• Incl.Excl.
  BTW
 • Zakelijke klant wordenKlantenservice
  0
  Sluiten

  Categorieën

  Filters
   Thijme van Brakel - Maandag 30 September 2023

   De verschillen tussen close-in boilers en traditionele boilers

   Een boiler is een belangrijk onderdeel van een huishouden dat warm water levert voor de dagelijkse behoeften, zoals douchen, wassen en schoonmaken. Het is belangrijk om te weten welk type boiler geschikt is voor uw huis. In dit artikel zullen we de verschillen bespreken tussen close-in boilers en traditionele boilers. Hiermee helpen we u met het maken van de juiste beslissingen bij het kiezen van een boiler.

    

   Capaciteit en grootte

   Een traditionele boiler heeft over het algemeen een grotere opslagcapaciteit dan een close-in boiler, wat betekent dat deze meer warm water kan opslaan dan een close-in boiler. Traditionele boilers zijn dus ideaal voor grote huishoudens met meerdere bewoners, terwijl close-in boilers geschikt zijn voor kleinere huishoudens. Close-in boilers zijn ook kleiner van formaat, waardoor ze ideaal zijn voor plaatsing in kleine ruimtes, zoals keukenkastjes.

    

   Installatie

   De installatie van een close-in boiler is eenvoudiger dan die van een traditionele boiler. Dit komt omdat close-in boilers dicht bij de tappunten worden geïnstalleerd, waardoor er minder leidingwerk nodig is. Traditionele boilers vereisen daarentegen meer leidingwerk, wat de installatie kan bemoeilijken. Bovendien heeft een close-in boiler geen expansievat nodig, wat in sommige gevallen ook ongemak kan veroorzaken.

    

   Energieverbruik en efficiëntie

   Close-in boilers zijn over het algemeen zuiniger in gebruik dan traditionele boilers. Dit komt doordat een traditionele boiler het water constant op temperatuur houdt, terwijl een close-in boiler pas opwarmt wanneer er warm water nodig is. Hierdoor verbruikt een close-in boiler minder energie en is deze efficiënter in gebruik. Dit kan aanzienlijke besparingen opleveren op uw energierekening.

    

   Onderhoud en reparatie

   Omdat close-in boilers minder complex zijn dan traditionele boilers, zijn ze over het algemeen eenvoudiger te onderhouden en te repareren. Bovendien zijn de onderdelen van close-in boilers gemakkelijker te vervangen. Bij een traditionele boiler kan het vervangen van onderdelen ingewikkelder zijn en kan het meer tijd in beslag nemen om reparaties uit te voeren.

    

   Prijs

   Voor close-in boilers betaalt u over het algemeen minder dan voor traditionele boilers. Dit kan echter afhangen van het type en de grootte van de boiler. Het is belangrijk om te investeren in een kwaliteitsvolle boiler, omdat deze op lange termijn besparingen op uw energierekening kan opleveren.

    

   Conclusie: kies voor een close-in boiler

   Bij het kiezen tussen een close-in en een traditionele boiler is het belangrijk om te kijken naar capaciteit, installatie, energie-efficiëntie, onderhoud en prijs. Een close-in boiler is over het algemeen zuiniger in gebruik en eenvoudiger te installeren en te onderhouden dan een traditionele boiler. Terwijl een traditionele boiler meer geschikt is voor grote huishoudens en een grotere opslagcapaciteit heeft. Investeer in een kwaliteitsvolle boiler en overweeg de behoeften van uw huishouden voordat u een beslissing neemt. Zo kunt u genieten van warm water zonder zorgen te maken over een hoge energierekening.

    

   Uw specialist in boilers

   U wilt een boiler kopen die past bij uw woonsituatie, maar u weet niet precies welke boiler u moet kiezen? Bij 123InstallatieMaterialen helpen we graag bij het maken van de juiste keuze. We bieden verschillende soorten boilers aan waaronder een elektrische boilerwarmtepompboiler, staande boiler of doorstroomboiler. Neem gerust contact met ons op deskundig advies. 

   Recente artikelen

   Vergelijk 0

   Voeg nog een product toe (max. 5)

   Start vergelijking