Een vloerverwarming thermostaat is een geweldige manier om uw vloerverwarming zuiniger te maken. Met deze ingebouwde thermostaat kunt u de temperatuur in elke kamer individueel kunt regelen. Zo voorkomt u dat u de hele dag dezelfde temperatuur in alle kamers hebt, en kunt u energie besparen door de temperatuur lager te zetten op plekken waar u niet zo vaak bent.

       

      Laat de temperatuur geleidelijk dalen

      Je kunt ook energie besparen door de temperatuur geleidelijk te laten dalen in plaats van deze abrupt te verlagen. Als u dit langzaam afbouwt in de nacht of wanneer u niet thuis bent, hoeft de vloerverwarming minder hard te werken om de temperatuur later weer op peil te brengen. Een goed moment om af te bouwen is 30 minuten voordat u weggaat of gaat slapen.

       

      Zorg voor regelmatig onderhoud

      Vloerverwarming moet regelmatig worden onderhouden om optimaal te werken en energie te besparen. Dit betekent dat u de filters en leidingen regelmatig moet reinigen en controleren op eventuele lekkages. Een goed onderhouden vloerverwarmingssysteem werkt efficiënter en bespaart u op de lange termijn veel geld.

       

      Kies voor duurzame energiebronnen

      Tot slot kunt u ervoor kiezen om duurzame energiebronnen te gebruiken om uw vloerverwarming zuiniger te maken. Denk hierbij aan zonnepanelen, windturbines, warmtepomp of een warmtepompboiler. Door gebruik te maken van duurzame energie kunt u niet alleen energie besparen, maar ook uw impact op het milieu maken.

       

      Zuinig leven met vloerverwarming

      Met vloerverwarming kunt u op een comfortabele en efficiënte manier uw huis verwarmen. Door goed te isoleren, gebruik te maken van thermostaten, de temperatuur geleidelijk te laten dalen, regelmatig onderhoud te plegen en te kiezen voor duurzame energie, kunt u ervoor zorgen dat u vloerverwarming zo efficiënt mogelijk werkt en dat u de energierekening laag houdt. Met deze tips kunt u ook nog onnodig energieverbruik vermijden en bijdragen aan een duurzamere toekomst.

       

      Voordelen van zuinig stoken met vloerverwarming

      Naast energiebesparing heeft het zuinig stoken met vloerverwarming nog meer voordelen. Het zorgt voor een gezonder binnenklimaat door minder luchtcirculatie, waarbij stof minder rondwaait. Ook is het geluidsniveau van vloerverwarming aanzienlijk lager dan bij radiatoren.

       

      Uw vloerverwarmingsspecialist

      Bij 123InstallatieMaterialen bieden we een ruim assortiment aan vloerverwarming. Denk bijvoorbeeld aan watergedragen of elektrische vloerverwarming voor een comfortabel leefklimaat. Verder hebben wij nog meerdere duurzame materialen voor u in petto. Heeft u na het lezen van dit blog nog vragen? Neem dan contact met ons op. Wij helpen u graag!

      • Piet

        Geplaatst op zondag 21 januari 2024 21:09

        Wat kost het onderhoud van vloerverwarming?

      Toon meer

      Recente artikelen

      Vergelijk 0

      Voeg nog een product toe (max. 5)

      Start vergelijking